görseller
sultans of swingsultans of swing

belki ilginizi çeker
  1. · 100 greatest guitar solos
  2. · 13 haziran 2008 mark knopfler istanbul konseri
  3. · swing
  4. · dire straits
  5. · communique
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · paranoid android
  8. · steve miller band
  9. · money for nothing
  10. · hüzün veren gitar soloları
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · galatasaray
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · okan bayülgen
  8. · yalnız yaşamak
  9. · çöl kobrası

sultans of swing  

1. dire straits efsanesini başlatan şarkıdır yamulmuyorsam sene 1979dur. şarkı bir barda çıkan bir swing grubunu anlatır. gitarlarla sözlerin akarcasına birbirini takip ettiği çok mükemmel bir şarkıdır. tabi bir de sonundaki ünlü gitar solosu vardır. mark knopfler konserlerde bu kısımda uçar genelde.
    ahanda sözleri

you get a shiver in the dark
    it's raining in the park in the meantime
    south of the river you stop and you hold everything
    a band is blowing dixie double four time
    you feel alright when you hear that music ring

you step inside but you don't see too many faces
    coming in out of the rain to hear the jazz go down
    too much competition too many places
    but not too many horns can make that sound
    way on downsouth way on downsouth london town

you check out guitar george he knows all the chords
    mind he's strictly rhythm he doesn't want to make it cry or sing
    and an old guitar is all he can afford
    when he gets up under the lights to play his thing

and harry doesn't mind if he doesn't make the scene
    he's got a daytime job he's doing alright
    he can play honky tonk just like anything
    saving it up for friday night
    with the sultans, with the sultans of swing

and a crowd of young boys they're fooling around in the corner
    drunk and dressed in their best brown baggies and their platform soles
    they don't give a damm about any trumpet playing band
    it ain't whet they call rock and roll
    and the sultans played creole

and then the man he steps right up to the microphone
    and says at last just as the time bell rings
    thank you goodnight now it's time to go home
    and he makes it fast whith one more thing
    we are the sultans, we are the sultans of swing
    (telperion, 10.04.2005 20:09)
  2. eric clapton ile birlikte icra edilen canlı versiyonu muhteşemdir bu parçanın.
    (lapsus, 14.05.2005 20:22 ~ 20:23)
  3. bu şarkı, ayrıca en iyi şarkıların toplandığı sultans of swing albümüne adını vermiştir.
    (eden, 25.11.2005 17:21)
  4. ayrıyeten 100 greatest guitar solos albümünde 22. sıraya yerleşmiş klasiktir.
    (langstrand, 18.01.2007 00:53)
  5. mark knopfler bu efsanevi şarkıyı ilk akustik olarak bestelemiş, sonra elektrik gitar ile çalıp düzenlemiştir. elektrik gitarın kullanıldığı gelmiş geçmiş en iyi parçalardan biridir.
    (bioluminicence, 07.05.2007 20:10)
  6. hayatımda duyabileceğim en etkileyici gitar sololarından birisine ve tüm sadeliğine rağmen en çarpıcı davul ataklarına sahip mükemmel dire straits şarkısı.
    (thecrimson, 17.08.2007 17:19 ~ 14.09.2007 11:39)
  7. dire straits'in burn'üdür bu parça, rock'ın kare aslarındandır.
    (maglor, 17.08.2007 17:24)
  8. enerji vermede 10 red bull gücündedir.
    (nitin oldfield, 21.09.2007 17:18)
  9. gitar partisyonlarında az nota kullandığı için dünyanın en cimri gitaristi olarak bilinen mark knopfler'ın, gitarıyla hayat verdiği gelmiş geçmiş en iyi country-rock parçası. bir de davulda terry williams'lı bir konser kaydı vardır ki, terry, mark'ın gitarına müthiş bir sadelik ama bir o kadar da estetik bir şekilde derinlik katmış ve şarkıyı uçurmuştur.
    (bergman, 21.09.2007 17:35 ~ 17:36)
  10. zamanın ötesinde bir parçadır.bin beş yüz yıl sonra bile dinlenebilir.
    (nyksss, 09.12.2007 17:21)
  11. bu şarkı hayatım boyunca arka fondan kulağıma gelse hiç bir şeye üzülüp kızmam, hayat olur bana bir bayram. böyle gaz bir şarkı. you check out guitar george he knows all the chords diye diye gezerim.
    (olahabeoy, 30.01.2008 17:09)
  12. tam bir yol şarkısı! şarkıyı dinledikten sonra kendinizi babanızın evini satıp da üstü açık bir mustang satın alırken bulabilirsiniz. yalnız, arizona çölüne göre yapmış elin adamları şarkıyı.. yozgat'tan, trabzon'dan geçerken şarkı bir anda sihirini yitirip beklentileriniz hayalkırıklığına uğrayabilir.
    (geber marla singer, 01.02.2008 13:25)
  13. mark abi eline kurban olayım helal lan denen sololarıyla ana ağlatası parçadır valla. ne diyorum lan ben.
    (mark denver, 10.02.2008 17:12)
  14. dire straits'in ilk singleıdır. beklenmedik bir başarı yaşatmıştır gruba. yani nasıl yaşatmasın. blues, jazz, rock hatta discovari bir havası bile vardır. zaten discolarda çalındığına şahit olunabilir. londra'da barlarda çalan ve popüler olup olmamasına aldırmadan kendi bildiği müziği yapan bir grubu anlatır hatta şarkıda geçen george da george borowski diyenler vardır. birisi öncü ve kısa, ikincisi efsane olmak üzere 2 tane harika solo barındırır. zaten şarkı baştan sona bir solo gibidir ama en sondaki gerçekten inanılmaz. hele konserde saksafonlarla destekleyip 4-5 dakikalık sololar atar mark abimiz. eric claptonla atmışlığı vardır bir de. neticede kimle atarsa atsın bu şarkının solosu insanın içine işler, hatta bu şarkının 2. solosu yıllardır cep telefonu melodimdir, değiştirmeye kıyamam, öyle de severim.

ayrıca bu şarkıyı system of a down coverlamıştır. dinlemedim hiç, ama ilginç geldi, soad ve sultans of swing.
    (peace sells and i m buying, 16.08.2008 16:06 ~ 19:53)
  15. uzun yol parçasıdır, öyle herkes dinleyemez. özgür hissedenler daha bi yürekten dinler ve sever bu şarkıyı. teşekkürler mark.
    (hacktor, 01.09.2008 23:42)
  16. nasıl anlatsam...
    70 yıl geçse de sevmeye devam edecegim şarkı.
    (hips, 13.10.2008 00:49)
  17. senior knopfler in vokaliyle de işi bitirdiği bir kaç dire straits efsanesinden biri...

diğerleri için;

(bkz: lady writer)
    (bkz: down to the waterline)
    (joeninmemeucu, 26.11.2008 19:17 ~ 19:18)
  18. sağ elinin altıncı parmağı tremolo kolu olan mark knopfler'ın gitarıyla uluorta seviştiği ve gitarına şehvet çığlıkları attırdığı şarkı.

ki hayatımda bu kadar sade (bir yerde tekdüze gibi) bir gitar melodisinin buğulu bir sesle bale gösterisi edasında uyumuna hiç şahit olmamıştım. zamanın gerisinden zamanın ilerisi için şarkı yapmış bu adamlar. 300 yıl sonra cıvv,cıv diye ordan oraya ışınla giden veletleri bile kendinden geçirtebilecek kadar kuvvetli bir şarkı..

not: eskaza, mark knopfler'ın eric clapton baba ile icra ettiği videoyu görmüştüm. hayır daha önce bu kadar hisli çalan adamlar görmüştüm ama knopfler, clapton ile bir araya gelince daha bir coşuyor nedense.

not2: aynı etkide, mark knopfler, eric clapton ve sting'in money for nothing performansları var. allah belamı versin benim orada olamadığım için.
    (blackfield, 27.12.2008 16:28 ~ 16:28)
  19. ne varsa eskilerde var dedirten şarkı. özellikle 4:59 itibari ile. solosunu da her baba yiğit çalamaz imiş.

(bkz: mark baba çok yaşa)
    (valla ben onlarin yalancisiyim, 03.02.2009 03:23)
  20. sol frame'de ilgili başlığı okuyunca hakkında yorum yapma gereği hissettiğim; enfes bir dire straits şarkısı.

bazen sinestezik olduğumu hissediyorum. nedense bu şarkıyı dinleyince ruhum mayışıyor, tatlı mı tatlı, şepşeker bişiler geliyor aklıma.

hayırdır inşallah.
    (master of puppets solosu, 04.02.2009 20:45)
  21. hiç unutmuyorum 1999 yılıydı.sanıyorum flash tiviydi ve bu parçanın klibi yayınlanıyordu tam o sırada.dire straits zaten bildiğim, bazı şarkılarını anımsadığım bir gruptu.babamın favorilerinden biri olduğu için genelde dinlerdik.ama bu parçayı daha önce hiç duymamıştım.öyle şeyler çalıyordu ki mark knopfler ustamız birden gözümü, kulağımı tividen ayıramamıştım o müthiş gösteri karşısında.cebimdeki son para ile fırladım dışarıya ve hemen bu parçayı içinde barındıran sultans of swing albümünü bulup aldım.tabii o dönemler henüz cdler çok revaçta değildi kasediydi aldığım.ve bu parça bende adeta bir bağımlılık yarattı o zamanlar, günde 50 defa dinliyordum artık.bu olay daha önce bilmediğim diğer dire straits parçalarını da çok beğenmeme sebep olmuştu.hala gözüm gibi bakarım o kasede.arabada her zaman elimin altında bir yerlerdedir.uzun yolculuklarda yoldaşımdır.şarkının 5'inci dakikasından itibaren başlayan solo ise kelimelerle anlatılmaz.ömrü hayatında ilk kez işe yarar bir iş yapan flash tiviye de bu vesileyle teşekkürü bir borç bilirim.
    (no reply, 29.03.2009 16:05)
  22. hayali gitarınızı elinize alıp sokaklarda neşeli neşeli yürürken yine çok neşeli krizden enflasyondan geçim derdinden nasibini almamış ahaliye kalabalıklara esnafa manava söyleyip kendinizden geçtiğinizi "we are the sultans of swing" "dı nın dı, dıd dı dın dı" diye dolaştığınızı hayal ettiren şarkı. manav marulları sallıyor, kunduracılar ayakkabılarla ritm tutuyor, internet kafeci klavyeyle bas gitar çalıyormuşcasına kendinden geçiyor, yan kesici bütün şerefsizliğini bir kenara bırakıp sizi izliyor alkışlıyor "we are the sultans played creole" diyor, korsancı elindeki dire straits cdsiyle bateri çalıyor, hanım teyzeler şıkıdın şıkıdın balkonlarda oynuyor, oğlan çocukları halaya tutuşuyor, üniversiteli gençler kafa sallıyor, delikanlılar tesbihlerini havada sallıyor, toplum çıldırıyor. ne güzel değil mi..

evet hayalperestim. bu da böyle bir şarkı ama. akıyor.
    (çürükşehir, 17.06.2009 02:10 ~ 03:19)
  23. studyo versiyonu dinlendiğinde "bu ne lan, bu mu o kadar abartılan şarkı" denilebilir. ama alchemy versiyonu dinlenirse artık playlistinizin demirbaşıdır.
    (pinkuin, 16.07.2009 13:31)
  24. her versiyonuyla, her haliyle güzel olandır. zira o kadar üstün bir şarkıdır ki kimsenin gicü yetmez değerini alçaltmaya. sololarıyla müziğe ve gitara farklı bir yorum getiren adamın ilk çıkışıdır zaten bir daha bu güne kadar gelmedi onun gibisi...
    (stratpaul, 25.08.2009 18:29)
  25. insanı dinlendiren şarkılarından sadece bir tanesi.
    (lapatos piços, 16.10.2009 13:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil