belki ilginizi çeker
  1. · bi siktir git dedirten şarkılar
  2. · kadının erkekte aradıkları
  3. · celtic music
  4. · murat yılmazyıldırım
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · boylumlama
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · a product of a broken home
  9. · bahçelievler abidin pak öğretmen evi

su sesi  

1. "karanlıkta su sesi insanın içindeki ölüm mayasının dilini konuşur"

(bkz: huzur)
    (bkz: ahmet hamdi tanpınar)
    (maddenin katı hali, 03.07.2007 15:04 ~ 15:05)
  2. osmanlının bir döneminde önemli toplantıların yapıldığı yerlerde bulunan ses. duruma göre huzur veyahut çıldırma sebebi olan şey.
    (mkoksalan, 03.07.2007 15:58)
  3. insanı dinlendiren hatta kimi zaman uykuya sevk eden rahatlatıcı ama çişi olan insanı zor durumda bırakacak ses
    (mephistophilis, 03.07.2007 16:06)
  4. osmanlı zamanında akıl hastaları iyileştirmede kullanılan bir tedavi metodu.
    (mi atze, 03.07.2007 16:11)
  5. antalya ilimizin belek kazasında yer alan güzide bir ötelmüş efenim.şöyle ki otelde humongoushavuzlar ve dolayısıyla inanılmaz su sesi vuku bulmakta.lakin proje yöneticisi olan kişiler ilk aşamanın kolay geçtiğini , bundan sonra ki aşamalar olan para sesi ve kadın* sesi için görece daha zor bulunan alternatiflerin değerlendirilmekte olduğundan bahsetmekteler.gelin kendi ağızlarından dinleyelim : " evet gerçekten de yaptığımız araştırmalar bize gösterdi ki bundan sonra ki otelimiz para sesini isviçrede açmak ve bankaların altın rezervlerinin sesini işitmek pazar payımızı oldukça arttıracaktır." projenin diğer ayağının proje müdürü olan şahin k ise " karı - kadın demekte zorlandığı tespit edilmiştir - sesi otelimizin ukrayna ve ya rusya civarında açılacağını tahmin etmekteyim ama benim için pek farketmemekte dediği öğrenildi.

cybi , belek , antalya
    (cybi, 10.02.2008 09:24)
  6. aydın aydın adlı şarkıcının bir şarkısı..akıllara zarar
    (heroine, 21.08.2008 21:43)
  7. vücuttaki dinamikleri harekete geçirdiğine inanıyorum özellikle musluktan akan su sesinin..belkide benim psikopatlığımdandır..

tuvalete girdiğimde ve özellikle büyük işler peşindeysem musluktan akan suyun kalebodura temas ettiği(alafranga tuvalet..) ya da klozetin içinde varolan suya temas ettiği sesi duymazsam çalışmıyor bendeki bazı dinamikler.illa o musluğu açıcam abi.hayır denedim birde yani! musluğu açmadan resmen yapamıyorum,geliyo geliyo kalıyo bi yerde nevale..suyu açınca böyle bi ferahlıyorum gaza geliyorum sanki.

midenizi bulandırdım sorry ama öyle napiyim.
    (ilkokul esprisi, 07.05.2009 16:50)
  8. dinlendirici, rahatlatıcı ve husur verici özelliği bulunan, avrupanın roma imparatorluğu batınca saraylarında yapmayı unuttuğu el hamrayı görünce tekrar akıllarına gelen, osmanlı mimarisinde uygun olan her yerde kullanılan ögedir.
    kara para aklayıp çok param olması durumunda vicdan azabını bastırmak için böyle bir ev yaptırıp tam ortasınada tüm evi sesiyle kaplayacak bir havuz konduracağım.
    (yenicheri, 07.05.2009 16:56)
  9. türk edebiyat tarihinin sembolist yazarlarından ahmet hamdi tanpınar ın şiirlerinde hayli işlediği konu.
    bursa da zaman şiirnde sembolik anlatımla akıp giden zamana benzetmiştir su sesini.
    (anathema se, 07.05.2009 18:49)
  10. bi süre dinledikten sonra insana ayak yolunun yerini sorduran ses.
    (latin, 09.05.2009 17:30)
  11. bazen evimde gece uyurken gelen, üşenmeyip kalkıp nerede bu lanet sesin kaynağı diye uykumdan eden,hatta evet uykumun içinse sıçan,ama hala kaynağını bulamadığım bu yüzden kendimden şüphe ettiğim ses.
    (allnightmarelong, 30.06.2009 22:55)
  12. aslında çok sakinleştici olan bu ses didaktik olduğu zaman sinirleri de bozabilmektedir.
    sakinleştirici özelliğinin, kötü rüya gördüğünde suya anlat batıl inancını ortaya çıkardığını düşünüyorum.
    (ddestiny, 30.06.2009 22:59)
  13. gece duyulduğunda bostan sulatır.
    (bkz: bostan sulamak)
    (evinin kadını çocuklarının anası, 30.06.2009 23:00)
  14. kadın sesi ve para sesi ile yan yana geldiklerinde dünyanın en güzel sesleri üçlüsünü oluşturduğu söylenen ses.
    (avalon, 30.06.2009 23:07)
  15. çişi getirendir.
    (chericheri, 14.11.2009 18:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil