mangalda ya da tavada pişen mükemmel sucukların taze taze mis gibi ekmeğin arasında konularak yapılan ve afiyetle yenilen yemektir efendim söylemesi ayıp. sucuk üstüne ki dolayısı ile ekmek içine de ketçap ya da buna benzer şeyler koymak mümkündür.
karlar arasında kışta yapılan mangalda, şarap eşliğinde yendiğinde tadına doyulmayacak şeydir. arasına pişmiş sucuğu koymadan önce, ekmekleri de mangalda kızartılmanın unutulmaması gerekir.
ve sucuk enteresan bir şekilde sevmeyeninin pek olmadığı, görüldüğü veya kokusunun duyulduğu her zaman ağızdan sular akıtacak bir yiyecektir. eşşek veya at etinden olmayanı makbuldur.
sınav öncesi sabahlarken gece acıkıldığında taze ekmek ve kolayla tadına doyulmayacak bir olaydır..
ısparta'da
ayvalık tostçusu'nda
ikbal'in sucuğu ve ayvalık tostu ekmeği ile yapılan, tadına doyulması mümkün olmayan bir yemektir. ayrıca, televizyon tarihimizin en güzel reklamlarından birisi olan, başrolünde suat sungur'un döktürdüğü
pınar sucuk reklamında, sucuk ekmeğin yapılışı tüm ülkenin canının çekmesi sağlanacak biçimde tarif edilmiştir. bu reklam, bir süre sonra "çocuklarımıza alamıyoruz, yanlış yönlendiriyor" yönünde şikayetler almış ve gece 22.00'den sonra yayımlanmaya başlamıştır. bu örnek de sucuk ekmeğin kültürümüzdeki gücünü anlatmaya yeter sanıyorum.
(bkz:
türk mutfağı)
şu an canımın çektiği hede (bkz:
aç insan) gecenin bir yarısında komşular yapıyorsa küfrettir ama kendiniz yapınca süper gelir.
afyonkarahisardaki mola tesislerinde gözüne vurulan hadise zira her mola yerinde 10 otobüs dolusu insan yemektedir..yanında en iyi ayran tavsiye edilir..hem yolun kalanında uyunabilir bu suretle
zeki-metinin oynadığı
güler misin ağlar mısın filminde farkettiğim lezzet
"sucuk ekmek beş lira sucuk ekmek beşleri. orada 10 lira verme, gel vatandaş"
(venom, 16.07.2007 00:19)
gecenin üçünde yapılınca ve baba şahsının da uykusundan kalkıp ortak olmasıyla tadı daha bir güzel gelen yiyecektir.diyen demiş, babadan başka kimseye kalamayan sucuk..
yeni gelen 6.nesil yazar.
bjkli olmasına rağmen oldukça
kafa rahat bir insandır. içmeye gelir, kafayı bulunca taksim metrosunda bile eğlence çıkarır, yürüyen platformda tersine yürür. çok yönlü kişilik, büyük insan.
adını görünce bile ağzı sulandıran lezzetli gıda.
son derece yaratıcı ve eğlenceli girilere sahip altıncı nesil yazar. 3 girisini üst üste okudum moralim yerine geldi. sen yaz biz gülelim arkadaş.
(bkz:
tanımam etmem)
alkol aldıktan sonra ağızdaki kokuyu evde aileye çaktırmamak için yenilen en son öğün
allah allahhh dedirten...
acılı kasap sucuğu tavsiye ediyorum
ankara-antalya arası anne baba hasretini de yanıma alarak yaptığım yolculuklarda herhangi bir otobüs firmasını mola verdiği afyon tesislerinde kokusu duyulan tek yiyecek.
10 gündür sözlük içinde kendisine ulaşılamayan yazardır. çaylaklığa indirilmiştir ve hatta bu vaziyetinden ötürü de pipisi düşmüş öyle diyor kendisi... vahh vahh diyerek üzülmekteyim ve burdan adminlere sesleniyorum cankankamı geri getirin uleynn. sevgi pınarında onun yazdıklarını göremediğim için harap ve bitap düştüm.
cem gariboğlu'nun yakalanma sebebi.
ya tutarsa kabilinden bir eylemdir. mis gibi sucuk ekilip heba edilir.
(budur, 17.09.2009 19:47)
travmadaki bi insan sucuk ekmek istemezmiş. cem sayesinde öğrendik.
satışında patlama yaşanacak yiyecek gibi geliyor bana. 'ne varmış lan bunda böyle? bi de ben yiim' diyenler olacaktır.
cem garipoğlu'nun teslim olmadan hemen önce yediği yiyecektir.
ağzımın sularının aktığı andır. şimdi evde sucuk olsa gidip yapılasıdır.
cem garipoğlunun yemesine gelince susma hakkını kullanmasının sebebi olabilir bu yiyecek zira karşındaki yemiş sen yememişsen feci kokar.
alternatifi için;
(bkz:
sucuk poğaça)
tabi sucuğu tost makinasının içinde sabahtan yenmeyen poğaça ile beraber ısıtacaksın..