zirve benim için iki gün önceden başlamıştı, o gün de saat 4'te başlamıştı. işten çıktığım gibi
brooklynboy 'u aradım gelsin deyu. adam evde gevriyorum dedi ben de altı gibi orda olurum dedi. bi de nasıl rahat bunu söylerken, kalkıp gelsen nolcak dedim tabii içimden. neysem efenim sultanahmet'e vardığımda yine iğne atsan yere düşmeyecek bir durum söz konusuydu. yurdum insanı almış evden yiyeceğini piknik yapar edasıyla sultanahmet'e varmış gölge güneş fark etmeden yayılmış çimlere. ben de boş durur muyum, yayıldım tabii. buluşma saatine yakın çıktım tramway durağına. ilk gelen
spazmol oldu. oturduk iki sohbet ettik. adam irlanda baş konsolosonu tanıyormş, öyle dedi. vizesi çıkmayınca gel yav sana bir kıyak yapalım diye çağırmış. neysem beklerken
defanstaki son adam 'ı aradım nerdesin lan dedim, "lan " mı dedi. kızdı ellaaam. sonra
taharet musluksuz alafranga hela aradı geç kalcam deyu. sonra uzunnik çaldırdı-bir dönem kontörü vardı bu arkadaşın sonra ne olduysa bitti temelli- nerde kaldın demeye kalmadan gördüm bunu ve
huma ve
ambrassador u. savaş baltasını indirmişti uzunnik zira saat tam altıda orda değildi ben de yanımda getirdiğim makası usulca çimlere attım böylece. tuttum ellerinden indirdim çaşıya tabii hemen "abi biz açız götür bizi burdan" dediler. ben de tuttum çimlere götürdüm. verdim ellerine iki dergi öyle kaldılar. bir ara kalktım dedim ki son adam'ı almaya gidiyorum kaale bilem almadılar. neysem son adam'ı buldum o ara alafranga hela da gelecekti beraber onu bekledik. dedim ki alafranga hela'ya böyle komple siyah bir şey gekiyor o benim. o da "nasıl elbise olarak siyah mı?" dedi. yok dedim komple. bu tanıma rağmen beni kaçırdı ki imkansız gibiydi. neysem efenim bu arkadaşları da tuttum ellerinden çimdeki diğerlerinin yanına oturttum orda diğerlerini beklerken onlara aşık sümmani'nin hikayesini anlattım lakin güldüler. oysa ki nasıl güzel hikayedir. "abi aşık olunca kızı vermiyorlar" dedim kaldılar; "aşık olunca kız vermiyor" anlamışlar, te allaam. yemek yiyeceğimiz mekana geçtik o ara
poisonx mesaj attı "geldim, en demode insnaı caminin önünde bulursun" deyu. gittim bi yanlış anlaşılma sonucu arkadaşı sultanahmet camiiye yollamışım. neysem geldi haklıymış, bayağı uzun süredir kot yelek görmemiştim. o ara brooklyn de geldi. tam olduk. bir de bize alafranga hela'nın iki biraderi dahil oldu yeme esnasında. neysem efenim oturduk yemeğe. yedik içtik lakin tek küfrü yediysem burda yedim zira kebap pahalıydı. ben bir yanlış anlaşılma sonucu yanlış bilgi vermişim. neysem o sofradan ambrassador aç kalktı aleni de dedi. sonraki plan çay içmekti lakin daha doymayanlar olduğundan çok meth ettiğim künefeci ve onun uzun sırasına yöneldik. uzunnik ısrarlar ben yemem diyordu, tamam yemezsen yeme dedik biz yeriz bi tadına bak da.aldık efenim genelde tepkiler künefenin dediğim kadar güzel olduğu yönündeydi. lakin ambrassador utanmadan "eh idare eder" şeklinde bi hareket yaptı ki vuracağıdım azına. uzunnik ise bir ara peynirin saldırısına uğradı ve uzaklaştı. onun künefesi ise kalanlara ve doymayanlara nasip oldu. niyetim macun yemekti lakin huma bu kadar kişi macun ? dedi ve vazgeçi nargileye yöneldik. o ara uzunnik'in gazıyla hızlı hızlı yürüdük, yılan gibi kıvrıldım lakin arkamdan "kılavuzu karga olanın" diyorlarmış. nargilemize başladık, bol bol çay bol bol sohbet esnasında
wildboy da dahil oldu sohbete. önce aramızan ayrılan huma ile uzunnik oldu, uğurladık. sonra hep beraber kalktık, spazmol'la poisonx'i evlerine uğurlarken geri kalanlarımız pes oynamaya kararlıydık ve oynadık da. pes'te bize
leblebi yutmuş solucan da dahil oldu iyi oldu. ordan ayrılırken sabaha kadar deniz kıyısı falan diyorlardı. sabaha kadar süren bir zirve dedi sonradan son adam.
ehh... çok ayrıntı oldu sanırsam, lakin olsun, sultahmet curcunasında kafam sürekli havada gezince yazma hissiyatı birikmiş. öğrendiğim; bir dahaki sefere ne olursa olsun yuvarlak masalı mekanlar tercih etmek. yemekte nargilede çok hoş sohbetler döndü lakin birbiriyle konuşamayanlar oldu, en güzeli ayakta yediğimiz künefe sırasındaydı zati.
neyse efenim, gelen herkesin ayağına, diline sağlık. eğlendik güzelce. ramazan daha uzun bekleriz yenilerini.