|
|
- eski kentleri kuşatan kale duvarı.
- dünyanın dengesini sağlayan unsurlardan biriydi surlar eski zamanlarda. şimdi ise süs eşyası oldular.
- israfilin kıyameti haber vermek için üfleyeceği borusu
- muhtemelen sesi "ti" diye çıkacak olan kıyamet alarmı. (bkz: boru sesi)
- saraçhanede su kemerlerinin fatihe bakan tarafında kebap yenilen açıkhava lokanta. garsonların bıyıklı ve bol kıllı olmasından yurdum doğu insanının yediği kebaplardan tadabilirsiniz. kebaplar ortaya karışık olarak kişi sayısına göre getirilir, öncesinde çiğ köfte denenebilir, çekinmenize gerek yoktur elle yiyebilirsiniz çünkü sokakta sizin gibi küçük taburelerde oturan daha bir sürü aç insan göreceksinizdir muhtemelen
- sÛr
üflenince sûr
sökülecek kalbiniz uğrak yerlerinizden döndürülecek-
siniz mukni oluncaya dek damarlarınızdan
boşaltılacak soluğu son uygarlığın
üflenince sûr
mermer serinliğinde soğumadan teniniz
bir lahdin korunaklı karanlığına uğramayı umarak
ve umarak kopuşunu bu bol figüranlı filmin
en kanlı yerinde
uğurlarken ruhunuzu parmak uçlarından
toprağa evrilişin ilk sızısını duyacaksınız uyluklarınızda
üflenince sûr
ömer üner
- boynuzdan yapılan düdük.
- fra. -e, -de, -den; üzerine, üzerinde, üstüne; -e göre; hakkında, konusunda
- (bkz: sur da ölesiye yiyelim zirvesi)
(bkz: sur tribine tirit bağlayalım zirvesi)
- (bkz: sur belediyesi)
- (bkz: sur dibinde marsilya ruleti zirvesi)
(bkz: sur dibinde torbacı şirin zirvesi)
(bkz: sur dibinde r carlos çok yaşlı zirvesi)
- çarpık zihnimi kontrol altında tutmadığım ve eğlenmek istediğim bir lahzada, kendimi kaybedip dehşete düşmeme sebebiyet veren alet. bir sana geliyorum allahım tepkimesinin kaynağı.
kısaca;
sûr: bir çeşit boru: saksafon;
şarkı: hadi yine iyisin.
biraz ortaya karışık bonus: (bkz: @1825665)
mesih: tayfun duygulu ??
(bkz: sana geliyorum allahım)(alik, 08.11.2007 00:57 ~ 00:58)
- izmirli tarif edilmesi zor bi müzik yapan , tarif edilmeye çalışıldığında da bizlere progressive - acoustic - atmospheric - doom gibi uzayıp giden bir liste sunan ve yer altından sağlam adımlarla geldiklerini bana hissetiren grup...
daha fazla bilgi o güzel şarkıları için :
http://www.myspace.com/...(deumleu, 23.03.2008 05:38 ~ 05:39)
- israfil tarafından üflenecek hede. bazı kaynaklarda 3 kere üfleneceği söylenir. ilkinde yer yerinden oynayacak ve büyük depremler yaşanacaktır. insanlar korkacak ama kalpleri mühürlendiği* için bu olayı unutacak ve yaşamlarına devam edecektir. diğer ikisinde ise her zaman anlatılan şeyler olacaktır.
ayrıca sur'a üflendiğinde bazı kaynaklar allah(cc) haricinde tüm varlıkların öleceği söylenirken, bazı kaynaklar azrail'in de hayatta kalacağı ve onun canını allah'ın alacağı belirtilir. hangisi doğrudur bilemiycem ama bu şekilde kalmış aklımda.
|