belki ilginizi çeker
  1. · yeditepe istanbul
  2. · başak köklükaya
  3. · ağlarken arkadan fon olabilecek şarkılar
  4. · ali ulvi hünkar
  5. · kanal d nin beş diziyi hayata geçirme projesi
  6. · makam
  7. · ezgi mola
  8. · tekrar yayınlansın denilen diziler
  9. · kerem atabeyoğlu
  10. · ruhi sarı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · thierry henry
  3. · ezel
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · beşiktaş
  8. · oyalama
  9. · adaptation

sultan makamı  

1. kanal d de yayınlanan, izledikçe huzur bulduğum, pek izlenmediği için yayından kalkmasından korktuğum dizi.
    (qwerty, 06.04.2004 22:18)
  2. son yılların en muhteşem dizilerinden biriydi. ama popüler kültürün çok üstünde bir kaliteye sahip olması sonunu hazırladı. hani keşke tekrar yayınlansada izlesek denilen dizilerdendir.
    (solti, 07.06.2005 23:15)
  3. insanın izledikçe aşık olasının geldiği diziydi.kaldırıldı çok yazık...
    (eddarosa, 08.06.2005 21:45)
  4. müziklerinin altında kazım koyuncu ve kemal sahir gürel imzası olan, kalburüstü bir diziydi. fakat içinde yeterince töre konusu, mehmet ali erbil ve bayağı espri barındırmadığı için ekranlara erken veda etti.
    (garion, 11.04.2007 16:58 ~ 16:59)
  5. ezilmişliğin, çaresizliğin yokluğun ve yoksulluğun içinde herşeye ve herkese inat birbirine samimiyetin ve doğallığın en güzeliyle tutunanların hikayesi. insanın hikayesi. öyle yalın resmedilen bir hikaye ki, her diyaloğu ele kağıt kalem alıp yazası gelir izledikçe...
    defalarca da izlense her defasında bambaşka duygularla harmanlayacaktır insanı...
    (bu aralar tekrar yayınlanıyor ama tekrarı için ancak sabaha karşı saatlerde yer bulabilmiş kendine.)
    (01101001, 20.07.2007 23:15)
  6. aydın bulut yönetmiş, senaryosu da ali ulvi hünkar tarafından yazılmış idi.
    (lobelia sackville baggins, 27.08.2007 05:18)
  7. zamanında izlemediğim için dövündüğüm dizidir. aklıma vereyim aklıma.
    (milan rapajc, 12.09.2007 11:40)
  8. kazım koyuncu'nun hoşçakal şarkısındaki keman kısmı dizinin en can alıcı yerlerinde çalınıp daha da anlamlı kılardı o sahneyi.malesef çabuk bitmiş bir dizi.
    (vicdan muhasebecisi, 20.09.2007 00:24 ~ 00:24)
  9. şevket çoruh un adını duyurmaya başladığı dönemlerin dizisi.
    (jenesaispas, 20.09.2007 13:31)
  10. şevket çoruhun döktürdüğü karakter insanın içini ısıtan bir diziydi kaldırılmasına hiç şaşırmamıştım çünkü belden aşağı yayın yapmayan namusuyla işini yapan insanlara bu ülkede kötü gözle bakıyorlar
    (neredesinbekaptan, 20.09.2007 14:49)
  11. kanal d gecelerini şenlendiriyor bu aralar.
    ben ilk defa izliyorum ve bu saatler için bulunmaz hint kumaşı bu dizi.
    (khaki, 21.10.2007 04:44)
  12. bir de ara ara duyulur ki kazım koyuncu'nun işte gidiyorum u tam ekmek kadayıfına kaymak olmuştur.

(bkz: http://www.youtube.com/...)

her güzel şeyin sonu olsun editi: lan bu ne lan. bitmedi gitti kalkamadım da başından. mahvoldum ulan. (şu an itibariyle 2 saattir sürüyor)

ulaaan: ulan bütün gece bekledik siktir boktan bir reklam arası verdi dönmedi tekrar geri. hay ben böyle işin. uykum kaçtı
    (khaki, 21.10.2007 05:01 ~ 06:42)
  13. küçük mahallenin büyük umutlarını anlatan güzel bir diziydi.özelikle dizide yan karakterler-kıçımdan uydurduğum bir şey- son derece nitelikli olup,felsefi olarak yeterince dolu karakterlerdi..tabi unuttuk şimdi o güzel karakterleri..sokakta motor süren bir deli vardı hatırladığım kadarıyla, karakterin ismini hatırlayan bir adım öne çıksın..

o zamanlar her dizide süper baba tadı aradığımız için bu dizide de o tadı arayıp dururken tadına doyum olmayacak çok güzel hikayeleri olan insanları izlemiştik..biteceğini de biliyorduk ya..bitti de zaten..ancak şu var dizi son bölümlerinde yayından kalkmaması için çok acaip saçmalamaya başlamıştı fakat ilk 10 bölümü apayrıdır..izlenmesi gerekir..
    (eyvah vecihi geldi, 17.01.2009 03:49)
  14. dolunay soysert'i keşfetme nedenimdi. tekrar yayınlansa da izlesek.
    (luthien tinuviel, 17.01.2009 03:51)
  15. her güzel şey gibi çabuk biten, takılıpta sevenler için ayrı bir tat ile hatırlanan, kazım koyuncuya selam çakılan dizi.
    (agustos, 17.01.2009 16:01 ~ 16:01)
  16. (eyvah vecihi geldi, 07.03.2009 21:19)
  17. kanal d'nin bir aralar ısrarla müezzinlere yönelik olarak yayınladığı dizi idi. lakin tekrarları saat 04.00-05.00 gibi verilirdi. ha şimdi hiç verilmiyor orası ayrı.
    (condom kursunu, 07.03.2009 21:35)
  18. müzikleriyle ve oyuncu kalitesiyle alıp götürmüş dizidir. yine verilse yine izlenilir. zamanında sırf tekrarını izlemek için erken vakitte kalkardım yine olsa yine kalkarım.
    (chacharon, 07.03.2009 21:41)
  19. son bölümde nihat gelip ahırı basar ve sağa sola ateş eder. akabinde sultan asiyeye;

- "bana da sıktı herif...ölseydim kendimi hiçbir zaman affetmezdim. sana hasret giderdim asiyem. senin bir dakikana hasret giderdim..."

aferim aferim kaldırın böyle dizileri ören bayanlı binbir biniki geceyi falan seyredin.
    (bay sıtkı sıyrıl, 02.05.2009 22:51)
  20. sokaklarda, sonunu düşünen kahraman olamaz , iki kişinin bildiği sır değildir, kaldırallımmı abi repliklerinin atıldığı zamanlarda bu diziyi izleyen bir avuç insandan biri olarak şu an kendimi mutlu hissediyorum.yurdum insanının mafyalık , kabadayılık, bastırılmış şiddet duygusu yüzündan katlettiği sanat eseridir. kurtlar vadisiyle aynı saatlere denk gelmesi dizinin sonunu hazırlamıştı . asiye'nin her sultan deyişinde etkilenmeyen erkek yoktur sanırım. içimizden bir diziydi. yazık oldu.
    (lost wisdom, 06.05.2009 14:54)
  21. oyuncu kadrosu, harika senaryosu ve tabiki kazım koyuncu abimizin aşmış müzikleriyle süper bir diziydi. ben diziyi takip etmiş olmama rağmen hatırlamıyorum ama geçenlerde bi dergide şevket çoruh un bu dizide okuduğu bi dörtlüğü yazmışlar. okumamla öylece kalmam bir oldu. hangi şaire ait olduğunu bilmiyorum ama 4 dizeyle ancak bu kadar çok şey söylenebilir sanki.

denize bak oğlum, martıları seyret, yırtıkla sökükle yorma kafanı,
    kendi üstümüze titremekten yorgunuz biz
    kaybolsak ne olacak
    güneş doğmaktan vaz mı geçecek?
    (los lunes al sol, 29.06.2009 21:39)
  22. şevket çoruh ve başak köklükaya'nın başrollerini paylaştığı uğur polat'ın bulunduğu her projede olduğu gibi bu projede de farkını ortaya koyduğu, ruhi sarı, ayşen gruda gibi sanatçıların varlıklarıyla farklı bir lezzet kattıkları tadı damağımızda kalan dizilerden. hani diyorlarya on kere de izlesem sıkılmam, öyle yapımlardan işte.

(bkz: yeditepe istanbul)
    (coldjoke, 29.06.2009 22:09)
  23. bağımlılık yaratabilecek ender dizilerden bir tanesidir.
    (forgotten hopes, 29.06.2009 23:05)
  24. yıllar sonra hatırlandığında yüzde ufak bir gülümseme yaratabilecek kadar hoş, ruhi sarı ve şevket çoruhu şahsıma sevdiren yapım..
    (suursuz, 02.09.2009 18:49)
  25. + n'oluyor be oğlum? ha?
    - ah be necati abi, aşk elinde mi abi? nasıl bir şeyse bu, adam şekli verdi bize ama şimdi de elimizden bir şey gelmiyor.
    + aa gelmez olur mu oğlum? bak! ağlayacak kadar güzel bir şey bulmuşsun. öte yandan kötü tabii, aşk zorbalığını yoketmiş bir içgüveysi gibi ağlıyorsun!
    - necati abi damarıma basma!
    + git oğlum, söyle kıza; yanınıza yerleşmek istiyorum de. orda bir eziyet varsa birlikte çekin.
    - abii!
    + bi' kaç serseri üstünü çizecek diye kıza yüz geveliyosun değil mi? çok ayıp, sana hiç yakıştıramadım.
    - necati abi... ölürüm!
    + ben de onu söylüyorum işte. git, 'sultan' aşktan öldü desinler.

...

http://www.youtube.com/...

yoksunluğun hikayesiydi sultan makamı. yoksulluğun değil ama, onun için mücadale ediyorlardı çünkü. emek karşılıksız kalır mı? kalmaz. gök kubbe yere sürse yüzünü, yine kalmaz. onlarınki yoksunluktu. aşktan yana yoksunluk, gülmekten yana yoksunluk, kavuşmaktan yana yoksunluk... güzel bir hikayeydi. bitti. bitirdiler.

sızlar içim, ah hatıralar bende
    bilmem niçin, aklım o ılık tende
    gel gönül bu aşkı unut sen de...
    (rahmetli baskan kennedy, 08.10.2009 20:26 ~ 09.10.2009 00:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil