|
|
- - sanatçıların çalışmaları için kullandıkları özel oda, mekan, atölye (studio-çalışma)
(bkz. fotoğraf stüdyosu) (bkz. universal studios)
- tek odalı daire
- amatör ötesi yerli gruplar için saat üzerinden kiralanan, içinde envai çeşit enstrüman bulunan, -genelde- yalıtımı çok iyi sayılamayacak mekanlar.
bazılarında kayıt imkanı da bulunmakla beraber, -ankara için konuşuyorum- afedersiniz göt kadar bir odadan ibarettir bu stüdyolar.
grup arkadaşlarınızla çok daha samimi olursunuz. ayrıca hava sıcaktır bu tür mekanlarda.
(bkz: stüdyo kutu)
- grupların prova yapmak amacıyla kullandıkları mekanlara verilen genel isim..
eskiden bu kadar çok olmayan;aslında biraz stüdyodaki akustiğin nasıl olması gerektiğini bilen her insan evladı için hala o aranılan sayıyı bulamayan odacıklardır..patlak amfileri ile,ayardan tek anladığı bütün peak eden sesleri kısmak olan ekran başındaki elemanları ile adamı çalacağına pişman edebilen yerlerdir..
ayrıca bilimum ekipman eksikliği halen çekilmektedir;bu aletler pahalıdır,yurt dışından getirilir çoğu kez,maalesef çalan insanların kimi zaman hayvanlıklarına kurban gitmektedirler..bir süre sonra "ee niye getiriyorum,....." dedirtir adamlara da..patlak davullar,eğik bükük zillerle sizi başbaşa bırakırlar..
istisnalar da vardır tabii,bunlar ancak ve ancak işini bilen grupların,kayıt yapmaya geldiği mekanlardır..bilinen stüdyolardan ayrılmalarını beklersiniz fakat onlarda da aksaklıklar çıkmıyor değildir ara sıra..(pyramid, 08.07.2007 19:19 ~ 19:20)
- izmirde çok güzel gayet geniş klimalı ve güzel ekipmanlı yerlerin uygun fiyata bulunabilmesi sebebi ile beni üniversitede izmirde kalmaya iten çalışma mekanımsı
- (bkz: stüdyo daire)
- bir philippe sollers kitabı. * kitabın arka kapağından:
tanrıların gizli ajanı hölderlin, lanetli dâhi rimbaud, şiir, ameliyat masaları, gizli servisler, isa, iktidar, şeytan, para, ölüm, seks, ayrıntılar, rastlantılar... sollers'in kalabalık düşleminden kesitler.
|