suzan aksoy 

adana çık aradan

1. 1956 doğumlu tiyatro sanatçısı. bütün dizilerde benzer paniğe, mimiklere, hareketlere sahip. bir dizi sadece onun için bile izlenir ama o zaten hep iyi dizilerde oynadı. çağan ırmak ve mahinur ergun'un olduğu işlerde karşımıza çıkması kuvvetle muhtemel. çağan ırmak'ın yolculuk filminde oynadı. süper baba'da hatırlayamadığım bi rolde ilk defa dizilerde görülmüş. şaşıfelek çıkmazı sanatının doruğu olsa gerek, nasıl evde kaldım'da ne manyak olduğunu göstermişti. şimdi çemberimde gül oya'da da oynuyo. evet bildiğin deli.
    (bınar, 15.06.2005 11:21)

2. gerçek bir tiyatrocu, kendisini rolüne öyle bir kaptırır ki... şen şakrark kahkahalar atar ama ben bir de bu kadının herhangi bir dramı konu olan filmde izlemek istiyorum; zaten doruklarda olan performansı katlanır gibime geliyor.
    (gülümsün, 15.06.2005 11:25)
  3. süper mimiklere ve inanılmaz bir içtenliğe sahip oyuncu. o kadar içten o kadar sıcak ki insan televizyon karşısında ben bu kadını bir yerden tanıyorum diye düşünmeden edemiyor. genelde biraz panik, pimpirikli, çokça meraklı, fazlasıyla eğlenceli, yerine göre sinirli tipleri canlandırıyor .sanki canlandırdığı her rol aslında biraz da kendisi gibi geliyor bana.
    (chrystal, 04.09.2006 18:21)
  4. çoğu insanın çemberimde gül oyadaki suna karakteriyle tanıdığı, oysa birçok dizide rol almış kaliteli tiyatrocu. genelde suna gibi komik karakterlerle karşımıza çıkar. kendine kas gülüşüyle ve sıcaklığıyla oynadığı karakterin neredeyse ailemizden biri olduğuna inandırır. şimdilerde starda yayınlanan sırça köşkte ece uslunun annesini canlandırıyor. bu rolde komik bir karakterden ziyade, zengin, hanım hanımcık sevecen bir anne.
    (ascella, 11.10.2006 19:58)
  5. "ayrılsak da beraberiz"de teoman'ın manyak annesi, hurhur cadısının düşmanı,
    "şaşıfelek çıkmazı"nda ceyda'nın terzi annesi,
    ve daha hatırlamadığım dizilerin unutulmaz anne oyuncusu.
    (a fine day to exit, 30.01.2007 09:53)