sweet november 

adana çık aradan

1. charlize theron ve keanu reeves'in baş rollerini paylaştığı yaşamın anlamını anlatmaya çalışan enfes bir flim.
    (all of nothing, 15.03.2004 00:27)

2. baş rollerini keanu reeves,charlize theron'ın paylaştığı,warner bros. yapımı olan yönetmenliğini pat o'connor 'un yaptığı muhteşem bi romantik film. nelson yani keanu reeves tam bi işkolik iken sara yani charlize theron,onun kalbine iner işte.gerisini izleyin ve görün.ben izledim ve charlize theron'a bi kez daha aşık oldummmmmm
    (agust bocuu muittin, 16.03.2004 21:40)
  3. türkiyede kasımda aşk başkadır* adıyla gösterime girdi kesinlikle bi sevgiliyle izlenilmesi gereken bi film öyle yurtlarda abaza ortamlarda izlenirse bi boka yaramayabilir. ayrıca bu filmin only time adında harikada bir soundtrack parçası vardır kesinlikle dinlenilmesi gerekir
    (dreamy, 16.03.2004 21:45)
  4. hayatımın duygusal filmi
    (maniacxx, 16.03.2004 23:20)
  5. charlize theron ve keanu reeves'in birbirine çok yakıştığı,keşke gerçek hayatta da birlikte olsalar dedirten,mutlu sonla bitmemesi yüzünden beni baya bir daran,aşk ve zıtlıklar üzerine çok hoş bir film.
    (lizardking, 05.04.2004 14:10)
  6. anlamsız romantiklerin aşırı reaksiyon gösterdiği ve harika bir film dediği ama yeşil çamın benzeri bir film. !:sırf amerikan yapımı diye harika olduğunu söylenmesi beni arıca uyuz eden konudur. eğer böyle filmleri seviyorsanız çok uzaklara gitmenize gerek yok, yeşil çam şurası!:
    (homo erectus, 10.04.2004 10:46)
  7. kadının her önüne gelenle yatması itibari ile gözümden düşmüüş olan romantik bir film
    (ephendy, 10.04.2004 12:47)
  8. her ay yeni bir erkekle tanışan ve bu erkeğin hayatını güzelleştiren charlize theronun karşısında kasım ayında keanu reeves çıkar ve hikaye başlar. insanlar bu filmi ya hiç beğenmez ya da bu filme taparlar. oysa son derece basit çekilmiş bir hazin aşk hikayesidir.mesela ben sırf sonu yüzünden filmi beğenmedim. sanki ikisi gelecek de sonu baştan yazılacakmış diye ümit etmek daha güzel bu film için.
    dip not ally mcbealdeki kadın hastası richard fish* bu filmde bir erkek hastası olarak karşımıza çıkmaktadır.
    (ascella, 05.02.2005 01:38)
  9. charlize theron ve keanu reeves'i bir kez daha buluşturan aşk-dram filmi.. filmin genelinde charlize'in olağanüstü oyunculuğu göze çarparken, keanu'nun bir aşk filminde oynamasının ne kadar büyük bir facia olduğu anlaşılıyor..
    (cellman, 06.05.2005 23:35)
  10. sevgilisi olmayan tüm kızların seyrederek iç çektikleri, yalnızlıklarına bahaneler bularak atraksiyon olayına girmelerine sebebiyet veren müthiş bir aşk filmi.
    bu filmi izleyen pek çok kızımız, önüne gelen yakışıklıya şu şekilde yaklaşmaya başlar filmi izledikten sonra :
    - ee, kasım'ım olur musun?
    (clementine, 29.09.2005 13:41 ~ 13:41)
  11. açıkçası beni pek tatmin etmedi film, sonlara doğru baymaya başlıyor, tabii bunda konunun alabildiğine romantik olması, sürekli olarak sırıtan sevgililerin varlığı, nerdeyse hiç entrikanın olmayışı falan sıralanabilir. charlize theron'un güzelliği sık sık ön plana çıkarılmış. eğer kendinizi romantik biri olarak görmüyorsanız izlemek için çaba sarfetmeyin derim.
    (assassin, 10.11.2005 23:23)
  12. insanların film hakkındaki olumlu görüşlerine rağmen, imdb puanı tepkilerin yanında son derece düşük kalan filmdir. bunda da muhtemelen filmin sonunun insanları tatmin etmemesi gerekir. gerçekten de film izlerken insan ne kadar etkilenirse etkilensin sonunda eee ya şimdi nolcak bitti mi izlenimi yaratıyor, daha bir şeyler daha olmasını bekletiyor. macera filmi olsan kesin ikincisi yoldadır böyle film mi biter tepkilerine rağmen film o kadarcıktır.
    filmin başında keanu reevesin sevgilisini oynayan afet ise o zamanlar türkiyede pek tanınmayan gilmore girlsin lorelai gilmoreu lauren grahamdır.
    ayrıca kesinlikle:
    (bkz: only time)
    (ascella, 24.01.2006 13:53)
  13. her izlediğimde mutlu son beklediğim film.her bekleyişim hüsranla bittiğinde ağlamaktan çok gülme krizine giriyorum.sanki adamlar yeniden çekecekler filmi sende saf saf bekliosun die.bide yanımdaki insanlar hep duygusuz olduğumu düşünmese bu durum sonunda.ilk izlediğimde ağlamıştım böyle içim sıkışmıştı yemin billah olsun.....
    (carpedieeem, 15.03.2007 19:50)
  14. newyork'ta sonbaharı çağrıştıran film
    (restless times, 15.03.2007 19:56 ~ 19:56)
  15. mükemmel soundtracki olan film.
    (bkz: enya-only time)
    (hysterie, 12.06.2007 18:05)
  16. 2001 yılında vizyona giren,yönetmeni;pat o'connor,orjinal ismi sweet november olan duygusal amerikan yapımı bir film.ben bu filmi izlemiştim ve başrol oyuncusu keanu reeves'e hayran kalmıştım.ayrıca filmin konusuda pek çok diğer filmden farklıydı.ama sonu çok hüzünlüydü gerçekten gözyaşlarıma hakim olamadım.filmin müziğininde bunda büyük bir payı vardı tabii ki,çok güzel bir müzikti.film ile tam bir uyum içerisindeydi
    (sıraselviler, 14.06.2007 00:36)
  17. charlize theron'un ne kadar duru ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösteren filmlerden biri. sadece tek farkı bu filmde keanu abimizin de oynaması. izlerken "ah matrix abicim, bu aşık adam rolleri sana göre değil." diyebiliyor insan. bırakın desinler. herkesin kendi tercihi. ama pek de foşur foşur ağlatan bir film değildir.
    (bkz: anne ben duygusuz oldum)
    (mor kedi, 27.06.2007 15:34)
  18. her seferinde beni alıp çokkk uzaklara götüren,defalarca izleyip sonuna gelince sinirlerimi bozan,böyle aşk olmaz olsun diye karakterlere sövmekten kendimi alamadığım film..yine de muhteşem bir aşk filmi..
    (unique, 14.08.2007 01:06)
  19. müziği için:
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (khaki, 14.08.2007 01:11)
  20. charlize theron'un ilaçlarını sakladığı dolabı keanu reeves'in görmesiyle gözyaşlarımı tutamadığım, bu yüzden arkadaşımın benimle dalga geçmesine neden olan müthiş duygusal film.
    (eppe, 27.08.2007 01:48)
  21. "kişi hasta olduğunda,sevdiklerini yanındamı ister yoksa kendinden uzaklaştırırmı " sorusunu düşündüren bir film. filmle bütünleşen sountracki only time enya'ya ait.

who can say where the road goes,
    where the day flows?
    only time...

and who can say if your love grows,
    as your heart chose?
    only time...

who can say why your heart sighs,
    as your love flies?
    only time...

and who can say why your heart cries,
    when your love dies?
    only time...

who can say when the roads meet,
    that love might be,
    ın your heart.

and who can say when the day sleeps,
    the moon still keeps on moving
    ıf the night keeps all your heart?
    night keeps all your heart...

who can say if your love grows,
    as your heart chose?
    only time...

and who can say where the road goes,
    where the day flows?
    only time...

who knows?
    only time...

who knows?
    only time...
    (pilin, 20.09.2007 19:24)
  22. şeytanın avukatı ve sil baştan(eternal sunshine of the spotless mind) filmiyle aralarında büyük benzerlikler bulduğum bir film..
    analiz etmek gerekirse;

şeytanın avukatında da bir çifti canlandıran ikilinin hikayesinde de charlize theron, keanu reeves'in sürekli yanlışı savunmasından ve işkolikliğinden şikayetçi olması, charlize'in hastalanması; sweet november'daki charlize'in işkolik olan keanu'yu hayatın farkına varmasını sağlamaya çalışması, charlize'in kanser olması..

sil baştan (eternal sunshine of the spotless mind) filmindeki kate winslet'ın oynadığı karakterin sweet november'daki sarah'a çokk benzemesi.. aşklarındaki karmaşıklık..

bence bu üç film gerçekten birbirini çağrıştırıyor..
    (from sunny days, 04.10.2007 18:23)
  23. bayram arifesi olan günün gecesinde izlenmemesi gereken film.
    adı önceden duyulmuş bir filmdir. türkçe'ye çevrilmiş hali de kulağa çok hoş gelir: "kasım'da aşk başkadır". saat 3'te projeksiyon aleti hazırlanır ve film oynatılır. başta pek bir şey anlaşılmaz. fakat ilerleyen sahnelerde insanın içini bir hüzün kaplar. charlize theron'un, keanu reeves'i son olarak terk ettiği sahnede filmin başından beri biriken hüzün sonunda patlar ve iki göz iki musluk yaş akmaya başlar. "niye ağlıyorum lan ben?" der insan kendi kendine, cevap bulamaz. elinde kalanlar, bir miktar gözyaşı ve sabah gidilecek bayram namazında davul gibi duracak iki adet gözdür. "senede iki kez namaz kılıyoruz, gitmek lazım" diyerek iki saatlik uykuyla kalkılır, caminin yolu tutulur. imamın hutbesi esnasında bile akıldan geçenler o filmden sahnelerdir.
    (mabelsakız, 11.11.2007 22:14)
  24. baş rollerini keanu reeves ve charlize theron'un paylaştığı duygusal film. soundtracki olan enya only time da filme cuk oturmuştur. tavsiye edilir.
    (edit, 02.04.2008 19:23)