belki ilginizi çeker
  1. · dadundan yinmazz
gündem
  1. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · ezel
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · boylumlama
  7. · beşiktaş
  8. · kendini neden unutmadın
  9. · burhan çaçan

sultanahmet te iftiharla iftar zirvesi  

1. efendim bu cumartesi gerçekleştirilecek olan zirvedir.

http://www.itusozluk.com/...

organizatörümüz dadundan yinmazz arkadaşımız adı üstünde bize dadundan yiyemeyeceğimiz bir zirve hazırlayacakmış. sultanahmetteki kedilerin ortadan kaybolduğu leziz bir mekanda kebap yiyeceğiz. sonra künefe, macun, boza ne var ne yoksa süpürülecek en sonunda aç kalanlar organizatörü yiyecek, daha da doymayanlar birbirini yiyecek. renkli, eğlenceli ve aç kalmayacağımız bir zirve olmasını diliyoruz. herkesi bekleriz. bu arada içerikten de anlaşılacağı üzere zirvenin sonuna doğru +18 ibaresi konulabilir.
    (spazmol, 27.08.2009 17:40)
  2. erzurumdan cağ kebabı yedikten sonra, antakya'dan künefe yiyeceğimiz, ardından osmanlı'nın tarihi macunundan yerken bir yandan yürüyüp etrafı gezeceğimiz, ardından aldığımız vefa bozası ile çimlere uzanıp yeni yeni başlayan semah gösterisinin dinlendirici ney dinletisiyle kendimizi rahatlatacağımız zirve olacaktır. yani en azından ben öyle düşünüyorum. beni yemeye kararlı olan değerli zirve sakinlerine ise diyeceğim, yorulduğunuza değmez olacaktır.
    (dadundan yinmazz, 27.08.2009 22:22)
  3. eğer katılırsam defanstaki son adam tarafından sultan ahmet meydanında kovalanacağım zirvedir.
    (zenci sokağındaki solaryumcu, 27.08.2009 22:24)
  4. şahsıma zenci muamelesi yapılmayacaksa katılabileceğim zirvedir. ayrıca olur da katılırsam itü sözlük çatısı altındaki ilk zirvem olacaktır, olmalıdır...
    (poisonx, 27.08.2009 22:28)
  5. şahsıma çinli muamelesi yapılmayacaksa katılabileceğim zirvedir. ayrıca olur da katılırsam itü sözlük çatısı altındaki ilk zirvem olacaktır, olmalıdır... *
    (antik acılar çarşısı, 27.08.2009 22:38 ~ 22:42)
  6. yarın olacak zirve için cağ kebabı menüde öngörülen ana yemek olup tatlı olarak ta künefe diyolar . beni cezbeden bir zirve olma özelliğini her daim koruyup . 35 şiş ile açılış yapmak istediğim zirvedir * * *
    (edepsiz koala, 28.08.2009 16:58)
  7. başlamasına az bir zaman kalmış zirvedir... edepsiz koala'nın 35 şişinden, 3-5 tanesini çarparak iftarın bedavaya getirilmesinin muhtemel olduğu zirvedir...
    (poisonx, 29.08.2009 16:28 ~ 30.08.2009 00:55)
  8. güzel insanların bir araya geldiğini söylerdim ama klişe olur, yakışmaz. kafa dengi, hoşsohbet ve makara insanları bir araya getirmiş zirvedir demek daha doğru duruyor.

öncelikle organizatör arkadaşım dadundan yinmazz'ın, şahsımı sultanahmet'te yanlış hedeflere yönlendirmesini tekrar kınamak amacındayım ve kınadım sanırım... organizatörümüz hemen bütün detayları önceden düşünmüştü. yemek faslı, künefe opsiyonu (her ne kadar kullanmasam da), çay-nargile kombinasyonu... gerçek anlamda takdire şayan bir organizasyon oldu.

derin ve içsel muhabbet çemberleri çizdiğimiz dakikalarda erken ayrılması gerekenler oldu. ki kendilerini borçlu sayıyoruz önümüzdeki zirvelere...

zirveden ayrılma vaktim geldiğinde, yanlış saymadıysam 6 kişi zirvenin finalini yapmak için bir pes kapışmasının içerisine adımlıyordu... güzeldi lan işte, teşekkürler...
    (poisonx, 30.08.2009 01:22)
  9. çok güzel bir zirve oldu gerçekten de.

efendim öncelikle organizatör arkadaşımız dadundan yinmazza gösterdiği büyük ilgi ve duyduğu büyük heyecandan dolayı teşekkür ediyoruz. çok başarılı, eğlenceli, içten bir zirve oldu. özellikle katılan arkadaşlarımıza tek tek teşekkür etmek isterim. içten, samimi, hoş sohbet insanlarla vakit geçirmek beni çok mutlu etti. sağolun varolun.

yemek kısmına zaten değinmeye gerek yok. leziz cağ kebaplarını mideye indirdik durduk. abi iyi güzel lezzetli de doyurmuyor be abicim o kebaplar. edepsizin dediği kadar varmış 35 şişten ben de açılış yapmak isterdim ama keseyi yeterince sarstık zaten*. neyse abicim o güzel künefe neydi öyle yahu. gerçekten çok güzeldi 3 günde bir gidip yemezsem rahat edemem o dereceydi yani. tabi bu kadar yiyip içmeden sonra çay ve nargile keyfiyle yapılan hoş sohbeti hiçbirşeye değişmem. gerçi çok konuşkan olamadım çektiğim karın ağrısından dolayı ama iyi bir dinleyici olarak yanınızda bulunup arada bir kafa sallamak bile yeterdi. artık diğer zirvede kredimi kullanıcam söz.

en kısa zamanda yenisini gerçekleştirmemiz dileğiyle hepinizi seviyorum dostlar. iyi ki varsınız.
    (spazmol, 31.08.2009 00:06)
  10. zirve benim için iki gün önceden başlamıştı, o gün de saat 4'te başlamıştı. işten çıktığım gibi brooklynboy 'u aradım gelsin deyu. adam evde gevriyorum dedi ben de altı gibi orda olurum dedi. bi de nasıl rahat bunu söylerken, kalkıp gelsen nolcak dedim tabii içimden. neysem efenim sultanahmet'e vardığımda yine iğne atsan yere düşmeyecek bir durum söz konusuydu. yurdum insanı almış evden yiyeceğini piknik yapar edasıyla sultanahmet'e varmış gölge güneş fark etmeden yayılmış çimlere. ben de boş durur muyum, yayıldım tabii. buluşma saatine yakın çıktım tramway durağına. ilk gelen spazmol oldu. oturduk iki sohbet ettik. adam irlanda baş konsolosonu tanıyormş, öyle dedi. vizesi çıkmayınca gel yav sana bir kıyak yapalım diye çağırmış. neysem beklerken defanstaki son adam 'ı aradım nerdesin lan dedim, "lan " mı dedi. kızdı ellaaam. sonra taharet musluksuz alafranga hela aradı geç kalcam deyu. sonra uzunnik çaldırdı-bir dönem kontörü vardı bu arkadaşın sonra ne olduysa bitti temelli- nerde kaldın demeye kalmadan gördüm bunu ve huma ve ambrassador u. savaş baltasını indirmişti uzunnik zira saat tam altıda orda değildi ben de yanımda getirdiğim makası usulca çimlere attım böylece. tuttum ellerinden indirdim çaşıya tabii hemen "abi biz açız götür bizi burdan" dediler. ben de tuttum çimlere götürdüm. verdim ellerine iki dergi öyle kaldılar. bir ara kalktım dedim ki son adam'ı almaya gidiyorum kaale bilem almadılar. neysem son adam'ı buldum o ara alafranga hela da gelecekti beraber onu bekledik. dedim ki alafranga hela'ya böyle komple siyah bir şey gekiyor o benim. o da "nasıl elbise olarak siyah mı?" dedi. yok dedim komple. bu tanıma rağmen beni kaçırdı ki imkansız gibiydi. neysem efenim bu arkadaşları da tuttum ellerinden çimdeki diğerlerinin yanına oturttum orda diğerlerini beklerken onlara aşık sümmani'nin hikayesini anlattım lakin güldüler. oysa ki nasıl güzel hikayedir. "abi aşık olunca kızı vermiyorlar" dedim kaldılar; "aşık olunca kız vermiyor" anlamışlar, te allaam. yemek yiyeceğimiz mekana geçtik o ara poisonx mesaj attı "geldim, en demode insnaı caminin önünde bulursun" deyu. gittim bi yanlış anlaşılma sonucu arkadaşı sultanahmet camiiye yollamışım. neysem geldi haklıymış, bayağı uzun süredir kot yelek görmemiştim. o ara brooklyn de geldi. tam olduk. bir de bize alafranga hela'nın iki biraderi dahil oldu yeme esnasında. neysem efenim oturduk yemeğe. yedik içtik lakin tek küfrü yediysem burda yedim zira kebap pahalıydı. ben bir yanlış anlaşılma sonucu yanlış bilgi vermişim. neysem o sofradan ambrassador aç kalktı aleni de dedi. sonraki plan çay içmekti lakin daha doymayanlar olduğundan çok meth ettiğim künefeci ve onun uzun sırasına yöneldik. uzunnik ısrarlar ben yemem diyordu, tamam yemezsen yeme dedik biz yeriz bi tadına bak da.aldık efenim genelde tepkiler künefenin dediğim kadar güzel olduğu yönündeydi. lakin ambrassador utanmadan "eh idare eder" şeklinde bi hareket yaptı ki vuracağıdım azına. uzunnik ise bir ara peynirin saldırısına uğradı ve uzaklaştı. onun künefesi ise kalanlara ve doymayanlara nasip oldu. niyetim macun yemekti lakin huma bu kadar kişi macun ? dedi ve vazgeçi nargileye yöneldik. o ara uzunnik'in gazıyla hızlı hızlı yürüdük, yılan gibi kıvrıldım lakin arkamdan "kılavuzu karga olanın" diyorlarmış. nargilemize başladık, bol bol çay bol bol sohbet esnasında wildboy da dahil oldu sohbete. önce aramızan ayrılan huma ile uzunnik oldu, uğurladık. sonra hep beraber kalktık, spazmol'la poisonx'i evlerine uğurlarken geri kalanlarımız pes oynamaya kararlıydık ve oynadık da. pes'te bize leblebi yutmuş solucan da dahil oldu iyi oldu. ordan ayrılırken sabaha kadar deniz kıyısı falan diyorlardı. sabaha kadar süren bir zirve dedi sonradan son adam.

ehh... çok ayrıntı oldu sanırsam, lakin olsun, sultahmet curcunasında kafam sürekli havada gezince yazma hissiyatı birikmiş. öğrendiğim; bir dahaki sefere ne olursa olsun yuvarlak masalı mekanlar tercih etmek. yemekte nargilede çok hoş sohbetler döndü lakin birbiriyle konuşamayanlar oldu, en güzeli ayakta yediğimiz künefe sırasındaydı zati.

neyse efenim, gelen herkesin ayağına, diline sağlık. eğlendik güzelce. ramazan daha uzun bekleriz yenilerini.
    (dadundan yinmazz, 31.08.2009 04:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil