belki ilginizi çeker
  1. · çek çek kürekleri sür arabanı
  2. · hokus özpokus
  3. · susam sokağı
  4. · biz büyüdük ve kirlendi dünya
  5. · leplebi
  6. · susam sokağı nesli
  7. · kola şişesinin değişik kullanımları
  8. · tırtıllar asla kahverengi bot giymez
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · okan bayülgen
  5. · onur öymen
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · domuz gribi
  8. · ferahevler
  9. · ttnet

susam sokağı nesli  

sayfa  / 2
  1. 80ler civarı doğmuş insanlara, hepsinin mutlaka hayatlarında bir dönem susam sokağı izlemiş olmalarından yola çıkarak verilebilecek isim. susam sokağı bu dönem insanlarının hepsini etkilemiş zekileştirmiştir.***
    edit: bu giriyi 3 kere editlememin sonucunda, susam sokağı zekileştirmiyor da olabilir. hmmm...
    (telperion, 08.09.2004 16:56 ~ 16:58)
  2. benim de bir ferdi olduğum ve bunu pull and bear'de gördüğüm susam sokağı temalı t-shirt'u alıp herkese tekrar hatırlatacağım ,keşke susam sokağından öğrendikleriyle kalıp hepsi efendi ,muhlis insanlar olsalardı dediğimiz zamane gençliğinin önemli bir kısmı .
    (zdd, 22.05.2007 16:40)
  3. bu nesil bir müddet esnafın hiç para almadığını zannetmiş, kurbağaların dişleri olmadığı için dış fırçasına gerek duymadığını, 12'ye kadar saymayı, kendi vücudunu kullanarak bando olmayı öğrenmiştir..
    (epilofs, 09.07.2007 00:20)
  4. okula başlamadan okumayı söken akıllı nesil. susam sokağı çocukları programın maskotlarını izler, aralarda çıkan harfler, sayılar gibi konuları izleye izleye öğrenir, okula gitmeden okumayı söker. ama bu çocuğa çok gaz verirseniz, çok akıllı çok zeki derseniz havaya girer, ileride bi' bok olamaz. (benim gibi)
    (emrahman, 17.07.2007 21:46)
  5. "c is for cookie,that's good enough for me!" derler aynı cookie monster gibi,boyle boyle alfabeyi de söker bunlar,cin gibi nesildir.

neşeli edit:videosu da var yahu; http://www.youtube.com/...
    (hepimizzenciyiz, 17.07.2007 21:55 ~ 21:58)
  6. iki kardeşten biri edici diğeri büdücüdür. kurabiye canavarı çok seven, vampirlerden korkmayan nesildir. zeki, çevik, çalışkandır. önünü arkasını sağını solunu çok iyi bilen nesildir.

bu benim önüm önüm önüüüm
    ve bu da arkam arkam arkaaam
    bu benim önüüüüüüm
    bu da arkaaaaam
    önüm arkam önüm arkam...
    (mühendis pervane, 17.07.2007 21:59)
  7. favori şarkıları tartışmasız çek çek kürekleri sür arabanı'dır.
    (ronn, 17.07.2007 21:59)
  8. (bkz: gözlerimi yaşarttınız lan)
    (leplebi, 17.07.2007 22:03)
  9. konuşmayı susam sokağı'ndan öğrenmişizdir. sayı saymayı da susam sokağı'ndan öğrenmişizdir. sevdiğimiz sayı 6*dır. büdü'nün evi basan uzaylılara tarhana çorbası ikram etmesine tanık olmuşuzdur.

edi: büdü, evi uzaylılar bastı!!
    büdü: söyle bakalım tarhana çorbası içerler miymiş?

şimdi bulsam yine seyredeceğim programdır susam sokağı.
    (nox, 04.09.2007 14:40)
  10. kurabiye canavarı gibi, pötibör (bkz: petit beurre) bisküvi yemeğe çalışıp, her yeri kırıntı yaptığı için anneden ceza alan, terlikle kovalanan nesildir. ama mükemmel bir zevktir hala yapasım gelir, ne zaman kurabiye yesem, görsem... ki yaptığım oluyor arada. e bir de "mına mına dut duuuut du du dıt mına mına duut duuu du du duuuut..." diye bir şarkı vardı, sırf o şarkı yüzünden teyzeler beni küfrediyor sanır anneme şikayet ederdi. yeşil bir kurbağa vardı havada boşlukta işaret parmağıyla " bııız bıızzt " diye harfleri çizdirir dururdu, edi ile büdü ayrı bir olaydı, büdünün güvercin tutkusu falan... kırpık vardı, aradığı her şeyi yaşadığı sepetin içinden bulurdu, hastasıydım. izlerim ne zaman olsa.. isterse sabah yedi de olsun izlerim tekrar...
    (hiaxii, 04.09.2007 14:54 ~ 15:31)
  11. "onbir onikiiiiihii ihihiihihiiihihiii" diye biten şarkılar, sevdiğim sayı altııııı, ve dağdan bir kız gelir döne döneee şeklinde sokaklarda hala ara sıra deliren nesildir. feci iktisadi kafam çalıştı aniden fakat bunu burada ifşa ederek belki de zengin olma hayallerimi böylece çöpe atıyorum; eh ne de olsa ben naif duygularla büyümüş, sokaklarda gezen eski kocaman migros arabalarından alışveriş yapmış paradan puldan anlamak yerine hala kitap okuyan ve bulutlardan şekil çizen bir dana kadar çocuğum, ben de bir susam sokağı çocuğuyum! diyerek, aniden bastıran şu fikri açık etmek istiyorum:

susam sokağı soundtrack gibi birşey yapılabilir mi?

yapıldıysa ve benim haberim yoksa acilen bildiriniz. bi' koşu gidip alayım bakkallardan, marketlerden.
    (sirona, 04.09.2007 14:54)
  12. susam sokağı zamanında anaokulunda herkesten uzun olmam ve de sarışın olmam yüzünden takılmış olan "minik kuş" lakabının o zamanki arkadaşlarım tarafından yıllaaarrr sonra bile hala hatırlanıyor olması.
    (acinreug, 04.09.2007 14:57)
  13. sür sür arabayı, gez sokakları..
    sevinçli, neşeli, tasasız çıkar,
    hayatın tadını...

ne güzel şarkıydı.
    (yuziko, 04.09.2007 15:01)
  14. - ne olduğu anlaşılamayan bir cisim yaklaşıyor, kenarlarını sayalım!
    - 1, 2, 3... bu bir üçgen.

naifliğindeki öğretilerle geometri bilgisi son derece gelişmiş bir nesildir. en azından üçgeni beşgeni şıp diye bilir.
    (novarese, 04.09.2007 15:11)
  15. (bkz: kurabiye canavarı)
    (sarkolemma, 04.09.2007 15:13)
  16. güney kuzey
    doğu batı
    şimdi masamız
    hazırlandııı ....
    (clem, 04.09.2007 15:15 ~ 15:29)
  17. türk dublaj zenaatının doruk noktasına ulaştığı anı yakalayabilen kuşaktır.
    altan erkekli ve köksal engür 'ü , kukla seslendirirken (edi ile büdü) bir daha nah görürsünüz. tolga gariboğlu' nun sesine bile rastlamışsınızdır. daha ne?
    şimdiki kuşak için seslendirme ne, sungun babacankim, selma yeşilbağ'dan ne haber?
    oysa biz...
    (altlejant, 04.09.2007 15:19 ~ 25.05.2008 23:24)
  18. çok şükür allahım beni susam sokağı neslinde gönderdin dünyaya... aklı selim ve ruh hali düzgün bir bireyim, eminim bunda susam sokağının büyük payı vardır.
    bi de böyle bi şey var;
    (bkz: teletubbies nesli)
    sen akıllarına mukayyet ol allahım
    (steinmetz, 04.09.2007 15:27 ~ 15:27)
  19. yaşıtlarınızdan uzun ve biraz da iriyseniz istisnasız olarak "minik kuş" lakabı takılan nesildir. buna bağlı olarak da kıvırcık olanlara "kırpık", kaşları bitişik olanlara büdü, komik olanlara da "edi" denirdi.
    (guenhwyvar, 04.09.2007 15:30)
  20. ait olduğum nesildir, onun sayesinde saymayı ve okumayı diğer akranlarımdan daha hızlı öğrenmişimdir, o yüzden karnelerim yıldızlı pekiyi olmuştur, ilk okuyan ben oldğumdan ilk yıldızı ben almışımdır.

(bkz: aferin akıllı çocuğum)

şimdilerde ise, o olmadığından beri, televizyonun başına dikip bomboş çizgifilmler seyrederek 4 yaşına kadar konuşamayan 7 yaşında hala sayı sayamayan minikler çıkmıştır, üzücüdür.

(bkz: yazık)
    (spaindustrial, 04.09.2007 15:35)
  21. ropdöşambır gördüğünüzde aklınıza ilk gelen şey nedir, sorusunun yanıtını haldun kurabiye* olarak veren nesildir. yukarıdakiler ve aşağıdakiler'i ne güzel anlatmıştı. gözlerim doluyor lan.

http://content.answers.com/...
    (marsellus wallace, 04.09.2007 15:44 ~ 15:46)
  22. kırpık'ı yüreğin de taşıyan, edüyle büdüyü hala özleyen nesildir. minik kuş ve kurabiye canavarı ise diğer gönül dostlarındandır. hele şu an ki çocuklar için hazırlanmış programların iticiliğini düşününce en azından susam sokağı sıcaktı, samimiydi. bu yüzden susam sokağı nesli şanslı ve ekseriye seksen doğumluları barındıran, en sevdiği sayı altı olan nesildir.
    (zerdali, 04.09.2007 15:46)
  23. kavun karpuz portakal elma,
    işte karşınızda süper selma!!
    (ferforje, 04.09.2007 15:47)
  24. tahsin ustanın akılcı çözümleri ve babacanlığı, minik kuşun tezat yaratılışıyla ve yaptıklarıyla gönülde taht kuran şirinlikleri,kendi kabuğuna çekilmiş kırpık, kurabiye canavarının aç gözlülüğüne edi ve büdü ikilisi eklendiğinde neşe fırtınası yaratmış, bir nesli kucağında büyütmüş nacizane trt çocuk programıdır susam sokağı. ve hatta öyle bir programdır ki kendileri o programda şemsiye tutan çocuklardan biriyle yıllar sonra tanışmama bile sebep olmuştur. o derece yani.
    (zekmece, 04.09.2007 15:56)
  25. kermit'ten geometrik şekilleri çizmeyi ve isimlerini öğrenmiştir.
    (şimdi ben ne desem, 04.09.2007 16:17)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil