|
|
- en ufacık şeyde gereksiz yere ağlayan insanlar içni kullanılan niteleme sıfatı.
ayrıca çocukluğumuzdan kalma bir sakız
- 25 tanesinin bir arada çiğnenmesiyle bütün yaz tat alma * duyusunu köreltebilecek sakız.
- top şeklinde bir sakızdı bu. hala satılır bi çok yerde. dişlere yapışır, patlatınca oraya buraya yapışır uyuz ederdi. ağza ilk atıldığında ekşimsi bi tat veriyo onun için sulugöz heralde adı**.
- hassas insanların çoğu olay karşısında gözyaşı döken halidir. aslında zamanla geçer bu zayıf hal. zaman insanı olgunlaştırır, gösterir yavaş yavaş acılarını. ağlamak ne kelime üzülmessin bile artık.alışırsın işte, yadırgamassın, evcilleşirsin. olur dersin; her şey insan içindir bu hayatta.
- bi aralar deli gibi aradığım sakız
- küçüklüğümde çiğnediğim ve halen daha satılmakta olan, ağzınıza ilk attığınızda önce gözünüzün yaşarmasına neden olan daha sonra da hafif bir gülümseme yaratarak kendinizi mazoşist hissettiren bir sakız.
- herşeye alınan ben, koyverirdim gözyaşlarımı küçükken; bu yüzden sulu göz derlerdi, ağrıma giderdi bu laf.her zaman ağlayan olmak güçsüz olmaktı çünkü, hayata direnemeyendi. büyüdük mü ne? istesekte ağlayamaz olduk şimdilerde, ne yazık ki hayata daha katı bakar olduk.
- ilk başlarda pek ekşi gelirken sonradan folloş olup ağzıma 3-4 tane birden attığım çocukluğumuzun mazoşist duygularını tatmin etme aparatı sakız.
- üzerindeki pudramsı şey sayesinde ekşimsi bir tat veren sakız. tadı çok güzeldir. altındaki şekerli sakız kısmı ve üstteki pudramsı ekşi maddenin birleşmesi ile muhteşem bir tat oluşur... (yazarken bile ağzım sulandı)
- (bkz: kadınlar)
- (bkz: balık burcu kadını)
(bkz: balık burcu erkeği)
- sakızımsı..
- çocukken alıp çiğnediğimiz bir sakızın ismi. bu sakızın üzerinde tuza benzer birşeyler vardı ve çiğnediğiniz anda yüzünüzün buruşmasına, gözlerinizin yaşarmasına neden oluyordu. niye böyle bir amaç güdülmüş bilmiyorum ama çoğu çocuk gibi vaktinde benim de denediğim sakız.
- yeşilli bir ambalajı vardı bu isimdeki sakızın, artık yok galiba piyasada, olsada çiğnesek...
- bu sakız tamamen ilk ağza atışta insanın yüzündeki garip ifadeyi alması için üretilmiştir.çünkü 15 dakika içinde sakız tatsız tutsuz bir hale gelir ki,hemen atmayı gerektirir.
- zamanında, 'istesem ağlamam lan ben!' diye inatlaştığım toparlak sakız.
- başlığın okunup sakızın akıllarda kalan ekşi mi ekşi tadının tekrar hatırlanması ile ağzın sulanması olası bir durumdur.
- geçenlerde otobüs durağında oturan bir teyzenin elindeki beyaz ekmek poşetinin içinde farkettiğim, torunlarına aldığını sandığım, ancak kabından çıkarıp ağzına attığı ve birkaç saniye içinde geri tükürdüğü, sonra yüzüme bakarak "bunu niye bu kadar ekşi yapmışlar" dediği sakız. akabinde teyzemiz "amerika bizi mahvetti" nidalarıyla duraktan uzaklaşmıştır.
- sakızı ağıza atıp,iyice çiğnedikten sonra,paketinin içine dilimi sokup,çevresinde kalan ekşisini de aldığım sakızdır.
(mesir, 08.05.2007 02:33)
- ağlatma vaadinde bulunup ağlatamayan sakız.
(bkz: acımadı ki)
- eskiden ağlatırdı cidden ama artık ağlatmayıp hüzünlendiren sakız.eskiden okulun bahçesinin dışında sopada ıvır zıvır satan abilerde bulunurdu.o zamanlar dersde sakız çiğnemekte yasaktı.
- hala bakkallarda satılan fakat nedense eski tadını alamadığım sakız...zaman geçiyo...ya sakız bozuldu ya da ağlamak zorlaştı diye düşünüyor insan ...
(bkz: demagoji)
- aklınıza geldiğinizde bile ağzınızı sulandıran tatlı ekşi pudramsı bir tozla kaplı sakızdır.çocukluğumuzdan beri vazgeçemediğimiz lezzetler arasındadır kendileri
- ağzınıza ilk attığınızda önce bi içinizi titreten, sonra yüzünüzü buruşturmanızı sağlayan ekşi ekşi tadıyla süper sakız. bi kaç tane birden ağza atılırsa sakızın vermek istediği mesaj daha iyi algılanabilir.
- yok böyle bir sakız..şimdi arasam biraz zor bulurum gibi..geçenlerde maslak'ta bir yere gittim, arada kalmış böyle zavallı bir bakkal, dedim bir gireyim ilginç şeyler vardır-hani genelde böyle bakkallarda eskiye dair birşeyler bulunuyor- hemen sulugöz ile gözgöze geldim, ''sen dedim hala duruyor musun, ya'' hemen aldım bi on tane, attım ağzıma gerçekten yok ya böyle birşey direkt çocukluğunuza iniyorsunuz o ekşi tadı, o dişleri kamaştıran tadı yok mu!? aslında biraz çiğneyip o tadı aldıktan sonra ağızda lastik gibi kalıyor o yönünü pek sevemedim..ama çocukluğumuzun sakızıdır, güzeldir, ekşidir.
(bkz: tipitip)
(bkz: wall)
|