belki ilginizi çeker
  1. · bora
  2. · zıpkın
  3. · atılgan
  4. · stinger
gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · the twilight saga new moon
  5. · aşk ı memnu
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · balık burcu sözlük yazarları
  9. · türkçe alt yazı örnekleri

stinger  

1. kısa mesafe hava savunma sistemleri için, tam techizatlı, güdümlü, idare edilebilir füze. omuzdan veya kara/hava/deniz araçlarından atılabilen modelleri vardır.
    (azureel, 01.09.2005 17:25)
  2. gta serilerinin hepsinde olan bir araba türü aynı zamanda.
    (sükun, 21.09.2006 15:47)
  3. (thedewil, 12.10.2007 18:06)
  4. ısı güdümlü bir füzedir. piyadelerin tek başlarına taşıyıp omuzlarından fırlatabilmesi, her türlü araca monte edilebilmesi nedeniyle kullanışlı olmasına rağmen, kısa menzilli olması büyük bir dezavantajdır. sadece alçak irtifada uçan uçaklara ve helikopterlere karşı etkili olabilir. yüksek irtifada uçan avcı/bombardıman uçaklarına karşı ise etkisizdir. türk silahlı kuvvetleri'nin, hava savunma sisteminin belkemiğini bu füzelerden oluşturması ve yüksek irtifada uçan hava araçlarına karşı elinde uzun menzilli füzeler bulundurmaması zamanında sıklıkla eleştirilmiştir. olası bir savaşta, türkiye'nin hava savunmasını stinger'lara bağlaması çok büyük bir hata olmuştur. uzun zamandır takip etmiyorum ama bildiğim kadarıyla türk silahlı kuvvetleri'nin envanterinde, hala yeterli sayıda uzun menzilli hava savunma silahı yoktur.
    (strateji, 12.10.2007 18:30 ~ 18:31)
  5. suunto firmasının dalış bilgisayarı entegreli kol saatidir. şeklen de muhteşemdir kanımca.

(bkz: http://www.scubastoponline.com/...)
    (12monkeys, 04.04.2008 12:34 ~ 12:35)
  6. corvette stinger ile çekilen bir de dizisi vardı, 980'lerin sonuna doğru yada 990'ların başıydı.

eleman stinger model arabasıyla görevden göreve akardı, net hatırlamıyorum ama kara şimşek'te olduğu gibi bir taş ablamız da elemana yardım etsin diye figüranlık yapıyordu sanırım.
    (ilaç, 16.08.2009 13:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil