görseller
sweeney todd the demon barber of fleet streetsweeney todd the demon barber of fleet street
sweeney todd the demon barber of fleet streetsweeney todd the demon barber of fleet street
belki ilginizi çeker
  1. · sacha baron cohen
  2. · never forget never forgive
  3. · sonunda vay anasını denilen filmler
  4. · insan eti yemek
  5. · sözlük yazarlarının en sevdiği filmler
  6. · rahatsız edici şekilde iyi olan filmler
  7. · yemekten böcek çıkınca o da et nolacak diyen insan
  8. · tim burton
  9. · no place like london
  10. · saç kesen berberin telefonda eşiyle kavga etmesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · beşiktaş
  5. · aşk ı memnu
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · solcu kapitalist
  9. · eec

sweeney todd the demon barber of fleet street  

sayfa  / 4
  1. tim burtonun 2008 yılında bitirmeyi düşündüğü yeni filmi. başrolde takım arkadaşı johnny depp olcakmış söylentilere göre.
    (bkz: başlık parsellemek)
    (petrucciante, 18.07.2006 20:56)
  2. tim burton'un gene sevgilisini* ve kankasını* oynatacağı filmin adı. yanlış anlaşılmasın ben bu durumdan oldukça memnunum aslında. kadroda ilginç bir isim daha var: sacha baron cohen. bakalım nasıl bir şey olacak...
    (sycrone one, 14.03.2007 10:51 ~ 10:57)
  3. tim burtonun merakla beklediğim filmi.kadroda en sevdiğim dizilerden olanbuffy the vampire slayerin oyuncularından anthony head de var.johnny deppiedward scissorhandsden sonra yine elinde makaslarla bir burton filminde göreceğiz.tabii edward gibi masum bir karakteri canlandırmıyor bu sefer.
    (hotaru, 09.08.2007 22:58 ~ 23:00)
  4. filmin oyuncu kadrosunda sacha baron cohen'in yer aldığı duyumlarım arasında olan, beklenen tim burton ve johnny depp filmi. özellikle johnny depp'i karayip korsanları dışında bir filmle izlemeyi özleyen hayranları gibi merakla beklemekteyim.
    (gülüsevdimdikenibattı, 09.08.2007 23:04)
  5. johnny depp'in helena bonham carter'la birlikte gözüktüğü bir kare de internet ortamına düşmüştür.

(bkz: http://www.worstpreviews.com/...)
    (sycrone one, 13.08.2007 14:51 ~ 15:04)
  6. 1936 yılında aynı isimle çekilmiş filmden uyarlanmıştır. o filmde, depp'in oynadığı sweeney todd'u tod slaughter; carter'ın oynadığı mrs. lovatt'ı stella rho canlandırmıştır. tim burton filminin ocak ayında vizyona gireceği söylenmektedir.
    (velvetrevolution, 01.09.2007 22:45)
  7. peter haining’in iki ciltlik kitabında 18.yüzyılda yaşamış tarihi bir karakter olarak anlatılan, usturasıyla müşterilerinin boğazını kesen korkunç katil-berber. araştırmacılar tarafından 18.yüzyılda bu eşgale uyan bir kimsenin kaydı bulunamamıştır.
    (comtesse de lautreamont, 02.10.2007 20:34)
  8. tim burton, johnny depp ve danny elfman üçlüsünü tekrar bizlerle buluşturacak film. sanırım yine bi' başyapıt olucak... 21 aralık 2007'de gösterime gireceğinden söz ediliyor; ama bilemiyoruz tabii kesin ne zamandır.

trailer
    (bkz: http://movies.yahoo.com/...)
    tv spot
    (bkz: http://downloads.paramount.com/...)
    (bkz: http://www.iklipz.com/...)
    yapım aşaması, featurette vs.
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (zoser, 29.11.2007 09:16)
  9. stephen sondheim'ın hugh wheeler'ın kitabından esinlenerek yarattığı ödüllü müzikalin sinema uyarlaması olacak bu filmimiz ile ayrılmaz ikili deli, dahi, çocuksu, çılgın yönetmenimiz tim burton ile karizmatik oyuncu johnny depp yeniden bir araya gelecek. beetlejuice'tan beri her filmi hayranları tarafından gün sayılarak beklenen tim burton afişleri ve fragmanları ile yine hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacağını gösterdi.

filmin afişi:
    http://img516.imageshack.us/...

görüldüğü üzere yine mekan, kostüm ve karakter tasarımlarında tim burton'ın izlerini görüyoruz. her şeyden öte bu adamın filmlerine johnny depp çok yakışıyor, adam yaratılan her karaktere cuk oturuyor. ne bileyim bir willy wonka olsun, bir edward scissorhands olsun her karakterde sanki johnny depp kendinden geçip o karakterle bütünleşiyordu. yine bu filmde de öyle olacak gibime geliyor. ben şahsen çok umutluyum filmden. bakacağız, göreceğiz, izleyeceğiz.
    (rafael, 03.12.2007 21:51 ~ 04.12.2007 01:27)
  10. 25 ocak'ta gösterime gireceği söyleniyor, iple çekiyorum.
    (deanneise, 08.12.2007 23:00)
  11. yine bir johhny depp tim burton ortaklığı. ve her zaman olduğu gibi harika bir iş çıkaracaklarını tahmin ediyorum. bu sefer kadroda helena bonham carter ve alan rickman gibi oyuncular da var.
    (hayri potur, 15.12.2007 00:57)
  12. ne yazıkları müziklerini danny elfman'ın yapmadığı müzikal. çok güzel olduğu söyleniyor, söylenmese de halatla çekerdim zaten.
    johnny deppin müthiş karakter oyunculuğunu sergileyeceği,
    tim burtonın büyük bir ihtimalle sanatsallığıyla bizi kendine aşık edeceği (sonra helena ablamızı görünce zaten aşıkların en güzeline sahip olduğunu anlarız) film.
    de bir de müziklerini danny elfman yapsaydı..
    (ketenkele, 05.01.2008 19:58)
  13. müzikal-komedi dalında altın küre'yi kazanan tim burton filmi. ayrıca johnny depp yine bu filmle müzikal-komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu.

(bkz: haberler)
    (shut up, 14.01.2008 22:53)
  14. girmedi bu. 25 ocak'ta, doğumgünümde girmedi. muhteşem üçlü bana hediye etmedi bunu.
    15 şubat'ta gircek, gibi. orda burda afişini gören varsa diye söylüyorum aksini iddia edemezsiniz!
    doğumgünü hediyemi elimin tersiyle itmiş olamam!
    ayrıca bilen var mı cidden, ne zaman?

edit: cevabı 15 şubat olarak aldım. geçmiş doğumgünümü kutlayanları gözlerinden öptüm.
    (ketenkele, 29.01.2008 15:33 ~ 17:29)
  15. söylenen dizelerin basit ve çoğunun uyaksız olduğu filmdir. tamam atmosfer filan neyse de...
    (bkz: merchant of venice)
    (keyif pezevengi, 31.01.2008 01:01)
  16. insanda ustura kullanma istediği uyandıran harika bişey. olacaklar film boyunca tahmin edilebiliyor, sürpriz de yok hani olacakları adamın gözüne gözüne sokmuş tim burton. zaten amacı da bu. jhonny depp'in fantastik film/müzikal başarısı. kullanılan dekorlar, efektler, müzikler... karakterlerin ruhlarının bulanıklığı veya saflığı iyi yansıtılmış. kanlı güzel bir müzikal.
    (akarui, 31.01.2008 11:18)
  17. --spoiler içerebilir--

johnny depp'in büyüyüp kocaman olduğu, marla singer'ın marla singer'dan az ilerde olduğu, tim burton'un yepyeni bir sinema dili yarattığı filmdir.

johnny depp'in sesi fena değil aslında. jared leto gibi bir grup kurabilecek düzeyde desek yalan olmaz. öte yandan, bir insan bütün film boyunca nasıl kaşları çatık ve sürekli dalgın ve dahi nefret dolu durabilir, bunu göstermiştir. bir söylentiye göre ustura tutma derslerini türk bir berberden almıştır ancak usturasız sahnelerde daha iyiydi kanımca. "they all deserve to die" sahnesinde olağanüstüydü bir de. böyle şeytani bir duruş ve hayalkırıklığı kolajı görmedim ben.

tim burton'ın müzikalleri animasyon olarak sunma girişimi oldukça başarılıydı kanımca, öncelikle müzikal nasıl ki anlatıma farklı olanaklar açıyorsa, diğer yandan animasyon da oyunculuğa ve sinemaya bambaşka olanaklar sunuyor. bu yönden ikisinin birleşimi büyüleyici oluyor. corpse bride'da yine johnny depp'in sesini dinlemiştik ve büyülenmiştik. üstelik hikaye çok daha basitti. şimdi animasyonu sinemaya uyarlamış ve simsiyah bir londra yaratmış tim burton. öyle ki, bütün mekanlar sweeney todd'un gözünden aktarılıyor ve onun karanlığına göndermelerle dolu.

bu animasyon/sinema teknolojisi denenmiş bir şeydi, ancak yine de bu derece görsel şova dönüştürebilen yoktu henüz piyasada. tim burton fanatikleri için ilaç gibi gelmiş bir film bu yüzden. big fish'ten hallice bir fantastik görsellik sunuyor bu anlamda.

son olarak hikaye bana çok güzel geldi. özellikle sınıf meselesi üzerine inşa edilmiş bir adalet arayışı var ve sweeney todd'un bu adaletsizlik içinde yargıç turpin'den intikamını sadece usturasıyla alabileceğini düşünmesi de önemli. onu elinden kaçırınca da, üsttekilerin alttakilere hizmet edeceği bir turta evine et sağlayıcı olmaya karar vermesi de bu sınıf adaletsizliğini oldukça güzel yansıtıyor. nietzsche'den okumak gerek belki de filmi bütün ahlaki kavramlardan uzaklaşıp, sweeney todd'un ruh dünyasına inebilmek. usturasını eline alınca nasıl übermensch oluverdiğini görmek.

son sahneyi tekrar tekrar izliyorum. çocuk eline usturayı alınca, karısının başını dizlerine almış sweeney'in kafasını kaldırıp ölümünden emin olması ve ölünce de gözyaşları yerine kanını yüzüne akıtması, belki de son zamanlarda izlediğim en etkileyici sahneydi. allah tim burton'dan razı olsun *

--spoiler vardı--
    (şiirbaz, 03.02.2008 20:36 ~ 20:53)
  18. sweeney todd (takma isimdir) 1700 lı yıllarda ingiltere yaşamış ünlü bir seri katil.
    aynı zamanda, şahsın hayatını anlatan, stephen sondheim'ın ses ve müziklerini yönettigi bir müzikal,opera...

şimdi; tim burton sweeney todd orijinlerine baglı kalarak filmi muzikalleştirmiş. gotik havasından eksiltmeden, bir 'seri katil' filmi olmasına ragmen eğlenceli oynaşmalar yüzünden korkmadıgımız cok hoş sevimli bir film yapmış. hal şu ki zaten tim burton, danny elfman ve elbette jhonny depp üçlemesinin içinde bulundugu herhangi bir şey zevk vericidir, aksi kabul edilemez...

sonuca gelirsek; öteki tim burton filmlerine kıyasla cok iyi değil fakat; etkilenmedim diyemem.

ayrıca;
    (bkz: alan rickman)
    (bkz: helena bonham carter)
    (hips, 05.02.2008 14:56)
  19. izlemesi keyifli, çevirmesi zor film.johnny depp, helena bonham carterve klasiktim burtonögeleri bir arada, fakat yeni bir şey var; kan.
    (chikusho, 07.02.2008 16:33)
  20. kanın sıcaklığını ve yoğunluğunu gözümüzün içine içine sokan film. ha güzel filmdir, orası ayrı.. johnny depp hep şarkı söylese dedirtmiştir ayrıca..

---spoiler---

koyun can derdinde kasap et derdinde olayı tam sailor için... todd revenge için uğraşırken, sailor bas bas sokaklarda "i feel you johanna" diye şarkı söylüyor.. tepemin tası atıyor.. ayrıca bu film yüzünden artık bir süre et yiyemez insan.. bir garip olur...

---spoiler---
    (mor kedi, 07.02.2008 23:28)
  21. bilkent cinebonus sinemasının erken gösterimi sayesinde izlediğim. her karesini hafızama kazımaya çalıştığım filmdir. tüm tariflerin çok ötesindedir.
    (dide, 14.02.2008 00:59)
  22. bir tim burton filminin gidebileceği en ileri, en uç noktalara sahip bir film.

*spoiler dolu kritik*

filmin açılış müziği, warner bros. ve dreamworks yazılarının geçtiği sıradaki org insanın içini ürpertiyor ve film "ahanda ben geliyorum" dercesine bize haber veriyordu. bir tim burton filmi için yapılabilecek en iyi başlangıç olsa gerek. ayrıca yağmurların içinde minik kan damlaları da ilginç bir hava katmış.

johnny depp'in farklı karakterlere bürünebilme yeteneğini yine bu filmde görüyorz. ancak oscar adayı olacak kadar ciddi bir rol müdür, orası tartışılır. yine kendisi karısıyla ve kızıyla kafayı bozmuş. ölen karısını hatırlamadığı halde hala kendini ona aşık ve ona ait hissederken kendisi için çok büyük duygular besleyen helena bonham carter'ı umursamıyor bile. big mistake. helena bonham carter ise aşkı uğruna herşeyi yapabilecek asıl kötü adam rolünü üstlenmiş. kıyafetleriyle sözlükçülerin gotik hatun hayallerini süsleyen dark encıl olmuş. kedi olmuş. sacha baron cohen şantajcı italyan bozması kendini yetenekli sayan palyaço rolünde sweeney'nin ilk kurbanı oluyor. alan rickman ise sweeney'nin karısına, sonra da kızına yazan yoldan çıkmış yargıç rolünde. kendisi de rolünde gayet başarılıydı.toby'nin dark side'a geçişi sırasındaki o bakışı ise izleyicilere (en azından bana) sweeney todd'un bakışlarını hatırlattı. sadece johanna'nın kulak tırmalayan sesini duymak biraz rahatsız ediciydi.

sesler demişken, filmin açılışındaki (dreamworks, warner bros. yazıları geçerken) o müthiş org sesi "bomba gibi geliyorum" diye bağırıyor. (bunu yazmışım lan ben.) ve dişliler çarklar dönüyor, film "no place like london" adında sevimli bir şarkıyla başlıyor. genel olarak şarkıların tarzını da belli eden bir intro gibiydi. film gibi ağır ve akılda kalması zor olan türden. ancak filmin en eğlenceli şarkısı sweeney todd'a deli gibi aşık olan helena bonham carter'ın hayallerini anlatan şarkıydı. helena ve johnny'nin evlenmesini, helena'nın sevimli güneş gözlüklerini, johnny depp'in çizgili mayosunu görüp kendinizden geçebilirsiniz.

atilla dorsay style eleştirimi şu şekilde bitirmek istiyorum. kan içen insanlar "bu ne la" diyebilirler, kan görmekten rahatsız olanlar filmin ektisinde kalabilirler, bu tür şeylerden rahatsız olmayanlar ise filmi gayet rahat, berbere giden insanlar patır patır ölürken arada sırada gülerek bile izleyebilirler filmi.

filmin beğenmediğim tek kısmı sonuydu. johnny deppler ölmesin. aklına sıçayım sweeney. helena gibi hatunu istemeyecek kadar delireni de ilk defa görüyorum.

*bruce willis*

--------spoiler--------

there's a hole in the world like a great black pit
    and it's filled with people who are filled with shit!
    and the vermin of the world inhabit it!
    (orchidaceae, 15.02.2008 22:29 ~ 23:26)
  23. ilk başlarda bu kadar beklenti yaptım aha şimdi uğruyorum hayal kırıklığına dedirten,
    ilk bölümün sonuna geldiğimde yuuhhh ahanda efektleriyle nefes alışverişimi hızlandıran,
    ikinci bölümü beklentilerimi karşılayacak derecede tim burtonsal ve heyecanlı,
    alan rickman'a ve johnny depp'e şarkı söyletmesiyle bile arşivlerde yer almayı hak eden güzel film.

helena bonham carter'ın hamileliği nedeniyle kendi deyimiyle bir sahnede mandalina bir sahnede portakal olan belirli kısımları da enteresanlık katıyor.

ayrıca dün eski dönem parisinin piskopat katilini izleyip (bkz: perfume the story of a murderer) , bugün eski dönem londrası piskopat katili izleyince, yarın eski dönem istanbul piskopat katili olasım geldi. (bkz: frp)

az bi spoiler
    beraber gittiğim arkadaşlarımdan biri dilenciyi johanna johanna diye haykıran çocuk sanmış, sweeneynin neden onu öldürmüş olduğunu sorguluyordu. ona gerçeği anlatmadan evvel anlayamaması ve filmin benim ağzımı açık bırakan son sahnesinde sadece kafasının karışmış olmasıyla dalga geçtim. en zevkli kısmı buydu.
    az bi spoiler
    (ketenkele, 16.02.2008 20:29 ~ 20:31)
  24. "müzikal mi? siksen izlemem" diyenler için bile oldukça akıcı ve izlenilesi bir tim burton filmi.
    sacha baron cohen'e de şerefsiz, götoğlanı rolü pek güzel yakışıyomuş doğrusu. şiveli ingilizcesi de pek bir hoştu kendisinin.
    (abozek, 17.02.2008 12:24)
  25. gördüğünüz zaman tim burtona ait olduğunu adınız gibi bileceğiniz ama tahmin edebileceğiniz sahnelere yer vermeyen film.
    izledikten sonra bir süre sessizce yürüyüp,film hakkında detayları düşünme fırsatı yaratmaya dikkat etmeniz tavsiye edilir."geyik muhabbeti","ilk öpücük","kasımda aşk başkadır",ve adını sayfalarca yazabileceğim milyon filmden birini izlemiyo olacaksınız.o yüzden filmin etkisiyle yaşadığınız dünyaya algılarınız açıkken bir bakın derim.alışveriş merkezlerinden uzak durun ve mümkünse sessizce yürüyün ve sizin gibi hissedebilecek birisiyle gidin bu filme kendinize geldiğinizde birkaç cümle konuşun film hakkında...

müzikalde gerilirim,kasvete gelemem,tim burton da benim için sıradan bir yönetmen diyorsanız lütfen izlemeyin.recep ivedik midir ne zıkkımdır o var vizyonda.ona gidin.zamanınızı boşa harcamamış olursunuz inatla izlemeye çalışırsanız da sadece izlemekle kalırsınız.göremezsiniz!hatta filmin yarısında çıkma cürettini göstermeye kalkarsınız arkanızdan kötü konuşulur kendinize bunu yapmayın!

burton filmlerin en klasik konusu "saf aşk" bu filmde de vardı bonusu olarak; kaybetme korkusuyla canavarlaştıran entrika yüklü aşklarında hikayesi de...yine "tu kaka" denilen adamı sevdik,(yine diyemiyeceğim)kan görmeye dayandık ve bir sinema dolusu kalabalık, büyülenmiş yüz ifadesiyle kaldık.
    (kahraman inek öce, 18.02.2008 12:13)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil