|
|
- yann tiersen e ait, good bye lenin filminde ve filmin sound track ında da bulunan şarkı. şurdan dinlenebilir:
http://www.lastfm.com.tr/...(depresif, 22.06.2007 10:49 ~ 15.08.2008 14:09)
- good bye lenin filminin bünyeye olan tahrip etkisini artıran en önemli unsurlardan biri. film bu şarkıyla başlıyor ve bitiyor. ayrıca melankolik bir havası var.
- bir şeylerden gitme, bir yerlerden uzaklaşma duygusunu pianonun rüya gibi sesiyle anlatan muhteşem şarkı.*
- bütün gece odada dolaşan melodilerdir.
yatağımı masanın altına serdiğimden beridir, masada çalışan laptop'tan melodiler yayarak, uykularıma anlam katma alışkanlığı edindim. öyle ki, rüyalarıma hiçbir etkisi olmasa da, günümün güzel başlamasına yol açıyor bu durum.
işte dün gecenin şarkısıydı bu. good bye lenin'i izlediğimde, boğazıma oturan şeylerden çok (zira baya oldu filmi izleyeli) bir yoksunluk, kaybedilmişlik ya da bir yakınını kaybetme hissi verdi şarkı.
daha sonra sözlerine bakıp da o basitliğin içinde ve piyano melodilerinin akışında bulunca kendimi, darmadağın etti bünyemi. gecenin büyük kısmında bu dağılmışlık hissinin verdiği ağır hüzünle yaşadım/yokoldum.
"can't you hold me?"
- sözlerini de yazayım tam olsun, dediğimdir.
where are you now
can't you see me
where are you now
can't you hear me
falling, trying
searching, losing
where is this land
we've built for us
where are these streets
we've built for us
when i am laid
in earth
can't you be there
near me
when i am laid
in earth
can't you hold me
please...
vokal: claire pichet
müzik: yann tiersen
- acaba pink floyd'un summer '68'ine bir atfı var mı diye merak edilen.
- (bkz: summer of 69)
|