içerdiği antiseptik ve anestezik etkili ajanlar sayesinde enfeksiyona sebebiyet veren mikropların temizlenmesinde ve ağrının giderilmesinde yararlı pastillerin ticari ismi.
günümüz gençliğinin manyak gibi tükettiği (bkz: şeker niyetine) boğaz pastilidir.. tamam iyi geliyorda herşeyi tadında bırakın.. süt yararlı diye su yerine süt içersek noolur.. muhallebi gibi olur çıkarız.. lütfen ama.. biraz dikkat..
(bkz: ne bu şiddet bu celal)
leziz bir pastildir bu. büyüyüp boğazınıza kadar değen bademciği terbiye eder gerekli olan dersi verir iş bu sebeble gece rahat uyursunuz lakin fazla alındığında cır cır etmek gibi bir yan etkisi vardır aslında bu yan etki de değildir. tamamen sizin hayvanlığınızdır bokunu çıkarıp günde 10 ve fazlasını alırsanız vucutta biriken bu leziz kardeşimiz bir an önce dışarı çıkmak için başvuracağı yegane yönteme başvurur.
bal+karbonat kombinasyonu yaparak beş para vermediğim pastildir. köyde arılarım var ona da para vermiyorum, bi tek karbonat üreticilerine para gidiyor. iyi ki fazla boğazım ağrımıyor.
iki gündür resmen katur kutur çiğnediğim şekerimsi mis gibi boğaz pastili. bu kadar sık tüketmek gerçekten tehlikeli galiba bu yüzden sabahtan beri embesil gibi bakıyor olabilirim etrafa, bilmiyorum. henüz laksatif bi' etki oluşturamadı ama heyecanla bekliyoruz. zira tuvalete konuşlanacağımdır itinayla.
reklam sloganını bile buldum gibi,
''mmmmm strepsils! yaşasın grip!''