belki ilginizi çeker
  1. · spastik kolon
  2. · do something
  3. · twilight
  4. · twilight soundtrack
  5. · ders çalışırken dinlenebilecek müzikler
  6. · alice in beyzboldaki bacak hareketi
  7. · muse
  8. · supermassive
  9. · black holes and revelations
  10. · haarp
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · ibrahim üzülmez
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · beşiktaş
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · gay bar
  9. · pain of salvation

supermassive black hole  

sayfa  / 2
  1. (gxix, 17.06.2006 19:46)
  2. heyecanla bekleyip muhteşem hayal kırıklığı yaratan, kalbimi kıran, bunu yapan muse olamaz dedirten singledır.

edit: niye kötülüyonuz olum ilk dinlediğimde öyle hissetmiştim, hala öyle hissediyorum, siz sevin bana ne allahım yareppim... ne öyle ciuuc ciuv???
    (desem de inanma, 28.06.2006 09:49 ~ 24.07.2009 18:38)
  3. sözleri de budur işte:

oh baby dont you know i suffer?
    oh baby can you hear me moan?
    you caught me under false pretenses
    how long before you let me go?

you set my soul alight
    you set my soul alight

(you set my soul alight)
    glaciers melting in the dead of night
    and the superstars sucked into the supermassive

(you set my soul alight)
    and the superstars sucked into the 'supermassive'

i thought i was a fool for no-one
    oh baby i'm a fool for you
    you're the queen of the superficial
    and how long before you tell the truth

you set my soul alight
    you set my soul alight

(you set my soul alight)

(you set my soul alight)
    and the superstars sucked into the 'supermassive'

supermassive black hole
    supermassive black hole
    supermassive black hole

(you set my soul alight)

(you set my soul alight)

supermassive black hole
    supermassive black hole
    supermassive black hole
    (pasiflora, 18.07.2006 20:58)
  4. muse'u ilk kez dinleyen birinin sevebileceği,popüler melodilerle bezenmiş,müdavimlerinin ise yüzüne bakmayacağı şarkıdır.klibi ise oldukça ilginçtir.o yaratık tarzı şeyler insanı klip boyunca düşündürmektedir.
    (cellmania, 20.07.2006 14:11)
  5. why don't you do something şarkısını andıran şarkı.
    (yedinin yedincisi, 20.07.2006 17:41)
  6. albüm çıkmadan önce okudugum bir röportajda grup müzik yapma şekillerinin değişeceğinden bahsetmişti fekat olumlu eleştiriler almayı umuyorlardı anladığım kadarıyla. ama ne oldu, sen gel üç güzelim albümde alıştırdığın müziği değiştir, sonra tabi böyle olur. gerçi albümün tamamını dinlemedim tek şarkı üzerinden yorum yapıyorum ama bu böyle.
    (caydanlik, 20.07.2006 18:56)
  7. elek gibi şarkıdır. metallica gibi muse üyelerinin de ticari başarıya rağmen gerçekten sanatçı kalabildiğini kanıtlayan eserdir. cesurdur, yenidir, meydan okur ama güç gösterisi yapmaz, hamdır, özdür. metallica'ya yapıldığı gibi "baba muse bitti yeaa", "ilk 3 (metallica'da 4 veya 5 olur bu) albüm süperdi", "muse yumuşadı" salatalarının yapılmasına neden olmuştur, olacaktır. sanatı tanımayan, sanat yapamayan, bir sanatçının yaratırken neler hissettiğini anlayamayan, grupları ticari marka gibi gören ve bir grubun ömrü boyunca fabrika gibi aynı şeyleri pişirip yedirmesini bekleyen insanların suratına koca bir nah çekmiştir, iyi de etmiştir. muse markasını parçalama, müziği bir tüketim nesnesi olarak yaşamak zorunda olanları eleme ve geride bırakma görevlerinde başarılar dilerim bu şarkıya. koç be.

edit: büyük ölü yıldızların kara deliklere dönüştüğünü hatırlayarak bu şarkının dead star isimli eski muse şarkısıyla ilişkili olduğunu düşünüyorum ben.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 26.08.2006 02:05 ~ 31.08.2006 02:43)
  8. büyük oranda britney spears'ın "do something" şarkısına benzettiğim muse parçası...
    (hypnotica girl, 06.09.2006 14:54)
  9. fifa 07nin soundtrackleri arasındadır.
    (sycrone one, 23.10.2006 22:45)
  10. hayal kırıklığı ve pop olmuş dışında pek az eleştiri alabilmiş muse parçası. anlamıyorum pek onları. muse'u çok değiştirilemez kalıplar içinde düşünmeye fazla da kasmamak lazım bence. albümün geri kalanını dinlerseniz eski muse'unuz orda zaten.

(bkz: don't panic)

(bkz: ben sevdim oldu)
    (mercadian, 06.02.2007 00:56)
  11. bittiğim andır. mat'den böyle bi ses tonu hayatta beklenemez.
    (bkz: britney spears)
    (hawk, 06.02.2007 00:58)
  12. "paranın gözünü vurunca ne gam kalıyor ne keder, yemişim melankoliyi di mi muse?" dedirten parçadır. ama bu single'ı dinleyip ön yargı içine girenler mutlaka albümü de dinlemeliler. çünkü "anam bunlar bozmuş kendini bu ne poop böğhh" tepkisini ben de vermiştim ama albümü dinleyince yine eski muse tadında pek çok güzel şarkının olduğunu gördüm. ama albümün eskiden olduğu kadar melankolik, kasvetli bir atmosfere sahip olmadığı da ortada. aman olmasın, yoksa radiohead'le birlikte bunalıma sokar bunlar adamı.
    (therion, 06.02.2007 01:53)
  13. çok kötü bir şarkı olduğu doğrudur, ancak bu şarkıya kötü damgası vuran insanların, bir zamanlar "origin of symmetry" albümünü evlatları olarak kabul ettiğini, citizen erased, micro cuts, plug in baby ve hyper music gibi şarkıları çocukları gibi sevdiğini belirtmek gerekir.

sanat yapılmış olabilir, tek sorun sanatın yanlış yoldan yapıldığıdır. britni kırmasıdır belki şarkı. belki de para için yapılmıştır bilinmez. tek bilinen bu şarkının şan ve şöhret için yapılmadığıdır. last fm de bile 35 milyon skroplanmaya ulaşmış, japonyadan brezilyaya kadar dünyanın her köşesinde dinlenen bir grubun reklama fazla ihtiyacı da yok.

peki nedir bu supermassive black hole ve arkasından gelen pop-rock furyası. progressive rock dan pop-rock a geçiş daha doğrusu? neden?
    `
    radioheadi ele alıyorum.pablo honeysıkı bir rock albümü idi. çitathe bends` ile yükseltildi. ok computer'da ise farkılılığın izlenimleri verildi iki bu rock müziğin kaldırabileceğinden biraz daha ağırdı. ancak dnleyici çok hızlı benimsedi ve `ok computer` efsane oldu. kid a 2000 yılında çıktığı hafta 250.000 adet sattı ancak dinleyiciyi ikiye böldü. radiohead gibi bir grubun elektronik müzikle ne işi olabilirdi. elektronik demek ne kadar doğru gerçi. zira bu müziğin tanımı yok. saykodelik adamların uğraşları.

amnesiac ortalığı lavurup geçti. ama biz bu değişimi çok beğendik. creep çiler, karma police ciler, street spirit çiler koşarak kaçıyordu arkasına bakmadan. biz geldik oraya. pyramid songçular national anthem cılar idioteque çiler olaraktan. biz oturduk onların yerine. ama bu değişim hiçbir zaman tüm dinleyicilier tarafından hazmedilmedi.

günümüzde radiohead i bilenler bu 3 şarkı ile bilirler. creep karma police ve street spirit. ancak o kid a da ve amnesiac da değişik bir hava vardır. değişimin tam kendisidir hatta bu. o değişik hava rock dinleyicisine yutturulmuştur. hazmı çabuk olmuş ve bağımlılık etmiştir. bir dinlersin, iki dinlersin.. üçüncüde "taaakk!!" eder bırakamazsın.

işte muse un bu değişim olayını burda da görüyoruz. farklı birşeyler yapmak istediler ki matthew bellamy nin nasıl bir müzikal deha olduğunu dinleyenler bilir. gruptaki chris ve dom gibi iki kötü elemana karşılık tüm müzikal yeteneğini şarkılara yansıtır.

ileride tıpkı ed o'brien ın yaptığı açıklama gibi matthew bellamy de bu albüm için "çok kötü dönemlerdi, iyi ki atlattık özümüze döndük" diyecektir.

tek sorun ise radiohead in o geçişle efsane olmuşken, muse bu geçişler çoluk çocuk grubu olacaktır.
    (conquistador, 10.08.2007 14:32)
  14. muse severleri ilk dinlediği anda şarkıyı değiştirmeye akabinde "ööö bu ne lan" demeye teşvik eden ama bir süre alışma evresinden sonra hoş ve eğlenceli gelen,neşe veren bir şarkı.
    (angelic lover, 12.08.2007 23:07)
  15. milyonlarca albüm satan pop starlarına, sözleriyle hatta büyük riski göze alıp müziğiyle de inceden dokunduran, eleştiren bir şarkı olduğu anlaşılamamış bir muse şahanesi.
    bir britney muhabbetidir gidiyor ki ben buna üzülüyorum...
    (feseler, 06.02.2009 13:26)
  16. twilight filminin beyzbol oyunu sahnesine cuk diye oturmuş şarkıdır.
    (kim bilir, 07.03.2009 21:51)
  17. muse gizliden gizliye britney spears dinlermiş. ben bu şarkıda bunu çözdüm. yine de severim ben bu şarkıyı eğlencelidir çok. öğğkk pop ama buu şeklinde burun kıvarmak gereksiz bence.
    kendisi twilight'ı çekilir kılan tek sahenin de müziğidir ayrıca. iyi hoş da hayatlarında muse dinlememiş ergenler sırf twilightta çaldı diye supermassive black hole dinleyip kendilerini muse hayranı olarak nitelendiriyolar ya delleniyorum.
    (şirret olmayan görümce, 04.04.2009 19:17)
  18. defalarca dinlenesi, harika muse şarkılarından biri. britney spearsla alaka kuranlar için de britney spears adına sevindim açıkçası.
    keşke britney spears da kendini bana sabahın 6 sında 10 kez dinletebilse.
    (imperius, 10.04.2009 06:58)
  19. insana dinledikçe enerji veren, 5 kere arka arkaya da dinlesen sıkılmayacağın ama artık etrafındaki insaların yeter ulan demesinden çekinerek 6.sında başka şarkıya geçilen eğlenceli bir şarkı. bir muse sever olarak bende hayalkırıklığından çok değişik tadıyla hoşnutluk yaratan güzel bir parça olmuştur.
    (cherrylips, 10.04.2009 15:37)
  20. sevdiğim pek sayılı muse parçasından biridir. parçada solistin miyavlamasının parçaya ekstra ilginçlik kattığını düşünüyorum. yakışıyor o vokal o adama.
    (siz hepiniz ben tek, 10.04.2009 16:42)
  21. yeni keşfettiğim ve belki sürekli bir muse dinleyicisi olmadığım için yorumlardaki gibi kötü bir tarafını göremediğim hoşuma giden muse şarkısı.
    (slave of pain, 14.05.2009 18:08 ~ 18:09)
  22. twilight ile tekrar keşfedilen, ve ortalıktaki tüm yeniyetmelerin bu şarkının piyasaya yeni sürülmüş gibi davranmasıyla beni çileden çıkardığı supermassive muse şarkısı.
    (arsene, 16.06.2009 19:25)
  23. supernatural 2. sezonda "hunted" adlı 10. bölümde çalan şarkılardan biridir. diğer şarkı ise jefferson airplane'dan "white rabbit" tir.
    (fulya oktem, 25.06.2009 13:36 ~ 13:38)
  24. britney spears'a gönderme yapılmış gibime gelen güzel muse şarkısı.. müziği aynı..
    (sleeping with ghosts, 04.08.2009 21:17)
  25. söylerken kendinizi

"glaciers melting in the dead of night
    and the superstars sucked into the supermassive"

kısmında loopa aldığınız şarkı. söylemesi çok zevkli lan.
    (slevin, 16.09.2009 15:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil