belki ilginizi çeker
  1. · bağımsız adaylara verilen oy israftır
  2. · güllerim soldu
  3. · 1 milyar çinlinin aynı anda boşalması
  4. · suyunubosaharcama org
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · öğretmenler günü
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · ernk
  9. · sevgilinin uzakta olması

suyunu boşa harcama  

1. (marjinal fayda, 20.05.2007 13:53)
  2. su sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde tasaruf bilgileri için ziyaret edilmesi gerekli bir site.

http://www.suyunubosaharcama.org/
    (rakiicensusakagazlikedi, 21.05.2007 16:39)
  3. israf etmekte kararlı olan ve suyu boşa harcamamak gerektiği bilincini kavrayamayanların mutlaka ziyaret etmesi gereken, çok faydalı ve gerekli site.
    (butterfly, 21.05.2007 16:42)
  4. mad max modeli bir dünya olmaması için her bireyin en azından bir göz gezdirmesi gereken site.
    (universalmind, 21.05.2007 16:47)
  5. (ee caylar kimden, 21.05.2007 16:48)
  6. - içme suyuna böcek düşürme. düşürdüysen de böceği bir kenara al. geri kalanı iç. tiksinme.
    - her gün 31 çekme. en azından günaşırıya indir.
    - depresyona gir, bol bol ağla ama gözyaşlarını ziyan etme.
    - evindeki tüm bitki ve çiçeği rizedeki bir hayır sahibine gönder. bırak su ihtiyaçlarını yağmurla gidersinler.
    (hansvoralberg, 29.05.2007 19:24)
  7. diş fırçalarken açık musluk görünce gayrı ihtiyari söylediğim cümle.
    (palmoth, 29.05.2007 19:27)
  8. harcayacağım efendim diye karşı çıktığım bir kampanya. tabi anlatmadan önce dünyanın en yüzeysel insanı olduğumu da belirtmeliyim. ulan önce çeşmemizden içme suyumuzu aldınız, bizi hazır su endüstrisine mecbur bıraktınız, şimdi zaten afedersiniz istanbulda bok gibi akan suyu da yok efendim diş fırçalarken kapatın, bulaşıklarınızı makinede yıkayın falan.
    ama ben artık günde dişlerimi 25 defa fırçalıycam, eskiden berberde tıraş olurken artık evde olucam, anneme bulaşık makinesi kullandırmıycam, sürekli bir jakuzi keyfi yaşayacağım evimde ve bu sırada evdeki bütün çeşmeleri de açıcam. zaten bizim yüzümüzden bitti dimi su, ben evde dişlerimi fırçalarken çeşmeyi açık bıraktım ondan. afedersiniz ya.
    bu gibi küçük işlerden büyük tasarruflar olacağının bende bilicindeyim ama yine dünyanın en yüzeysel insanı olarak her gün istanbulun bilmem kaç yüz yerinde olan refüj leri sularken kimsenin suyunu boşa harcama dememesini de kaldıramıyorum efendim.
    (tuvaletkağıdı, 20.06.2007 17:44)
  9. (caddebostan, 20.06.2007 17:54)
  10. çişi gelmiş insanların girmemesi gereken site. uyuyan insanın kulağının dibinde yatağa işemesi için bardaktaki suyu devir daim eden yurdum insanını hatırlatıyor. su sesi yerine çöl fırtınasını andıran bir ses koysalar, az da olsa onlar da tasarruf edebilirler pratikte. acayip su içesim geldi biline.
    (radi, 22.06.2007 14:41)
  11. (eksiksizuyum, 22.06.2007 15:03)
  12. cuma vaazlarında da kul hakkına girdiği söylenen eylem (bkz: söyleyenlerin yalancısıyım)

umarım etkili olur. çünkü istanbul'un kenar mahallelerinde şarıl şarıl halı yıkayan insanları gördükçe gidip tepelerine uçasım geliyor. kuyu suyu olsa da fark etmez. allah korkusu belki etkiler de suyu boşa harcamazlar.
    (sonbahar uğultusu, 22.06.2007 15:20)
  13. böyle bi zamanda
    -dükkanının önünü suyu tazzikleyerek süpürmeye çalışana
    -sitenin duşunda 2 saat yıkandıktan sonra açık bırakana,kapatmadan gidene
    -çiçeklerin dibi göl olana kadar sulayana ( bi dünya çiçek 1 gr su bulamazken)
    -arabasını bulduğu en yakın hortumun yanına dayayıp da 1 gün boyunca cilalayana
    -bulaşık yıkarken,diş fırçalarken,traş olurken çeşmeyi açık bırakana anlayana kadar,kafasına vura vura anlatılması gerekendir.
    bunun üstüne bizim buralarda böyle bi su sorunu yok ki diyen duyarsız insanlara ne gibi cevaplar verilmelidir bilemiyorum. son damlasına kadar akıtın ki yer altı-yer üstü tüm suları, içecek su da bulamayalım..
    (absinthe, 05.08.2007 21:03)
  14. bu da benden bir öneri:
    cinsel ilişkinin ardından kullandığınız kondomu klozete atıp sifonu çekmeyin. 8 ton* suyu kurtarın.
    *: 4 kişilik bir ailenin normal azgınlıkta bir bireyinin ihtiyacı baz alınarak hesaplanmıştır.
    (cellman, 29.12.2007 12:10)
  15. (azimlii, 29.12.2007 13:27)
  16. doğru, yerinde bir slogandır. ancak söyleyen tutarsızdır. tema vakfı, üyesi olan sabancı ailesinin bir adet otomobil üretmek için kaç ton su heba ettiğinin hesabını yapmadan, halkın bulaşık suyunu hesaplamaya girişmiş. susuzluk tehlikesinin bütün suçunu vatandaşa yıkmıştır.
    tıpkı koç'un üniversite yapmak için hektarlarca ormanı kesmesine ses çıkarmayıp, güney ormanlarında ağaçları yiyen keçilerin sahiplerini suçlu ilan etmesi gibi..
    (mayakovski, 03.01.2008 16:59)
  17. üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede, hala kullanma ve içme suyu için yağmuru bekleyen vatandaşlara acıklı gelen bir kampanya.
    tamamen katılamıyorum. suyu boş yere harcamamak için taklalar atan, sokaktaki balıkçıyla, halısını yıkayanla kavga edecek durumda konuşan bir insan olarak, artık deniz suyunu, en azından sulama suyuna çevirsin devlet diyorum.
    tekerleği yeniden icat etmeyi gerektirecek bir durum değilken bu, neyi bekliyoruz diye de sormaktan geri kalamıyorum.

neyse ki, izmir'de karşıyaka belediyesi deniz suyunu arıtma projesini başlattı da, bir umudumuz oldu.
    (right lane must exist, 03.01.2008 17:21)
  18. söylemin temelinde "iyi niyet" olsa da, söylemin biçimi durumun suyla, bokla püsürle ilgili olmadığına işaret etmektedir. suyu tasarruflu kullanmayı bir de aynı biçimde "suyunu boşa harcama, tasarrufa devam!" sloganıyla istanbul büyükşehir belediyesi kullanınca iyice tiksindirici bir hal alıyor. ancak konunun bu kısmı istanbul büyükşehir belediyesi'nin hangi partinin elinde olduğu ile ilgili değil, yanlış anlaşılmasın. mesele, başlatılan bu kampanyanın yine mülkiyet dürtüsünü ve gözetleme neronlarımızı uyaran, devletin parazit sinyallerini yaymasıdır. dahası bu süper sonik suyuna sahip çık kampanyasını, suyu şahıslar * üzerine ipotekleyip "benim zaten suyum var, tasarruf edin sefil vatandaşlarım" şeklinde sunmasıdır. bu "iyi niyetli" kampanya sloganı bile, devletin toplumdan ve gerçeklikten ne kadar uzak, geçici bir kurum olduğunu ispatlamaktadır.
    (kerkerte, 17.07.2008 11:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil