su içerken oturmak 

adana çık aradan

1. hz muhammed (sav) tarafından yapıldığı için müslüman vatandaşların yaptığı davranıştır.
    neden su içerken oturmak gerektiğini açıklayan bir bilgi bulamamakla beraber, toplumda sünnet diye bir çok kimse bu şekilde su içmektedir. sünnet olan herşeyde illaki bir mantık aranmaması gerektiği düşünülmektedir.
    (tengizkaan, 08.05.2008 23:53)
  2. mutlaka sağlığa yararı vardır.yakında batı faydasını tesbit eder biz de uygularız denilesi durum.
    (yağmurun yüreği, 09.05.2008 00:00 ~ 00:01)
  3. eğer kişi, su içme eylemini yaptığı esnada oturma eylemini gerçekleştiriyorsa, yani iki eylemi aynı anda yapıyorsa o zaman birazdan öksürmeye başlayacaktır.
    (deckard cain, 09.05.2008 00:02)
  4. bu oturuşu elle yapılan bir hareket de izler, galiba eli göğse koymaktı bu hareket. çok küçükken aileden dindar bi arkadaşım vardı, o yapardı, napıyo lan bu derdim. ama saçma denemez, çünkü bi gelenek saçma olamaz, gelenektir çünkü, saçmalığı bir kriter değildir. isteyen yapar, isteyen yapmaz.
    (henderson, 09.05.2008 00:04)
  5. aynı zamanda otururken su içmektir.
    (volatile liquid, 09.05.2008 00:06)
  6. suyu tek seferde değil 3 yudumda içerek kombo tamamlanır. türkiye'de bunu yapan biri varsa kolaylıkla fethullahçı damgası yapıştırabilirsiniz, zira tanık olduğum olaylarda bunu yapanların fethullahçı olma oranı 100'de 100 idi. ha sağlık için faydalıdır evet, çünkü bu şekilde oturularak ve 3 yudumda içilen suyun, ayakta içilip direk sidik borusuna giden suya göre vücuda daha faydalı olduğu ve içeriyi bilimum temizleyip gittiği söylenir. tabii ne kadar doğrudur bilemeyeceğim, zira bunlar söylentiden ibaret, bilimsel bir veri okumadım bu konuda..
    (jack the ripper, 09.05.2008 00:16)
  7. sünnettir.

kanımca daha doğru bir ifade ile; "suyu oturupta içmek" sünnettir. ancak misalen hz. ömer dahi bazı seferler bilerek ayakta içerek bunun kural şeklinde anlaşılmasına engel olmak istemiştir.

şahsen ben her zaman oturupta içerim. ne yapayım? ayakta içince öksürürüm, bardak yerine şişeden içince öksürürüm... beceriksizim su içme konusunda. istisnasız her diğer durumda öksürürüm. hem sünnete uymak hem de hayatta kalmak için "mümkün mertebe" oturarak içerim. beni bu rezil(!) pozisyonda görüp de fetullahçı, fetoşçu, fetişçi, filancı, falancı olduğum teşhisini yapacak olan varsa ona da ne deyip ki? allah akıl fikir versin. ha islam'ın su içme hususunda tek tavsiyesi de bu değildir. bildiklerimi sırasıyla sayayım: 1. içmeden önce başkalarına ikram/teklif etmek, 2. içmeden önce yaradan'ın adını anmak, 3. suyu oturupta içmek, 4. üç seferde içmek, 5. içtikten sonra yaradan'a hamd etmek. bunları da sayayım da teşhisler kolaylaşsın. alay edecek, espirik olacak, prim toplanacak bir şeyler çıksın.

yau suyu oturupta içiyorum diye sevmediğim bir adamın -çısı sınıfına konmak nedir? neyse ben bir şey demiyorum.
    (ageylan, 09.05.2008 01:10 ~ 01:11)
  8. yılanın dikkatini celbetmemek adına yapılabilecek bir hareketi beden.
    (kolanın formülünü bilen adam, 09.05.2008 08:16)
  9. ben: annee su verir misin..
    anne: al oğlum..
    dede: (bardağın yaklaşık 1.25 m yükseklikte yatay konuma getirilmesine içerler) oturarak iç şu suyu..
    ben: niye benim ayaklarım tutuyo senin tutmuyo diye niye kıskanıyosun ki!!
    dede: sus terbiyesiz; sünnettir torunum bu sünnet.. yapılması gerekir..
    ben: (ağlayarak) anneee dedem beni sünnet edecekmiişş..

(ne biliyim ben)
    (annebenrölativistikoldum, 09.05.2008 23:02)
  10. hz. muhammed'in tavsiyesidir.
    suyun mideyi rahatsız etmemesi, vücudun suyun soğukluğuna alışması, nefesin kontrolü sayesinde geniz yanmaları hatta boğulmaların önlenmesi gibi hikmetleri günümüz tababetinin ancak ortaya koyabildiği faydalarındandır.
    bununla birlikte zemzem suyu ayakta içilir. abdestten arta kalan su da ayakta içilir. zemzem suyunun ayrıcalığını bilidiğimiz hâlde abdestten kalan suyun maddî açıklaması henüz yapılmış değil. (gerçi maddiyat arayanlar için onun da bir kıymeti olmayacaktır ama metafiziğe iman edenler nezdinde yeni bir coşku vesilesi olabilir bu yöndeki bir keşif.)
    (la fontaine nin yakasındaki ağustos böceği, 18.05.2008 19:39 ~ 20.05.2008 20:24)
  11. (bkz: su içerken osurmak)***
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 18.05.2008 19:50)