finlandiyanın gururu, tamamı virtüözlerden oluşan muhteşem grup. forever , stratofortess, phoenix , ve de lord of the rings dinlendiğinde insanı oradan alıp buraya götüren olmadı taa alıp başka diyarlara atan şarkılardan sadece birkaçı...
yaklasık 3-4 ay once vokalist timo kotipelto ve baterist jörg michael'in gruptan ayrılmasıyla ciddi anlamda kan kaybı yaşayan...
destiny-eternity-infinity gibi efsane parçalara imza atmış ünlü finlandiyalı power metal grubu...
timo tolkki'nin 3 mayıs'ta verdiği demece göre timo kotipelto ve jörg michael olmadan kesinlikle hayatına devam edemeyecek olan, yerini efsanelerin arasında almış olan fin power metal grubu. timo, vokalist ile bateristi gruba dönmek için ikna edemeyecek olursa 3 temmuz'daki son konserlerinden sonra grubun müzik hayatına son verilecek.
yağmur eşliğinde en lezzetli olan müzikleri üreten, keyfime keyif, zaman zaman hüznüme hüzün, forever'ı dinlerken bana ben katan müzisyenler topluluğu.
bir trt ifadesiyle, ama gerçekten de timo tolkki ve arkadaşları şeklinde lanse edilebilecek bir grup. zira timo efendi grubun lokomotifi ve üretken elemanıdır... yine de malmsteen ile de çalışmış jens johansson'u da es geçmemek lazım...
abi yok böle sözler!hiç şiir kalitesindeki sözler ve power metali içnde bulunduran sanatsal bir olaya şahitlik etmiş miydiniz?etmemiş olmanız olası çünkü stratovarıus evrende tektir!!!
4000 rainy nights, black diamond, forever free... gibi parçalara imza atmış virtüozlerden oluşan yalnız videolarından izlediğim kadarıyla vokalinin (bkz: timo kotipelto) canlı performansı beğenmediğim elleri öpülesi insan görünümlü yaratıklar topluluğu.
-a million light years away
-abyss of your eyes
-eagleheart
-eyes of the world
-destiny
-anthem of the world
-paradise
-s.o.s.
-the kiss of judas
-cold winter nights
-speed of light
-falling into fantasy
-hold on to your dream
-phantom of the opera
-phoenix
-infinity
-i walk to my own song
-kill the king
-neonlight child
-black diamond
-dreamspace
-distant skies
bu parçalar şu fani dünyada en az bir kere dinlenmesi gereken muhteşem stratovarius parçalarıdır. bu cümlelerime bazılarının şu cümlelerle tepki verdiğini duyar gibiyim : "yok abi n'aptın sen? bir gruptan bu kadar muhteşem parça çıkar mı? aklına gelen parçayı yazmışsın sen, olmaz öyle şey!...". ama olmuş, çıkmış işte! adamlar taş gibi power metal yapıyorlar. hem de yıllardan beri. power metal tarihine adını altın harflerle yazdırmış bu iskandinavları ayakta alkışlamak istiyorum. kim ne derse desin!!!!!!
en son timo tolkki nin gene akıl hastanesine kaldırıldığı haberleri dönüyodu ortalıkta, ne kadar doğru bilemem tabi. gerçi kendisinde bi kırıklık ta yok değil, o şarkıları insan evladı yazamaz ya napıyosun sen...
uzun lafın kısası, dinlenesidir, severiz sayarız, mutlaka arşivlerde bulunası, bulundurmayanın da tiz kellesi vurulasıdır.
ergenlik dönemimde sadece baskısını sevdiğim için aldığım sweatin üzerindeki grup. sonrasında power metaldinlemeye başladığımda, grubun albümlerinde bir iki tanesini bulup dinleyip "aa iyi bi grubun sweetini almışım ben ya" diye de sevinmiştim.