diyarbakırlı olan sahiplerinden dolayı diyarbakır sur kebap olarak ta bilinen yerdir.
sur tatlısı çok güzeldir. sizden sipariş alan garsondan 1 kademe yuksek olan adamla 2 geyik yapıldığı zaman hesabın yuvarlanması ve guzel bir indirim yapılması gibi avantajlar getirmektedir. tek kötü tarafı pek temizliğe önem vermeyen bir işletme olmasıdır.
kebabın memleketinde yaşamama rağmen enfes kuyu kebabı ve büryanının tadını hala bulamadığım şirin salaş mekandır.başlık açılması beni çok şaşırtmış ve sevindirmiştir istanbulda yaşamayan biri olarak.
(ebilona, 24.09.2008 12:05 ~ 12:06)
istanbul
fatih de kadınlar pazarı denen yerde sur kebabı,
büryanı ve sur tatlısı ile tanınan kebapçı.
eskiden kız başımıza pek gidemezdik, genellikle civar esnafı takılırdı. şimdi oldukça kalabalık. ramazanda tüm masaları gündüzden rezerve oluyor. saat 6dan sonra gidince yer bulmak oldukça zor.
ustası ismail usta istanbul un en iyi 10 aşçısından birisidir.
ayrıca 2-3 sene evvel itüsözlük bünyesinde herbirinde parmağın olan 4 tane büyük sur buluşmaları tertip etmiş, sözlük yazarlarını zevk diyarlarına götürmüşümdür.
gitmeden önce, yemek yeme adabınızı ve kıtlıktan çıkıp çıkmadığınızı düşünmeniz gereken mekandır.
tabak tabak porsiyonlar halinde yenebilecek eti, bir tepsiye dizmektedirler. tabi sadece et değildir, kebapların tavukların altı pilavdır, üstleri de domates ve biber ile doludur. isteğinize göre 2.5 lt kola isteyebilirsiniz. kuru kuru gitmez diye. etrafınızdaki gruplar da aynı şekilde davranırlar, ufak masada. etler geldiğinde gözler açılır, heyecanlı kelimeler söylenir ve sebebi az et yiyen olmamak mıdır bilinmez ama hızlı birşekilde yemeye başlanır. tepsi bitirilirdikten sonra miğdede şişlik ve ağrı hissedersiniz. çünkü çok fazla gelmiştir yediğiniz.
böyle bir ziyafet şeklinden memnun olanlar gidebilir. eğer, dünyadaki bazı gerçeklere fazla hassassanız, bu ortam size bunu fazlaca hatırlatır ve rahatsız eder.
(moradam, 24.09.2008 14:10 ~ 08.02.2009 22:59)
beklentilerimi karşılayamayan mekan ve kebap. en sonunda dün nasip oldu gitmek. liseden beş arkadaş tuttuk fatih'in yolunu kurulduk şark köşesi dedikleri yere. servet düşmanı deli bir garsonları ilgilendi bizimle. beş kişilik kebabın beş kişiye çok olduğunu iddia edip ziyan olmasın diye dört kişilik siparişi aldı. önden yenilen az etli bol isotlu çiğ köftenin etkisiyle iyice acıktık. kebap sinisi ortaya geldiğinde bununla mı doyacağız dedim ister istemez. yanımdakileri ayranları tokuşturma bahanesiyle meşgul etmesem ve bolca ekmek yemesem aç kalkacaktım bulguruna kadar sıyırdığım sininin başından. aynı deli garson kebap yarıdayken sur tatlısı isteyip istemediğimizi sordu, sonra söyleriz dedik. değişimden on elf gücünde haz etmeyen arkadaşımın da ikna olmasıyla gençten bir garsona beş tane sur tatlısı söyledik. çayımızı içip tatlıları beklerken aynı deli garson yine tatlıyı sorunca zaten söylediğimizi ilettik. "beş kişilik size çok gelir" dedi. beş tane tek kişilik olunca normal karşıladı ama. sur tatlısı da çok matah bir şey değilmiş onu gördüm. iyi hoş güzel ama iddia edildiği gibi uzun yoldan gelip yemeye değmez. vedat milor denen sonradan gurmeye de konsept dışı birkaç lafım var ama göte girmesin diye yazmıyorum. hijyen süper amerikalılar gelse bal döker yalar diye abartıyor ama sanayi lokantasından pek bir farkını göremedim ben mekanın. ayranın köpürtüldüğü yeri görmemiş herhalde amcam. sonuç olarak besmele çekmeden ne gözü ne de mideyi doyurmayan bir yemeğe o kadar para çok.
insanı insanlıktan çıkaracak derecede yemesini sağlayacak leziz yiyeceklerin olduğu kalburüstü kebapçı. tavsiyem ortaya karışık sur kebabının yanısıra saç tava eklemek yönünde. ayranı es geçmemek lazım yemeye başlamadan önce mideyi ısıtma adına çiğ köfteleri de yuvarlayın derim. cila mahiyetinde de sur tatlısını yersiniz. lezzet sıralamam:
karışık sur kebabı
çiğ köfte
saç tava
sur tatlısı
yönündedir. afiyet olsun.
önünüze konulan tabağı gördüğünüzde içinizden geçen şu olur: "lan dünyada bunca insan açlıktan ölürken bu yemeği yersem kesin cehenneme giderim"
yani bu kadar insan açken bu kadar güzel yemek (özellikle
sur tatlısı) yapmak insanlık suçudur.
(bkz:
bunu yapan insan olamaz)
sırf adı yayıldı,reklamı yapıldı diye milletin akın ettiği,yemek sonrası gelen tuzlu hesabın kalite/fiyat paritesi ekseninde midenize oturduğu kebapçı.tavsiye olunur ki yine aynı mekandaki(kadınlar pazarı) ünsüz ama kaliteli kebapçıları tercih edin.hem daha iyi hizmet görürsünüz hem paranızın bir kısmı cebinizde kalır.
istanbul'un en güzel tatlısını yiyebileceğiniz mekan. (bkz:
sur tatlısı)
unkapanı köprüsünü bitirip surlara doğru giderken saraçhane tarafına geçmeden sağdan sapılan yollar arasında sondan bir önceki sokaktadır. içki olmamasından olsa gerek biraz yeşil bir yer gibi hissettirir ama istanbul'da da kebap yenilebilecek ve kazıklanılmayacak birkaç iyi mekandan biridir. genelde sur kebabı tercih edilse de saç kebabı da oldukça iyi yaparlar.
ali haydar sofrası' nın yanında amatör kalır ...bu kadar iddialıyım.
dükkanın girişinde asılı duran etleri görünce " burası neresi gelmese miydik?" dedirten, büryan kebabını, saç kavurmasını yiyince "önce niye gelmedik" dedirten yer. çıkışta nihat hatipoğlu'nu görebilecek kebapçı.
yalnız hijyene önem verilmediği gözlemlenmiştir.
fatihte yiyeceksin bunu. yanına da sur tatlısı ooohhh. gelen hesabı da baba baba ödeyeceksin orası ayrı.