|
|
- işletim sisteminin sanal bellek için kullandığı takas alanı. gerçekte o an için fiziksel bellekte olmayan ama sanal bellekte varolan veriler ihtiyaç duyulduğunda takas alanından fiziksel belleğe * taşınırlar ve bu sayede programın sorunsuz çalışması sağlanır.
linux kullanırken sabit diskinizin bir bölümünü swap yani takas alanı olarak ayırmanız önerilir. windows'ta takas alanı normalde otomatik olarak belirlenir, fakat bu ayarı değiştirmeniz mümkündür.
- işletim sisteminin yüklü olduğu fiziksel sürücüden farklı bir yerde konuşlandırmanın makina performansını hayvanlar gibi arttırdığı şey. (bkz: swap file)
- (bkz: virtual memory)
- risk yönetiminde kullanılan kur ve faizdeki değişikliklerden korunmak amacıyla farklı vadelerde alım satım işlemi yapmak. ülkemizde pek kullanılmamaktadır daha çok dövi,z swapları kullanılır.outright tan artısı vadede bir satı ile beraber aynı işlemin spot piyasada bir karşılığı olmaktadır.
- (bkz: paging)
- televizyon kumanadalarında oldukça işe yarayan güzellik
- amerikan subaylarının arpanet'i birbirlerine çeşitli adult resimler göndermek için kullandıkları, internetin icat olmadığı devirlerde demo scene içinde yer alan kişilerin gerçekleştirdiği iletişim türü. her grupta bir swapper kesin bulurmuş o zamanlar, bunlar başka grupların swapperleriyle ürettikleri ürünleri ya da başkalarından edindikleri şeyleri değiş tokuş ederlermiş. genelde bu olaylar commodore 64 üzerinde gelişmiş olduğundan swap denince akla 5.25" disketlerin zarflarda gidip gelmesi gelir. olayın özü budur, dosyayı upload edeyimde millet son cracklerimi, demolarımı izlesin olayı yokken ürünü diskete koyup, güzel bir mektup döşenip arkadaşa gönderme işi.
(bkz: swapper)
- (bkz: nether swap)
- faiz oranları ile döviz kurlarındaki değişmeler sonucunda ortaya çıkan riski en aza indirmek amacıyla geliştirilmiş iş yöntemidir. elde bulunan döviz cinsinden farklı bir dövizde yapılacak ödeme için, elde olan dövizin doğrudan diğerine çevrilerek işin yapılması yerine, eldeki döviz tutularak üçüncü bir kişiden ödeme için diğer döviz ödünç alınarak işin yapılması, böylece kur farkının vade ve faizden bağımsız riskinin minimize edilmesidir.
- döviz üzerinden yapılan repo.
|