görseller
stumbleuponstumbleupon
stumbleuponstumbleupon
belki ilginizi çeker
  1. · maxthon
  2. · stumble upon
  3. · firefox 3
  4. · olmazsa olmaz firefox eklentileri
  5. · how stuff works
  6. · stumble upon
  7. · firefox
gündem
  1. · apertura 2009
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · misc
  9. · iki mezar arasında

stumbleupon  

1. web browser için bir eklenti.mozilla da çok iyi çalışıyor.kendinize bir hesap açıyorsunuz ve ilgi alanlarınızı belirliyorsunuz.sonra saatlerce internetin başından kalkamayıp bel hastası oluyorsunuz.adresi de www.stumbleupon.com
    meali:kullanıcılar tarafından en çok beğenilen web sitelerinin paylaşımına yönelik aktivite
    (bkz: şimdi reklamlar)
    (digitallart, 22.10.2005 23:36)
  2. çok faydalı bir eklenti.ilgi alanınızdaki kaliteli siteleri bulmada çok iyi.kendi blogunuzu da oluşturma imkanı veriyor.girdiğiniz bir sitede beğendiğiniz resmin üzerine sağ tıklama ve blogphotoıt özellğiyle kendinize ait sayfanızda yayınlama, üzerine yorum yazma, ilgi alanınıza yakın kişileri görme, beğendiğiniz siteleri paylaşma vs..
    (bigbang, 06.07.2006 23:43)
  3. (sycrone one, 24.12.2006 03:07)
  4. internette, saçma sapan 2-3 siteye sürekli bağımlı olmuş bünyeme internetin ne güzel birşey olduğunu hatırlatmış firefox eklentisi. çok güzel lan!

maxthon u sırf bu yüzden satabilirim... bilemiyorum...

edit= itü sözlüğü tenzih ederim, o farklı.
    (sycrone one, 24.12.2006 11:22 ~ 11:31)
  5. video stumble ile ömrümüzden ömrü çalar hale gelmiştir.

video.stumble.com adresinden ulaşabileceğiniz bu sistem neticesinde, özellikle de hızlı bir bağlantıya sahipseniz, bazı günler dozajı kaçırıp 4 5 saatinizi google video ve youtube'da geçirebilirsiniz.. aman diyeyim, uyarmadı demeyin..
    (eglaia, 27.12.2006 16:21)
  6. ilgi alanınıza göre rastgele bir site açan, örneğin 1 hafta boyunca sıkılacaksanız sizi eğleyen eklenti(toolbar). sonradan siteler tekrarlanmaya başlıyor. ayda bir ya da iki ayda bir kullanılması faydalı hödö.
    (insert coin, 15.04.2007 03:27)
  7. hastalık yaratan firefox eklentisi; zaman geçirme butonu, yeni şeyler keşfetme güzelliği. çok mesai harcayınca "stumbleupon can cause insomnia" diye uyarı veren şey.
    (korkunç kertenkele, 20.04.2007 16:42)
  8. bir haftadır geceler boyunca sörf etmeme sebep olan, gündüzleri uyanamayıp okuluma gidememe nedenim. mükemmel siteler sunuyor, sık kullanılan klasörünüze yetişemiyorsunuz. çok bilen, çok tanıyan olmasa da saçma sapan forward ıvırlar yerine gerçekten kaliteli sitelere "takdire şayan bir esermiş" yorumu/puanı verilse sadece.
    (saçmaladı yine bu, 21.09.2007 03:34)
  9. eskilerden değiştir isimli şarkı yarışmasını anımsatan eklenti. bir gün bir deyimler sözlüğü "nette sörf yapmak" deyiminin anlamını yazacak olursa tanım içinde kesinlikle bu eklentiden faydalanmalıdır. yoksa eksik bir tanım olur.
    (venuste bir marsli, 24.11.2007 13:54)
  10. ilgi alanlarınıza göre önünüze sunduğu siteler ile internette sörf yapmak kavramını ilahlaştırmış, geceler boyu bilgisayar başında sabahlatarak pek çok gencin okul hayatını baltalamış, bağımlılık yaratan, faydalı olduğu derecede yine bağımlılık yaratıcı etkenlerinden dolayı zararlı etkiler de içeren, kırk yıl arasanız bulamayacağınız güzellikteki ışıl ışıl siteleri şıp diye önünüze seren ve gelgelelim işte şu anda okumakta olduğunuz satırlar gibi bitmek bilmeyen heycanlara yelken açmanızı sağlayan hiç bitmeyecek öykü.

(bkz: cümleye gel)
    (geber marla singer, 15.01.2008 15:06)
  11. internette sürekli birkaç sitede gezinen ama zamanla onlardan usanmış biri iseniz tam sizlik birşey.çok güzel.allah'ım sanal alemde daha ne güzellikler varmış dedirtiyor.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 15.01.2008 15:26)
  12. internetteki sörf keyfini mx seviyeye çıkartan program. orijinal olarak bir firefox eklentisidir ama internet explorer versiyonu da vardır. firefox eklentileri arasında en çok indirilen olduğu düşünülürse ne kadar güzel bir program olduğu inkar edilemez.
    (lordances, 22.05.2008 15:23)
  13. yeni sürümünde, beğendiğiniz siteleri otomatik olarak firefox yer imlerine ekleyen firefox eklentisi.
    (temha, 07.07.2008 11:08)
  14. (thedewil, 18.08.2008 23:20)
  15. internetin sözlük,facebook ve youtube dışında güzelliklerinin de olduğunu bana hatırlatmış multi vitamin tadında eklenti.

(bkz: internette vitamin var)
    (örümböcük, 19.11.2008 15:13 ~ 15:16)
  16. çok acayip bi şey bu.
    (herif beni mi çağırdı, 29.11.2008 13:45)
  17. internette birçok gereksiz sitenin "üstünden atla"manızı sağlayan ve sizi gerçekten ilginç sitelerle buluşturan program.
    (replay, 18.03.2009 22:35)
  18. rast getir butonu gibi bir şey. üye olmanız ve ilgi alanlarınızı seçmenizin ardından firefox eklentisini kuruyorsunuz ve uçsuz bucaksız internette ilgi alanlarınıza uyan sitelerde dolaşmaya başlıyorsunuz.
    (tty0, 20.03.2009 21:59)
  19. çelik gibi sinirleriniz varsa kullanmaya başlayın, aksi taktirde bir süre sonra dünyanın küresel bir kasabaya dönmüş olduğu gerçeğiyle içiniz buruş buruş oluyor. "yeni sayfa getir de ortalık şenlensin" tuşuna basmak zorlaşıyor ve danny elfman vari melodilerle başlayan s and m konseri başlarken o ruhta yaşattığına benzer coşku yok olarak "her şey artık birbirine benziyor"a dönüşüyor.

gezip dolaşmaktan zevk duyacağınız bazı belli konular(siteler) var, bunları resim/fotoğraf, mimari yapılar ve teknoloji olarak belli başlıklarda toparlayabiliriz. eğer ilgin varsa mimari yapılar üzerine olan sitelerde dolanmak güzeldir, ama bir süre sonra sıkıntı verir, çünkü neredeyse hemen hepsi minimalist histerilerle inşa edilmiş bu evlerde yaşamanın türkiye şartlarında çok zor ve ulaşılamaz olduğunu fark edersin. içlerinde havuzları olan, yaşadığın şehirdeki en büyük belediye parkından 4 kat daha büyük bahçelere sahip evler.. ısınma derdi duymadan böyük böyük camlardan duvarlarla birleştirilmiş evler.. stumble'da mimari odaklı siteleri gezmek bir zevktir; eğer kendi yaşadığın evin 90 metre karelik çıldırtıcılığını unutabilirsen. eğer bir mp3 çalar almak için bile bazen aylarca para biriktirmek zorunda olduğunu unutabilirsen.. stumble'da mimarlık şaheseri evlere dalıp gitmek bir nevi yetişkinler içinevcilik oyunudur; bütünüyle hayal olarak..

resim/fotoğraf ağırlıklı sitelerde gezmek iyidir, hoştur, uslu bir çocuk olursan belki bir gün şirinleri görebilirsindir.. ancak belli bir zaman sonra modern galeri sanatçılarının ne kadar yaratıcı da olsa absürdve postmodern işlerine bakmanın sana pek de bir şey katmadığını "gerçek sanat insanı iki büklüm kıvrandırır" sözlerini hatırlarken anlarsın. şehire, insanlara dair fotoğraflar ise en az 30.000 metre uzunluğunda objektife sahip fotoğraf makinaları tarafından çekilmiştir, "bende de öyle mercek olsa ben de çekerim bunları, urfa'da oxford vardı da biz mi okumadık" dersin. stumble'da fotoğrafçılık olayı ikiye ayrılır: ya national geographic soğukluğunda "perudan, çinden, hindistandan egzotik manzaralar çekip chill out dinliyoruz" olayı vardır, ya da "gökdelenlerle dolmuş şehrimden enstantaneler işte, eheh" tarzı vardır.. özet olarak, karşınıza çıkan resim çalışmaları hep bir yerlerden tanıdık olma sıkıntısı yaşatır.. fotoğraflar ise bu dünyaya ait olduğu kadar, bir o kadar da photoshop manyaklığı içinde makyaj kokuları yayar buram buram..

teknoloji siteleri çoğunlukla satın alamayacağınız şeylerden bahsederek sinir bozar. dalgınlığa gelinirse öyle bir havaya sokar ki insanı bu sayfalar, bir an için odanızda, hemen arkanızda, en az 2 apple bilgisayar, birnintendo wii, bir tane lcd hd tv ve daha nice orgazmik şey içinde yüzdüğünüzü sanmanıza neden olur. kişisel olarak, stumble'ın önüme getirdiği teknolojik oyuncaklara sahip olmaktan 4 yüzyıl kadar gerideyim ben. paranın gözü kör olsun, napiim, baba parasıyla bi yere kadar oluyor.

daha bir ton şey var bu manyağın kollarında, ama genel olarak benim takıldığım siteler bunlar ve dolayısıyla anlatabileceklerim de bunlar.. genel olarak sitelerde esen dalgalardan ve eğilimlerden son olarak bahsedecek olursam: apple, ipod ve facebook manyaklığı hemen her sitede karşınıza çıkıyor. steve jobs vebill gates çekişmesinden doğan komiklikler, iki farklı markanın yan yana reklam vermesinden doğan ironiler, pac man, super mario gibi oyunların gerçek hayata uyarlanması veya yeniden farklı konularla işlenmesi gibi durumlar en çok karşınıza çıkan şeylerden.. berlin, paris gibi şehirlerden metro istasyonlarında, sokaklarda gerçekleştirilen etkileşimli sanat olayları ve afganistan, ırak gibi ülkelerden duygu sömürüsü yaparak prim kazanan fotoğraflar da sıklıkla karşınıza çıkanlardan..

bir süre sonra gerçekten kendini kapana kısılmış hissediyorsun. dünya koca bir köy olmuş: fakirlik ve yoksulluk ve açlık hemen burnunun dibinde! zenginlik burnunun dibinde! mutluluk ve üzüntü burnunun dibinde artık her şey burnunun dibinde..

peki ya gittikçe büyüyen iç sıkıntısı ve doyumsuzluk ve heyecan verici yeni bir şey bulamamanın endişesi?!
    işte o tam içinde, sızım sızım.
    (geber marla singer, 30.04.2009 10:19 ~ 10:22)
  20. internet kullanım verminizi %1000 arttıran muhteşem ötesi web sitesi. listenize eklediğiniz arkadaşlarınıza beğendiğiniz siteleri yollama olanağı da veriyor.
    (capslock, 05.05.2009 01:17)
  21. interneti olan herkesin kullanması gereken eklenti. şimdiye kadar gözlerim kapalıymış diyebiliyorum.
    (comex, 31.05.2009 15:20)
  22. firefox u sevmek için onlarca nedenden sadece biri.
    (hopdedik prodikşin, 01.06.2009 04:30)
  23. bütün günümün katili. daha önce hiç ilgilenmemiştim kendisiyle haberdar olmama rağmen. meğersem ne güzel şeymiş bu böyle. gez gez dur. yeni yeni şeyler öğrendim, iyi vakit geçirtti sağolsun. kalkamıyorum da başından. bırakamıyorum!
    (calm of desolation, 24.08.2009 00:30)
  24. arkadaş bulma özelliği ön planda olmasa bile böyle bir özelliği de var, evet. kuzenimin bilgisayarına kurduğum ilk gün kendisi bir ispanyolla tanıştı ve 15 gün sonra o ispanyol türkiye'deydi. (nasıl ya?!) annemin bilgisayarına kurduktan 1 sene sonra ise annem çat pat ingilizce öğrenmişti. meğer konuşmaya çalışıyormuş insanlarla.

benim ise hayatımın son 2 yılına pek çok bilgi katan şeydir kendisi. seviyoruz stumbleupon'u ailecek.
    (hassas ruhlu ince kadın, 24.08.2009 01:01)
  25. çok yararlı ve boş boş bilgisayar başında ekrana bakıyorsanız açın ve rast gelen sitelere göz atın çok eğlenceli oluyor efem.
    (dextare, 21.10.2009 01:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil