belki ilginizi çeker
  1. · bryan singer
  2. · kevin spacey
  3. · superman man of steel
  4. · superman
  5. · x men 3 the last stand
  6. · lex luthor
  7. · batman
  8. · süpermen dönüyor
  9. · ghost rider
  10. · kel kafalı ünlüler
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · mutluluk veren küçük şeyler
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · okan bayülgen
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · para piyasası
  9. · yirmibirinci yüzyılın en çok satan albümleri

superman returns  

1. 2006'da piyasalara sürülmek üzere bryan singer tarafından yönetilecek ve brandon routh'un süpermeni dolayısıyla da clark kent'i canlandıracağı film.
    (radula, 06.11.2004 02:05 ~ 02:06)
  2. e ebenin amı ali sami demek istediğim film. christopher reeve'in oynayamayacak olması şimdiden bir - imaj yaratıyor insanda. amerika bölünmez, clark kentler ölmez diyelim en iyis. bir süpermen gider, bin süper gelir.
    (man on the moon, 08.07.2005 02:29)
  3. kate bosworth adlı cibiliyetsiz de lois lane'i oynayacaktır bu filmde.
    (drenchrome, 08.07.2005 02:38)
  4. pek kimse bilmez. aynı isimde bir türk filmi vardı. aynı isim diyorsam elbette türkçe karşılığı aynı idi : süpermen dönüyor.

ilkokuldaydım izlediğimde. kostüm dışında malkoçoğlu, karaoğlan, tarkan türünden bir filmdi aslında. bir sahnesinde supermen kötü insanları sopalarken birisi kafasına sandalye ile vuruyordu ve süpermen bayılıyordu.

ilerleyen sahnelerde clark lois'e sevdiğini söylüyordu olaylar gelişiyordu.
    (maloğlan, 30.06.2006 12:56)
  5. süpermen ne zaman gitmişti de dönüyo dedirten film. hollywood'un son zamanlarda obsesif bi şekilde yaptığı çizgi roman ve süper kahraman uyarlamalarndan sonuncusu.
    (undeuxtrois, 22.07.2006 23:29)
  6. gerçekten yazık etmiş bir filmdir. hem yapım maliyetine, hem de superman karizmasına yazık etmiştir.
    ilk defa bir final battle olmadan biten bir çizgi roman uyarlaması gördüm. ne olduğu anlaşılmıyor, kurgu inanılmaz ötesi berbat. "lan nolcak hani nasıl dövüşcekler" derken film bitiyor. brandon routh ayrı bi rezillik. küçük emrah gibi bakışları ile onca yıllık efsaneyi söndürmeye çalışması bir yana, yerlerde tekmelenerken "ben hala supermanim." diye bağırışı (kendi suçu değil gerçi, senaristin suçu) gibi onlarca ufak detay ile kostümün hakkını teslim edemiyor. lois lane'de olmamış. illa ki birisi tebrik edilecekse filmdeki ufak kerata tebrik edilmeli. kuzu gibi pek sevimli bakıyor. saçlar da çok şekil.
    (twinkle, 25.07.2006 02:27)
  7. -------spoiler-------

hastane sahnesiyle beni dumura uğratmış filmdir. ulan herif hastaneye muhtaç olmadığı için süpermen zaten dedirtmiştir.

-------spoiler-------
    (skubidu, 25.07.2006 02:31 ~ 02:31)
  8. - eser içeriği -

o değil de superman'in, lex luthor'un eseri olan yeni adaya ilk gelişi güzel düşünülmüş. zırrank diye çift ayak vuruyor ya yere (ki bu fragmanda da vardı sanırım) işte o sahne filmi apayrı bir yere koyuyor.

- eser içeriği -

bunun haricinde kevin spacey'in "kriptonit" deyişi de beni yerlerden yerlere sürüklemiştir. bu adam ses sanatçısı olmalıydı. mükemmel.
    (gxix, 27.07.2006 13:22)
  9. -------spoiler-------
    filmde de söylediği üzere bir şeyi satabilmek için * 3 şeyden birine ihtiyaç vardır.
    trajedi, seks, superman... filmde zaten superman var ve bu da zaten gişe başarısı için yeterli bir öğe gibi duruyor.

öncelikle filmin sonlarına doğru superman in neredeyse ölecek duruma gelmesi ve bizim filmde en güzel oynayan kişi olarak göze çarpan küçük çocuğun superman ın çocuğu olduğunu öğrenmemiz neticesinde bende superman ölse herhalde devam filmi superman's son** şeklinde devam eder hissi uyandırmasını belirtmek istiyorum. yalnız lois lanein bir anne olarak çocuğunu niye bu kadar ezik yetiştirmeye çalışıtığını anlamayamadım. diğer bir noktada aslında superman'in uzaklarda neler yaptığıdır. bu konuda muallakta kalmıştır. (tabii çizgi romanları okumayanalar için).

filmde diğer dikkati çeken bir noktada adam süper yaralayan nesne kriptonit iken tutup ta adama solunum maskesi takmaya çalışımaları. ya adam superman uzayda falan dolaşıyor. ne diye oksijen vermeye çalışıyorsunuuz. adam bizim bildiğimiz mana da solunum yapmıyorki. bir de hastene odasında hemşireni acil durum butonuna basması garip bir ikilem. superman'a kalp atışlarını takip etmek için taktıkları zımbırtı (adı neydi bu arada) superman onları çıkarınca bağırması gerekmiyor muydu? yoksa ben mi yanlış biliyorum.

dikkatimi çeken bir değer unsur ise ise lois lane uçan erkeklerden hoşlanıyor olması.

-------spoiler-------
    (pingus, 27.07.2006 14:12 ~ 19:03)
  10. süper film. yardırgan.

o değil de, takım elbiseyi çıkarıp superman olduğu anda o saç baş nasıl bir anda kuaför eli değmiş gibi düzelir onu anlamadım.

hali hazırda film sonrası yaşadığımız bir diyalog:

- abi süpermen niye bööle iki yumruk önde uçuyo? saçma lan..
    + olm aerodinamik denen bi olay var. ondan öyle uçuyo o..
    - ee? tek yumruk vaziyetinde de uçuyodu bu?
    + olm adam uçuyo lan! bunu kabul ettin de yumrukların önde oluşunu mu kabul edemedin? de hadi bi sktirgit.
    (gxix, 27.07.2006 15:01)
  11. zaman zaman saçma kısımlarıyla bize öeh dedirten yepisyeni superman filmi.bence filmin abukluğundan dolayı düzgün bir senaryoyla gayet benimsenecek olan brandon routh garip geldi insanlara,yoksa gayet uymuş kendisi.netekim iyiydi eğlendik.

--spoiler--

filmde en çok takıldığımız şey,hastane olayı ki burda da superman'in alevlere girdiği,uçtuğu hızda zarar görmeyen yanmaz yapışmaz kıyafetinin doktor tarafından elle cart diye bir paçavraymışçasına yırtılabilmesiydi.

--spoiler--
    (bettyboop, 15.08.2006 16:24)
  12. aslında 1979'da dönmüştür kendileri:
    (bkz: http://www.imdb.com/...)
    (eksiksizuyum, 17.08.2006 00:50)
  13. (bkz: @931892)
    (ba of, 03.09.2006 20:49)
  14. bu gece itibariyle maalesef seyrettiğim filmdir...

*** spoiler ***

- superman'in hızlı ve kusursuz bir terzi olduğunu gördüğümüz filmdir... hastanede, yanmaz, yapışmaz, delinmez elbisesinin doktor tarafından "cart" diye yırtılmasına rağmen, superman hastaneden firar edip lois lane'in evine gittiğinde aynı elbise kusursuz bir şekilde üzerindeydi... veya superman bir yerlerde stepne elbise zulalamıştı... bu durumda da o elbiseyi almak için hastaneden zula mekanına kadar dal-daşşak metropolis semalarında seyirtmiştir...

- her ne kadar dünyalı olmayıp bir kriptonlu olsa da superman'de erektil disfonksiyon sorununun, yani malus vuramatus rahatsızlığının olmadığını gördüğümüz filmdir... zira superman'in bir oğlu olmuştur... hem de bir dünyalıdan... üreme şekli-şemali bile bizler gibidir; gerçi nasıl becerdiğini görmedim-görmedik ama başka bir alternatifi yok bu işin...

- lex luthor'un bir dangalak olduğunu gördüğümüz filmdir... sen kalk kıç kadar, yiyecek babında sadece 6 hindistan cevizinden ibaret bir adada mahsur kal, sinirden hindistan cevizlerini okyanusa at sonra da karın doyurmak için ufacık bir köpeğe göz dik... ulan dalyarak herif; sen değilmiydin yeniden kıta oluşturan?... oluşturduğun kıtayı gördük; sadece taş yığınından ibaretti... orada acıkınca ne bok yemeği düşünüyordun?...

- son olarak superman'in yaşamını abd'de rahat rahat sürdürmek için götü sağlama almaya çalıştığını gördüğümüz filmdir... superman çıkıyor atmosfer dışına dünyaya kulak veriyor... gidiyor ufak tefek kahramanlıklar yapıyor; kazaları engelliyor, yangınları söndürüyor... hiç ortadoğu'ya, hiç savaşlara el attığı yok... hele bir el atsın; abd adamın götünden kan alır kan; o da bunun bilincinde...

ulan ulan... gitti 2,5 saatim... sikerim çayocağını... bi cigara içip yatıyom lan ben...

*** spoiler ***
    (van den budenmayer, 30.03.2007 05:13 ~ 11:12)
  15. bence yeni superman brandon routh hic de olmamıştır.benim adayim milo ventimiglia gerçi biraz kısa ama biçilmiş kaftan .
    (zizu, 25.05.2007 17:00 ~ 17:00)
  16. iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir oyuncunun; (brandon routh) geniş bütçeli sağlam efektli bir holywood filminde canlandırdığı karakterin gerçekleştirmiş olduğu eylem. (film en iyi efekt dalında oscar'a aday gösterilmiş ancak kazanamamıştır. filmografi olarak fena değildir. sinemaya istensede gidilmez, gidilsede değmez bir filmdir. alırsınız bir dvd paşa paşa izlersiniz.)
    (caine, 20.07.2007 00:54)
  17. superman efsanesini sikip atan filmdir. senaryosu iğrençtir. tek tatmin edici yanı özel efektleridir. o da bir zahmet yani.

+++++ spoiler +++++

ilk olarak superman'in yok olmuş gezegenine* nasıl gidip geldiği havada kalmış. bir uzay gemisiyle dönüyor dünya'ya görüldüğü gibi. şimdi sormak istiyorum. arkadaş krypton'un küllerine gitmeyi kafasına koyduğunda zuladan bir uzay gemisi mi çıkardı, inşaa mı etti yoksa? ortadan kayboluşu milleti ambale etmiş* demek ki kimse görmedi bunun firarını. o zaman ortada uzay gemisi yoktu. peki superman, uçarak gittiyse malum yere, dönüş için kullandığı uzay gemisi nereden çıktı? yok olmuş gezegenin kalıntıları arasında mı buldu yoksa başka bir galaksiye uğrayıp ödünç mü aldı? ikincisi bu elemanın dünya'ya giriş çıkışı da bir muamma. telefon konuşmalarından bomba kelimesini çekip alan ve anında operasyon düzenleyen yüce amerikan ordusu* bu adamın eşşek kadar uzay gemisiyle dünya'ya inişini nasıl farketmez?

sonracığıma clark kent şehre döner dönmez superman gözükmeye başlıyor. bu jimmy olsen, lois lane ve diğer tanıdıkları bu kadar mı gerizekalı ki farketmiyorlar bunu? filmde bi ara şüpheleniyorlar ama bik bik edip geçiştiriyorlar. superman filmlerindeki en boktan nokta burası olmuştu zaten her zaman.

lex luthor superman'in kristallerini çalıyor. film de temelde buna dayanıyor. ve temelde burdan yıkılıyor. çizgi roman serilerinde superman'in kalesi* insanların dayanamayacağı derecede soğuk bir yer, canlı kalması imkansız ve sadece superman tarafından açılabiliyor. ama lex ve tayfası tur düzenliyorlar buraya mübarek. bir de merak ettim lex luthor nereden öğrendi superman'in bu çok gizli yerini. onu geçtim kristallerin işleyiş biçimini nerden kaptı?

sonra, yeni bir dünya kurmak için yeni bir kıta yaratan lex luthor afedersiniz neresiyle bu yeni kıtayı savunacak? kaya felan mı atacak gelenlere. kaldı ki her boktan haberi olan ama bu filmde üç maymunu oynayan yüce amerikan ordusu yine farketmemiş memlekette yoktan beliren eşşek kadar kıtayı.

filmdeki bir iki mantık hatasına da şöyle bir değineyim. atmosferdeki sürtünmeye dayanan superman kostümü nasıl olur da sadece bir hipokrat yemini etmiş bir doktor tarafından parçalanabilir? bir de o şehrin altındaki gaz borularının yanma olayı var. gaz kaçağında ateşe maruz kalınca öyle flamethrower gibi yanan bir doğalgaz hattı da baya ilginçti. o kadar sıkışmış gaz öyle kalacak? şehrin yarısı havaya uçardı be.

son olarak, öteden beri adalet, iyilik, doğruluk v.s. timsali olarak gösterilen superman bu filmde bildiğimiz röntgenci olarak sunuluyor. yok gidip lois lane'in evini dikizliyor, onları dinliyor felan. bu mu lan superman, bu mu? bir de film çok boktan bitmiş, havada kalmış böyle. lois lane'i bir başkasıyla nişanlandırarak ve onu film sonunda superman'e yar etmeden bırakmak lois-superman ilişkisini çıkmaza sokmuş. bir başka film çekmeye kalksalar nasıl düzeltecekler bu durumu merak ediyorum.

ha bir de, türler arası çiftleşme olayı sınırlarını aşmıştır bu filmde. zira bir homo sapiens olmayan superman, bir homo sapiens'i becermiş ve verimli bir döl meydana getirtmiştir. tebrikler.

+++++ spoiler +++++
    (sageeth, 18.09.2007 23:18)
  18. sözlükte olmayan statümü eksilere çekmek, sündürmek için seçtiğim film, çünkü sevdim.

öncelikle, anlamıyorum ki bu superman filminden beklenen nedir? 21 grams mi ki hayatı sorgulatsın, persepolis mi ki hiciv yapsın, reservoir dogs mu ki alttan alta mesajı olsun, nedir yani, ağır bir film mi beklenir ki? adamlar temeli spandex üstüne don giyen ve korneası kurşun geçirmeyen bir uzaylı üstüne kurmuş zaten?

mavi kostümlü ve lensli esas oğlanın devasa posterlerini görüyor ve süperman dönüyor gibi açıklayıcı olan ismi söyleyip biletinizi alıyorsunuz; bu elemanın semalarda süzülüşü ilk kez 1938'de olmuş, dolayısıyla dedenize abilik etmiş zamanında, tonla filmi var, ki kuzeni supergirl için bile çekildi, yani biliyorsunuz değil mi bunun bir çizgi roman karakteri olduğunu? ne yapar superman, mekik fırlatır, lois lane deyü divane olur, iyilerin dostu kötülerin düşmanıdır filan. saçma değil mi zaten? bu film fantastic four yahut daredevil, hellboy filan gibi efektleri ağzı açık seyretmek ve vay anasını demek için, en çok da eğlenmek* için izlenir, bryan singer beklentileri yükseltmişse de hayal kırıklığına uğratmamış ve iyi bir film çekmiştir, aferin, good for you bryan! biliyorum takip ediyorsun çünkü.

----------- spoiler -----------

çizgi roman tadını ve gazete binası gerçekliğini verebilmesi bir yana, bir sonraki sahneyi merak ettirebilen bir film bu. ben superman'in hastaneye kaldırılması gibi bir olasılığı tahayyül dahi edemez idim, komaya bile girdi yavrucak. gerçi uzaya hangi güçle çıktığı ve yaralı haliyle nasıl bu kadar güçlü olabildiği gibi sorular takılabiliyor akla, ama adam süper değil mi zaten, ne önemi varmış? onca çizgi roman uyarlamasından sonra sorgulamamayı öğrendim azizim, yoksa tadı çıkmaz. bir de lois lane richard denen iyi adamla birlikte olacak mı gerçekten, ne bileyim çoluk çocuk, bir yaşanmışlık? neyse artık devam filminde olur ne olursa, tabi smallville filme çevrilirse geleceği öğrenemeyiz kısa vadede, kısfmet.

----------- spoiler -----------
    (no more, 23.12.2007 03:34)
  19. krypton konusundaki iyi-kötü kavgasında resmen batırmış olan, efektleri sayesinde ve lois in superman aşkı ile paçayı kurtarmaya çalışmış film. filmi gereksiz ve sıkıcı kısımlarından elersek,seyir açısından elimizde 30dk. lık bir süre kalıyor bu filmde.
    (spaindustrial, 20.01.2008 23:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil