sunflower 

adana çık aradan

1. kitap okuduğu kitap ve yazarlar hakkında bilgi verdiği girilerinden belli oluyor.copy paste ve gereksiz bakınızlar vermemesi de girilerini hoş okunur kılıyor...
    (husatin, 22.08.2006 02:46 ~ 03:14)

2. tam bir kitap kurdu. bunun yanısıra insana kitap okuma şevkini getirebilitesi yüksek insan. bir öğretmen,bir öğrenci.bilmediklerini öğrenmeye, bildiklerini öğretmeye her daim hazır bulunan güzel insan. konuşkan, sevecen, cana yakın... yapacağı bir işin için kendini tamamen "o" işe odaklayan, kendine kurallar koyan, düzenli ve tertipli... hayatı sıradan yaşamayan/görmeyen, boş zamanları değerlendirme uzmanı.
    (ccuk, 27.08.2006 12:14)
  3. sunflower http://youtube.com/...
    (oldz, 28.08.2006 00:11)
  4. kitapsever, şiirsever ve aynı zamanda kaliteli giriler giren yazar...

ayrıca haftanın atraktiflerinde 7. sırada; bir hayli efor sarfediyor demekki...
    sarfettiğine değiyor da...
    değsin...
    bizim bir şikayetimiz yok...
    girilerinin yılmaz takipçisiyiz...
    (van den budenmayer, 28.08.2006 11:23)
  5. http://www.plu.edu/...
    (guest8644, 30.08.2006 13:17 ~ 23.01.2007 16:14)
  6. @930391 girisi sayesinde bugun tanıyabildiğim birlikte dünyayı değiştireceğimiz insan-ki yeni tanıdım daha kendisini ekmez işalla ama şimdi diceksiniz bir günebakan çiçeğiyle nasıl dünyayı değiştircen? bende onu düşünüyorum işte*
    (chladoceran, 13.09.2006 01:33 ~ 02:05)
  7. hani bilindik bir hikaye vardır bir adam sahile vuran milyonlarca deniz yıldızını teker teker denize atmaktadır yanına biri yanaşır ve burda milyonlarca deniz yıldızı var bütün hepsini teker teker atman hiç birşeyi değiştirmez der, adam ise son attığı deniz yıldızını göstererek onun için değişti der. işte bu yazar,yıllarını o sahilde deniz yıldızlarını kurtarmaya adayabilecek biri.ben hemen sıkılırdım valla yüzmekten bile sıkılıyorum
    (chladoceran, 14.09.2006 16:19 ~ 04.02.2007 17:47)
  8. yanlış gördüğünde oldukça iyi niyetle uyaran yazar.
    (maia, 03.11.2006 21:22)
  9. sözlüğün bu kaotik günlerinde girilerini mumla aramakta olduğum gayretli yazar. gayretli çünkü okudukça okuyor ve de okuduklarını bizlere aktarabilmek için dikkatli ve özenli bir şekilde yazıyor. ihsan oktay anar ı da beğenmesi ayrı bir güzel olmuş tabi.
    (ynitm ynits, 06.01.2007 14:22)
  10. ingilizce sunflower ,türkçesi ayçiçeği (helianthus annuus):asteraceae familyasından çekirdekleri ve yağı için yetiştirilen sarı çiçekli bir tarım bitkisi.günebakan çiçeği diye de geçer.
    çekirdekleri değişik bölgelerde farklı isimlendirilmiştir:ege bölgesinde çiğdem ,orta anadoluda çitlembik,marmarada da çekirdek diye geçmektedir.
    (yineyenidenkobalamin, 22.01.2007 23:36)
  11. hiç unutmam yıl 2007. sözlüğe 4. nesil yazar alımı başlamıştı. çaylaklıktan çıkıp sağa sola tedirgin bir vaziyette giri giriyorum. 50 karakteri aşan bir bakınız verdiğimden mütevellit bakınız özelliği mafiş olmuş. o anda mesaj kutusu mavi mavi yanmaya başladı. (bkz: night walk) bir arkadaş "lan ökküs görmüyon mu bakınız özelliği gitmiş" demek varken "iyi akşamlar. 50 karakterden fazla olduğu için bakınız özelliği kaybolmuş. düzelt yoksa silerler " şeklinde kibarca bir uyarıda bulunmuştu. ondan sonraları öğrendim kendisinin ne kadar yardımsever, kadirşinas, nevi şahsına münhasır, şirine, arkadaş canlısı biri olduğunu. yeni bir ortamda ilk izlenim olarak gayet yerinde bir kişiydi. japon çizgi filmlerinde* gözleri kısarak gülen çocuk sevimliliğindeki yaklaşımı sözlüğü çabuk benimsememi sağladı. buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

ha pardon. bu arada ingilizce günebakan demek.
    (bkz: söylemesem çatlardım)
    (şizofren ev kedisi, 03.02.2007 20:18)
  12. nick altı girilerinde gördüğüm kadarıyla bir tek benim yanlışlarımı uyarmıyormuş *. hatamız olduğunda yetişiyor, sağolsun.*
    (korialstrasz, 16.02.2007 22:47)
  13. kendisi müthiş bir tevazu anlayışıyla yazma yetim iyi değil dese de inanılmaması, yazıları ısrarla okunası, kaliteli girilerin tarz sahibi yazarı, bir de ihsan oktay anar sever.
    (excalibur, 20.02.2007 00:42)
  14. ilgi çeken entryleri aynı temel noktalarıyla ilgi çeken yazar, yazsın hep.
    (sirona, 26.02.2007 00:01)
  15. türkçesinin neden ayçiçeği olduğunu anlayamadığım ingilizce sözcük.

yahu benzemiyor aya işte güneşe benziyor ne demeye ay çiçeği dediniz.
    hadi benzetemedin kopya çek inglizden.
    (witchontheroof, 17.06.2007 01:49)
  16. yardımsever, kibar, sözlükte olması hem sözlük için hem de yazarlar için büyük bir kazanç olan öğretici yazar.
    (casillasmania, 24.06.2007 10:46)
  17. black cat white cat filminin harika müziklerinden biri
    (bkz: bubamara)
    (beloplatnoo, 30.07.2007 01:32)
  18. ayçiçekleri güneşe bakarak büyürler. kendisi de böyle yapıyor olmalı ki; güne olumlu başlayabilmek için gerekli ortamı var edebilsin. kendi güneşini, kendi yaratabilsin.

önce karşısındakine değer ve emek vermeyi ilke edinmiş biri olduğu anlaşılan bu kişi; emeklerinin boşa çıkabileceği noktasında insanların ne düşündüğünü, özellikle de basit konularda onemsememeyi, serbest bırakabilmeyi başaracak karakterde.

bu bir özgüven gerektirir en başta elbette. “when there is a will, there is a way” diyebilecek kadar en azından..
    (anha minha, 21.09.2007 11:56)
  19. bunca zamandır girilerini takip edip mesajlaşmama rağmen, beni itü sözlük extrada görene kadar bayan sanmış yazar *
    (anha minha, 07.11.2007 17:19)
  20. tam anlamıyla bir edebiyat kılavuzudur.

sürekli okur ve okuduklarında yaşadığı ve yakaladığı heyecanı, mükemmel anlatımıyla sözlüğe yansıtır. bahsettiği konu hakkında yazacak bişeyleriniz varsa ve onun yazdığı bir şeyi okuduktan sonra buna karar verdiyseniz, işiniz hiç de kolay değil.

ne zaman tanıştığımızı tam olarak hatırlamadığım sunflower, uzun zamandır yazılarını hep takip ettiğim ve araya ne kadar zaman girerse girmiş olsun, iki sohbet arasında her zaman sıcacık kalabilen bir yazar. her merhabanın karşılığında, sıcacık kelimeleriyle beni karşılayan. her konuşmamızda beni mutlaka bir şeyler hakkında aydınlatan. bir dost, bir akıl hocası, bir öğretmen, bir sırdaş..... hep böyle kalmasını dilediğim...

..bilgili, birikimli ve ciddi yazar.
    (karşılığımyok, 24.02.2008 19:02 ~ 19:04)