görseller
strawberry fields foreverstrawberry fields forever

belki ilginizi çeker
  1. · sgt pepper s lonely hearts club band
  2. · across the universe
  3. · çilek ağacı
  4. · film tadında izlenesi video klipler
  5. · free as a bird
  6. · paul is dead
  7. · mutlu olmak için tek gözün kapalı olma gereği
  8. · keserim topunuzu
  9. · günün tek şarkılık özeti
  10. · mahşer yerine giderken dinlenecek şarkılar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · kurban bayramı vahşeti
  4. · 100 opera
  5. · yılmaz özdil
  6. · ezel
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · kuantum bilgisayarı
  9. · facebook

strawberry fields forever  

1. "strawberry fields" olarak da bilinen the beatles şarkısı, ben harper coverı

let me take you down,
    ’cause i’m going to strawberry fields.
    nothing is real and nothing to get hungabout.
    strawberry fields forever.

living is easy with eyes closed,
    misunderstanding all you see.
    it’s getting hard to be someone but it all works out,
    it doesn’t matter much to me.
    let me take you down,

no one i think is in my tree,
    i mean it must be high or low.
    that is you can’t you know tune in but it’s all right,
    that is i think it’s not too bad.
    let me take you down,

always, no sometimes, think it’s me, but
    you know i know when it’s a dream.
    i think i know i mean a ’yes’
    but it’s all wrong, that is i think i disagree.
    let me take you down,
    (sizofrenkedi, 25.01.2005 20:16 ~ 20:21)
  2. the beatles'ın 1967'de çıkardığı magical mystery tour albümünde bulunan parça
    (ben ihsan değil hilmiyim, 10.04.2006 05:57)
  3. nedendir bilinmez bu şarkının huzur verici bir yanı vardır. dinledikce dinleyesiniz gelir. cok gizemli bir yanıda vardır. her dinlediginizde the beatles a daha da hayran olursunuz.
    (kırmızı böcek, 03.01.2007 04:15)
  4. the beatles'a hayranlık duyma sebebi, her daim loop içindeki başyapıt.
    (bkz: lost)
    (langstrand, 31.01.2007 10:46 ~ 03.02.2007 21:55)
  5. sean pann in oynadığı i am sam in soundtracklerinden biridir.şarkıyı seslendiren de ben harper.
    (mastür, 26.04.2007 01:58)
  6. john lennon'un gençliğinde sürekli çilek tarlalarına gitmesinden [edit: burada çilek tarlasından kasıt john ve arkadaşlarının sürekli buluşup toplaştığı mekan.] ve teyzesinin bu durumdan hoşnut olmamasından dolayı [ertem şener tarzı giri girmek] içinde yanıp tutuşan çilek tarlası aşkını dışa vurmak amaçlı ispanya'da yazdığı şarkıdır.

ayrıca lennon ölmeden önce bu mekanlarının bulunduğu topraklara büyük bir bağışta bulunmuştur ve bağışta bulunduğu yerlerin tamamına "lennon hall" ismi verilmiştir. mellotron kullanılan ilk şarkılardan biridir.
    (langstrand, 05.05.2007 18:56 ~ 19:19)
  7. (bkz: perfect)
    (darksideofthemoon, 04.09.2007 14:20)
  8. pek inanmasam da ''paul is dead''den dolayı dinlediğimde garip bir duyguya kapıldığım şarkı.girişinde sesi duyulan enstrüman mellotrondur.aslında huzur verici bir şarkıdır.her strawberry fields forever deyişinde insan kendini çilek tarlalarına uzanmış yatıyor hisseder ama ben aynı zamanda tüylerimde bir ürperme hissederim.bunun bir sebebi de şarkının sözlü kısmı bittikten sonra tam şarkının bittiğini sandığınız anda gelen müziktir.sanırım yine mellotron sesidir.kendisi kısadır ama akılda kalıcı etkisi vardır.
    (üşeniyorumöyleyseyarın, 05.10.2007 15:57 ~ 16:09)
  9. çocukluğuna duyduğu özlemin ve dozu giderek artan lsd kullanımının john lennon'a yaptırdığı mükemmel şarkı.
    (thecrimson, 27.10.2007 02:24 ~ 04.08.2008 16:15)
  10. jim sturgess yorumu da gayet güzel olan, şahane beatles şarkısı.
    (noluyoruz yahu, 29.01.2008 14:10)
  11. eşine az rastlanır bir meditasyonun beatles hayranları tarafından bilinen ismi.
    (seemann, 04.02.2008 01:28)
  12. accross the universe filmindeki sahne ile daha çok akıllarımıza kazınan kıpkırmızı çilek kokulu beatles şarkısı.

(görsel: strawberry fields forever/21834)
    (pinkpillsandblueshots, 11.08.2008 12:24)
  13. syd barrett ile john lennon'u birbirine çok benzetme sebebim olan şarkı.. syd'de the piper at the gates of dawn albümündeki çoğu şarkıyı eski çin metinleri, çocukluk dönemi oyunlarından ilham ile yazmıştı. lennon'da sanırım dönmek istediği ama teknik olarak mümkün olmadığı için bu şarkıyı yazmıştır..

şarkının ben harper cover'ı iyi olsa da, across the universe filmindeki jim sturgess - joe anderson yorumu çok çok çok başarılıdır. ki alttan tüm heybetiyle müzik duyulurken öte yandan çileklerin yere düşüşü, tam bu esnada max'in televizyonda görünüşü ve şarkıya eşlik edişi, her yere düşen çileğin bir kalbi temsil edişi insanın tüylerini diken diken etmekle kalmaz, bu sisteme, altı milyarlık dünyayı on bin kişinin yönetme isteğine, insan bilincini tek bir noktada toplama amacı güden ideolojilere ana avrat sövdürtür.. "lsd, pek uğramadığım bir dünya" deyip nanik yapmaya çalışan lennon'un "lsd" etkisiyle yazdığı astral yolculuk!...

" let me take you down "cause" i'm going to
    strawberry fields"..

aynı zamanda değerli sözlük yazarı dostum thecrimson ve benim askerlik günlerim için gelsin*
    (blackfield, 30.09.2008 08:34)
  14. yeni öğrendiğim bir bilgiye göre aynı isimle amerikalı balşka bir gurup john dan bir kaç yıl önce aynı isimli bir şarkı yazıp yayınlamıştır ve beatles dan nefret eden insanlar bu şarkıyı john'un arakladığını da idda etmektedirler ancak şuda bir gerçektirki kendisi şarkıyı çocukluk yıllarına yazmıştır. belki önceden yayınlanan şarkı kendisine çocukuğunda gittiği çilek tarlasını hatırlatmıştır bilinmez, şu bir gerçektir ki john o şarkıdan esinlenmiş bile olsabile ki bence çok büyük yalandır, john'un strawberry fields forever'ı diğerine açık ara fark atar dolayısıyla amerikalıların bu belkide yazılmış en iyi şarkı'ya laf etme çabalarını ancak beach boys un beales kadar iş yapmamasına bağlıyorum
    (tekgitar, 19.10.2008 05:32)
  15. dinlerken gözlerinizi kapattığınızda bir roller coasterda hızlanıp yavaşlayarak bir aşağı bir yukarı yolculuk ediyormuşsunuz hissi uyandırır. belki de sadece bende o etkiyi yapmaktadır.

ayrıca "strawberry fields" kalıbıyla bir eroinmanın kollarındaki kırmızı iğne deliklerinin tasvir edildiği de söylenmektedir.
    (küçüka merika, 27.10.2009 18:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil