|
|
- berrak, şeffaf, akışkan, katı, sıvı, gaz, yaşamın temeli, en çok bulunan, "dörtte üç" kesirli sayısının akılda kalma şekli, hidrojen, oksijen, mineral, yerde gökte her yerde, yağan vede buharlaşan, döngüsü en güzel kısır olanından...
- aslı adlı hatunun şarkısının adı
- aslı'nın albümü ile aynı ismi taşıyan şarkısı.
-su gibi-
beni yanlış anlama
mutluyum ben dünyamda
bir küçük renk atsak ya
hatırlarsın arada
yarışmak zor zamanla
kim masum ki dünyada
geçer gençliğin hızla
pişman olsan ne fayda
bir adama gel demek zor
bende diz çökmem
aslında çok zor ama
sorma sorgulama
aşkı sende tatmaya geldim
bir sebepten cismine geldim
bende kalsın sırlarım
seni su gibi içmeye geldim
seni baştan çıkarmam
mutluysan hatatından
bir kumar oynasak ya
kalbim kaldırır korkma
yarışmak zor zamanla
kim masum ki dünyada
geçer gençliğin hızla
pişman olsan ne fayda
bir adama gel demek zor
bende diz çökmem
aslında çok zor ama
sorma sorgulama
aşkı sende tatmaya geldim
bir sebepten cismine geldim
bende kalsın sırlarım
seni su gibi içmeye geldim.
.(azureel, 27.05.2004 19:29 ~ 10.12.2005 21:47)
- insanın her nedense içine hoşluk veren sözcükler bütünü...
(foreone, 28.05.2004 02:05 ~ 02:05)
- arapların girdiği kabın şeklini aldığını düşünen ünlü ajan lawrence'nin osmanlı'ya karşı kışkırttığı araplar için kullandığı bir tabir. "su gibiydiler. su gibi yine kazanacak olan onlardır."
(bkz: arabistanlı lawrence)(aytok, 09.04.2007 22:06)
- fox tv de sabahları ekrana gelen programın ismi.
- (bkz: aziz)
- bunun 2.tekil kişi çekimli olanını da emre altuğ söylemiştir 1. tekilini de banu alkan yazmış sözlerini besteletmiş fakat murat beyden ayrıldığı için yapımcı bulamamıştır
- sezen aksu'nun şarkı söylemek lazım albümünden tanınıp, bugünlerde türkiye'nin hatıra defteri adlı belgeselde kullanılmasından mütevellit hatırlanan, söz & müzik: şehrazat imzalı pek güzel şarkı. bugüne kadar sözlükte hakkında tek giri dahi girilmemeiş olması ilginç. e o zaman sözlerini de yazmak lazım tam olması için.
bir ömrün hikayesi
sığar mı bilmem satırlara
yaz desem anılara
sırlarımı ele verir mi
su gibi aktı yıllar
deryada damla kadar
yaşadım şahidimsiniz
yıllar sizden kim korkar
gül gibi hatıralar
tül gibi beni sarar
daha dün yaşananlar
hem yakın hem uzaklar
- ey yar!
kor ateşler misali yaktın yüreğimi
bu ateşe sensin çare, gel göster tesellini
sarıl bağrıma su gibi.
- sezen aksu'nun söylediği, sezen aksu dinliyor olmanın keyfini en katıksız hissettiren şarkı..
- fox tv'de yayınlanan bir evlilik programı. gelinlikli bir kadın "allahtan sonra en büyük tv fox tv" diye bağırıyordu bir ara. sonra ne oldu bilmiyorum.
- aşağıdaki diyaloğun aynen yaşandığı programdır.
+ uğur arslan
- songül karlı
* merdan bey
+ evet efendim, şimdi merdan bey geliyor!
- hoşgeldiniizz..
* hoşbulduk efendim.
+ ya ben merak ediyorum. hani emin in öteki versiyonu emine ya hani, merdan ın da merdane olanı var mıdır acaba??
!?!?!?
edit: merdan ın anlamı mertler demekmiş efendim, an eki farsçada sanırım çoğul eki oluyormuş. merd-an = mert-ler.
(bkz: merdane)=(bkz: eh eytere beah)
- evlendirme programı.
az önce adamın biri bayana telefonda talip oluyor.44 yaşında .3 çocuğu var .2 si erkek biri kız.çocukları yuvaya vermiş.2 erkek yuvadan çıkmış biri askerde ,diğerine devlet iş vermiş memurmuş,kız hala yurtta.
bayan 31 yaşında 44 yaşında istemiyor.adamda beni görseniz 44 yaşında demezsiniz diyor.bence doğru söylüyor senin gibi bir adam yaşlanır mı ? çocukları dünyaya getir bakamıyorum diye yurda ver , kurtul devlette iş verince çocuğun olsun.sende evlenmeye kalk ,allah bilir evlenecek parayı çocuklardan istersin.
lemandaki erkut abi (bkz: erkut abi) tiplemesini bilirsiniz. sen benim elimde olucan be adam .ne cezalar veririm sana
- songül karlı nın sunuculukta kendini aştığı program.
- barış behramoğlu ilk romanı. geleceğe öte kavramı katarak yaşayan su nun hikayesi.
(heidi, 27.08.2008 22:43)
|