summer 78 

adana çık aradan

1. yann tiersen e ait, good bye lenin filminde ve filmin sound track ında da bulunan şarkı. şurdan dinlenebilir:

http://www.lastfm.com.tr/...
    (depresif, 22.06.2007 10:49 ~ 15.08.2008 14:09)

2. good bye lenin filminin bünyeye olan tahrip etkisini artıran en önemli unsurlardan biri. film bu şarkıyla başlıyor ve bitiyor. ayrıca melankolik bir havası var.
    (sürrealist, 22.06.2007 10:56)
  3. bir şeylerden gitme, bir yerlerden uzaklaşma duygusunu pianonun rüya gibi sesiyle anlatan muhteşem şarkı.*
    (ximxili, 26.07.2007 02:24)
  4. bütün gece odada dolaşan melodilerdir.

yatağımı masanın altına serdiğimden beridir, masada çalışan laptop'tan melodiler yayarak, uykularıma anlam katma alışkanlığı edindim. öyle ki, rüyalarıma hiçbir etkisi olmasa da, günümün güzel başlamasına yol açıyor bu durum.

işte dün gecenin şarkısıydı bu. good bye lenin'i izlediğimde, boğazıma oturan şeylerden çok (zira baya oldu filmi izleyeli) bir yoksunluk, kaybedilmişlik ya da bir yakınını kaybetme hissi verdi şarkı.

daha sonra sözlerine bakıp da o basitliğin içinde ve piyano melodilerinin akışında bulunca kendimi, darmadağın etti bünyemi. gecenin büyük kısmında bu dağılmışlık hissinin verdiği ağır hüzünle yaşadım/yokoldum.

"can't you hold me?"
    (şiirbaz, 30.09.2007 01:01)
  5. sözlerini de yazayım tam olsun, dediğimdir.

where are you now
    can't you see me
    where are you now
    can't you hear me

falling, trying
    searching, losing

where is this land
    we've built for us
    where are these streets
    we've built for us

when i am laid
    in earth
    can't you be there
    near me

when i am laid
    in earth
    can't you hold me

please...

vokal: claire pichet
    müzik: yann tiersen
    (şiirbaz, 30.09.2007 01:03)
  6. acaba pink floyd'un summer '68'ine bir atfı var mı diye merak edilen.
    (wondrous, 11.01.2008 20:54)
  7. (bkz: summer of 69)
    (genius kusagami, 11.01.2008 20:55 ~ 20:56)