belki ilginizi çeker
  1. · brit pop
  2. · live forever
  3. · amerikalıların pencereden odaya girme huyları
  4. · suburb
  5. · chicago
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · dolar
  9. · bilkent üniversitesi 78 yurt

suburb  

1. ingilizcede varoş, şehrin dar gelirli insanlarının yaşadığı kısmı.
    (comatose, 30.12.2005 20:06)
  2. zamanında sosyoloji okuyan (dolayısıyla da urban dersini de alan) insanların da anlam hatasına düştükleri acı içinde izlenmiş kelimedir. suburb varoş demek değildir, olsa olsa banliyö olabilir. şehrin banliyöleri olabilir. ancak memleketimizin fildişi kulelerinde yaşamaya taa gençliğinden özenen sosyoloji öğrencileri ile eksik bir kaç entelin bu kelimeye bu anlamı yapıştırdığı malesef görülmüştür.
    bu giri ile bu yanlış vurgulanmak istenmiştir.
    (sirona, 25.03.2007 23:14)
  3. varoş kelimesine karşılık düşen ingilizce kelime.

genellikle azınlıkların yaşadığı sosyokültürel ve ekonımik açıdan toplumdan farklı kesimlerin yerleştiği bölge alan .

(bkz: ghetto)
    (seko, 26.03.2007 00:16)
  4. her ne kadar bizde çok güçlü şekilde bu yerleşim biçimi olmasa da banliyö demektir, evet budur, böyledir.
    (theone, 27.03.2007 23:46)
  5. daha önceden belirtildi gerçi, ama yanlış bilgi olmaması için ben de söylemek isterim ki, suburban'lar şehrin dışında kalan ama o şehire bağlı residental bölgelerdir (answers.com) eğer orası low-density residential ise türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin gelişmekte olan şehirlerinde varoşlar toplanır, ki bu bölgelerde ihtiyaç duyulan servisler genelde azdır, o yüzden istenirlik(bkz: desirability) fazla yüksek olmayacaktır. ama eğer gelişmiş bir şehirseniz, buraya yapacağınız high density residental zonlar, ve buraya kurduğunuz servisler (hastane, market, eğlence alışveriş merkezi, sinema, etc.) burayı bilkent, çayyolu gibi bir yer yapacaktır, ki buraları da ankara nın suburbleridir.
    (bkz: sim city oynayan yazar modeli)
    (bosvermis bunye, 27.03.2007 23:54 ~ 23:57)
  6. suburb varoş değildir, banliyödür. hatalı biliyormuşum. öğrenmenin yaşı yok. yoğun tepkiler üzerine bunu kabul ettim. ingilizcenin e'sinden haberim yokmuş bunu da öğrendim. zaten şimdi param olmadığı için ingilizce konuşuyorum. çok param olunca tercuman tutucam. o ayrı konu.

bence cumhurbaşkanını da suburb seçmeli ayrıca. bu kadar üstüne düşüldüğüne göre önemli bir olgudur heralde. suburb'e varoş diyenin ağzını burnunu kırarım. akıllı olun.
    (hepten aykırı, 28.03.2007 00:02)
  7. amerikan kardeşlerimiz suburb diye tabir ettikleri şey klasik amerikan filmlerinde gördüğümüz şehrin merkezinden uzak müstakil evlerin olduğu ailelerin yaşadığı, yemyeşil sokaklardır ve amerikan rüyasında bir temel ögedir bu suburb yaşantısı. varoş olarak çevrilmiştir fakat bizdeki gibi ekonomik bir sınıflandırma içermez. istanbul'dan ataşehir, halkalı, büyükçekmece, bağcılar gibi yerler örnek verilebilir.
    (ramjet, 28.03.2007 00:07 ~ 19:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil