belki ilginizi çeker
  1. · magic 8 ball
  2. · laneth
  3. · fotoğraflar için tıklayın
  4. · aha buraya yazıyorum
  5. · hector
  6. · msnde kimle ne konuştuğunu şaşırmak
  7. · itü sözlük radyosu
  8. · sevgiliye mektup
  9. · 2006 yılının en beğenilen girileri
  10. · destiny s freakish pussycat child
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · author gibi erkekler
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · lada
  9. · çelik yapılar

still cursed  

sayfa  / 2
  1. dünyanın en hastalıklı, en tedirgin edici ve en güzel insanlarından biri.. aslında çok ağır bi şey onun hakkında bi şeyler yazmaya çalışmak. ama yapmadan duramıycam yine de. bana magic 8 ballun gerçekten var olduğunu öğreten insan. masallardaki her şey gerçekten de olabilirmiş aslında. onunla yukarıda oturup yaşayan insanlara bakmak ve onlar hakkında konuşmak dünyanın en huzur verici işlerinden birisi. sonsuz umut ve cesaret var onda, dünyayı adam edecek güce ve kararlılığa sahip. bu yolda bana tanrı olma şansını verdi ve ben de zaten bi tanrı olarak tüm gücümle ona bu savaşında hizmet edicem. umarım sonsuza kadar beni tedirgin eder ve sonsuza kadar lanetini hissettirir.

.intiha
    (kusmuk, 20.06.2006 21:33)
  2. sözlüğün ciddi yazarlarından.. güzel yazılarıyla katkısı büyük.
    (vikartindur, 23.08.2006 04:50)
  3. uzun yazmayı seviyor gördüğüm. sınava çalışmam gerekirken girilerini okuduğumu farkettim. 2 saat kaldı lan sınava da. dua edin bana.
    (easy company, 14.11.2006 20:38 ~ 20:38)
  4. uzayın sonuna gittiğimde etrafta olmasını istediğim kişidir. sadece "uzayın sonuna geldik, şimdi ne bok yiyeceğiz?" demesi için.

- seninle tarzlarımız biraz benziyo aslında still cursed, farkındasın dimi?
    - farkındalık, kaybolan ceptelefonunu çantanda bulmaktır.
    - sanırım anlat anlat uzayın da sonuna geldik.
    - şimdi ne bok yiyeceğiz?
    - birşey sorucam. birşeyi sonsuza dek yapacağım demek çok iddialı bi cümle, dimi?
    - sonsuzluğunda sonu olduğunu farkediyorsun. işte farkındalık budur.
    (hepten aykırı, 10.12.2006 21:23)
  5. hesabını 1 yıllıgına kitlediği haberini aldım korkulacak bişey yok
    (bermuda, 14.12.2006 23:43)
  6. keşke daha erken karşılaşsaydık, seninle.

ilkokulda birbirimizin sıra arkadaşı olabilirdik, mesela. ben beslenme çantamı da, evden aldığım az miktardaki o harçlığı da seninle seve seve paylaşırdım. birlikte evcilik oynamayacağımızı tahmin ediyorum; ama bisiklete binip mahalleyi keşif turlarına çıkabilirdik. alt sokaktaki dut ağacına tırmanabilirdik. bakkal amcadan hırsızlık yaparken birbirimizi kollar, komşu teyzenin balkondaki saksılarını kırdığımızda ismimizi vermezdik.

keşke ortaokulda aynı çocuğa aşık olup birbirimizin omzunda dökseydik gözyaşlarımızı. şimdilerde ikimizin de çok özlediği ailece yaptılan kahvaltılara damlasaydık, birbirimizin. yazın birlikte içseydik ilk sigaramızı ve biramızı. kışın saatlerce telefonda konuşsaydık.

lisedeyken birlikte kopya çeksek ve "eteğimin arkasında bir şey var mı?" deseydik. arka sırada fısır fısır konuşsak ve sene sonunda karnedeki kırıkları "edebiyatçı bize taktı" diye açıklasaydık. birlikte okuldan kaçıp istiklal'e gitsek, fal baktırsaydık. dilek tutsaydık.

evden kaçmayı düşündüğümü ilk sana anlatsaydım, hayatın ne kadar boş ve insanların en kadar yanar döner olduğuna dair birlikte kafa patlatsaydık. sinemaya gitmek istesek ve bilet paralarımız çıkışmayınca korsan bir tim burton filmi alıp evde izleseydik.

patates püresi, kola, abur cubur eşliğinde sabahlasaydık. sen bizde kalmak için izin almaya çalışsan, ben sizde kalmak için babama yalvarsam.. belki babalarımız karşılıklı tavla bile atardı. artık atamazlar.

keşke daha erken karşılaşsaydık, seninle. her ıstıraplı ruhun yaptığı gibi tenha ve vahşi köşelere kaçmadan önce.
    keşke daha erken karşılaşsaydık, seninle. sen "berbat" demeden önce.
    keşke daha erken karşılaşsaydık, seninle. ben sohbet etmeyi unutmadan önce.

sen kendi değerini biliyorsun. benim için değerini de biliyorsun. bunu kelimelerle ifade edemeyeceğimi de biliyorsun.

tek bilmediğin üç noktalar da bitiyormuş. bak, ben sonunda öğrendim.

sıfırdan yaptığın dünyayı renklerinle boyadığında beni de çağırmayı unutma; çünkü burası gittikçe karanlıklaşıyor ve ben sıfırdan dünya nasıl yapılır bilmiyorum bile. tek bildiğim üç noktaların bittiği.

burası gittikçe karanlıklaşıyor. acele et,
    görüşmek üzere.
    (she whispers, 30.05.2007 02:11 ~ 02:16)
  7. bir yıllık hesap kilitleme süresinin biteceği günü dört gözle beklediğim, kendisinin de dört gözle beklediğini umduğum yazardır. yazılarını daha yazmadan özleten..
    (neverlander, 24.07.2007 00:49)
  8. bir insanı görmeden tanımak bu olsa gerek. yazılarından insanlık, duyarlılık, tatlı dillilik fışkıran yazar. 2 ay sonra tanışacağımı bilmek büyük mutluluktur.

edit: şu panel-postane bölümünde senden bir mesaj gelmesini öyle isterdim ki.. şu geçirdiğimiz günlerde 11 ayın dolmuş olduğunu hatırlatırım.

gel ve bizi şereflendir.

seni seviyoruz

edit 2 : işte geldi. bomba gibi geldi yine. yine gözyaşları sel, gönüller ise gürül gürül akacak..hissediyorum.

hoşgeldin sevgi insanı. şeref verdin.

saygılar.
    (night, 14.10.2007 00:37 ~ 17.12.2007 12:42)
  9. hesabını uzun bir süre kitleyip yeni dönen ve döner dönmez gerek haftanın en beğenilen girilerini gerekse de itü sözlüğün uzun zamandır eksik kalan magazin kanadını parsellemiş yazar. vay canına sözlükte neler oluyormuş hadisesinden çok daha büyük. msn kayıtları var çünkü.

nedir ne değildir hakkında hiçbir fikrim yok. polemiğe giren iki tarafa da olumsuz hisler besleyemediğimden haliyle araya giremeyeceğim. zaten yeke yek kokan bir kapışma bu. üçüncü kişiyi kaldırmaz. kaldı ki hatunlara bulaşmam. ayrıca üslubu da fena değil. kadınca en azından. rahat olsun yani.

her ne kadar en nefret ettiğim hareketi yapmış olsa da, radiance nicki bi şekilde olumlu kalmış aklımda. aleyhine bi şey yazmak içimden gelmiyor. ama dostane olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim: her ne olursa olsun iki kişi arasında yaşanan özel konuşmaların deşifre edilmesi kadar- bu kelimeyi iyi seçmeliyim, aslında aklıma çok ağırları geliyor ama, dediğim gibi iki yazara karşı da içimde o yazma şevkimi barındıracak olumsuz tahrik edici gücü yakalayamadım- düşükçe bir şey bilmiyorum. kendisi adına üzüldüm.

ancak… karşı cinsle iletişimin her alanında başarım dillerden dile gezdiğinden genç hayranlarıma bir kıyak daha yapıyor ve msn konuşmalarında ders olarak gösterilecek nitelikte bir görüşmeyi sizlere sunuyorum. aşağıdaki diyaloglar metnin orijinal halindeki hatun yazarı içerirken, erkeğin de nasıl konuşması gerektiğini ince bir bakış açısıyla bizlere gösteriyor.

participants:
    | kayser sozer (******@hotmail.com)
    | still cursed (*********@hotmail.com)
    .---------------------------------------------------------------
    [22:13:21] still cursed: kayser sozer ı buldum
    [22:13:21] still cursed: güzel şarkı...
    [22:13:27] kayser sozer: hehhehe
    [22:13:30] kayser sozer: ya içinde benim geçtiğim her şarkı güzeldir.
    [22:14:08] still cursed: hatta aştım olayı, msn de biri online oldu mu
    ondan bi parça çalıyo
    [22:14:12] still cursed: eheheh
    [22:16:31] kayser sozer: ben online olunca ne çalıyo mesela cnm saadsadsdsa
    [22:16:56] still cursed: inanmadın mı
    [22:16:57] still cursed: :)
    [22:17:03] kayser sozer: tabi ki inandım. ama herkese çalması kötü =(((
    [22:17:18] still cursed: yarın yaparız sana da istersen, burda kaydı
    yok
    [22:17:21] still cursed: ama şahane oluyo
    [22:17:41] still cursed: titreşimde ayrı, online da ayrı, mesaj
    gelince ayrı bölümler çalıyo
    [22:17:42] kayser sozer: yaaaa ne yarını ama =(((
    [22:17:45] kayser sozer: hemen istiyorum. sen de söyle ayrıca.
    [22:17:46] kayser sozer: hadi çal lütfen lütfen hehehhe
    [22:18:05] still cursed: ii :) farklı bişi desen şaşardım
    [22:18:36] kayser sozer: heehehhehe

[22:32:18] still cursed: affet ama sölemeden edemiyom işte, için dışın
    birbirinden alakasız, off be sıyırmışın sen
    [22:32:20] still cursed: :)
    [22:32:27] kayser sozer: doğru söylüyosun sanırım.
    [22:32:42] kayser sozer: ama bunu kendime itiraf etmekte zorlanıyorum.
    bu umursamaz görüntümün altında bambaşka biri var.
    [22:32:45] kayser sozer: kimi zaman savunmasız
    [22:32:48] kayser sozer: kimi zaman vahşi
    [22:32:55] kayser sozer: kimi zaman da tatlı bir serseri =)
    [22:32:56] still cursed: seni seviyolar mı bu halinle? ki sen bu da
    umrumda diil diceksin :)
    [22:33:04] kayser sozer: seviyorlar ama ilgilendirmiyo
    [22:33:04] still cursed: nası ilgilendirmiyo be
    [22:33:28] kayser sozer: çünkü artık sen varsın hehehehe
    [22:33:37] still cursed: bal gibi ilgilendiriyo, asıl bunun takdiri
    seni ilgilendirmez :)
    [22:33:43] kayser sozer: ya bişey söyleycem
    [22:33:50] kayser sozer: inanılmaz tatlısın
    [22:33:58] kayser sozer: bu orijinal halin mi yoksa eğitimini mi aldın
    [22:34:01] kayser sozer: hakkaten muazzam cnm ya. sana cnm diyorum
    aramızdaki samimiyete dayanarak bi sakıncası yok di mi?
    [22:34:13] still cursed: şimdi oldu. evet yok bence de
    [

----giriş----

23:30) still cursed: beni özleyeceğini bilmek hoşuma gidiyor.
    (23:59) kayser sozer(sc): sensizliğin acısını bilmediğin içindir

(00:00) kayser sozer(sc): beni etkilemek istiyosan başardın bebeşim
    (00:04) still cursed: yoo sadece karmaşık görünmeye çabalıyorum
    (00:05) still cursed: anlıyor olmak hoşune gidiyor diye düşündüğümden
    (00:05) still cursed:
    (00:05) kayser sozer (sc): hoşuma gidiyor tabi. klişe gelcek belki ama.
    (00:05) kayser sozer(sc): sen çok farklısın. ve sanırım… neyse ya boşver…

---gelişme---

(00:18) still cursed: daha açık konuşma ihtiyacı duymama nedenim ne biliyor musun?
    (00:19) still cursed: zekana güveniyor olmam
    (00:19) still cursed: ha sen diyorsan ki, abi yetmiyo
    (00:19) kayser sozer(sc): bana abi demenden hoşlanmıyorum
    (00:19) kayser sozer(sc): yok mu başka bildiğin bi hitap?
    (00:19) still cursed: daha açık düz ifadelerim de var
    (00:19) kayser sozer(sc): hehehe kullan güzelim öyleyse
    (00:19) kayser sozer(sc): canım, tatlım, hayatım filan de bana =))
    (00:19) still cursed: bekleyebilir misin bir kaç saniye,
    (00:19) kayser sozer(sc): beni ne kadar sevdiğini anlatırsan belki =)
    (00:20) still cursed: anlatıp anlatmama konusunda karar vereceğim
    (00:20) still cursed:
    (00:20) kayser sozer(sc): sana bişey sorucam canım
    (00:20) kayser sozer(sc): karizmatik, çekici, sevimli ve dayanılmaz bi halim var ya benim
    (00:20) kayser sozer(sc): hani her kızın ister istemez etkilendiği
    (00:20) kayser sozer(sc): sana umut vermedim di mi? bana aşık olusun konusunda da uyardım.
    seni zorlamadım. beni sevmeni istmedim di mi?
    (00:20) still cursed: evet
    (00:20) still cursed: elbette istemedin
    (00:20) kayser sozer(sc): heheh tamam o zaman kendin geldin yani
    (00:20) kayser sozer(sc): yarın buluşurum belki senle =)))

sonuç: kayser sozer wins

not: son iki giride üslup bozulup işin tadı iyice kaçmış. yukarıdaki giriler masum, tatlı zamanlardan alınmıştır. tarafların ilk iki girisinden. aklınızda bulunsun.
    (kayser sozer, 27.12.2007 20:11 ~ 21:09)
  10. 1 yıl boyunca kaldığı hücre evinde şınav - mekik çekip gelmiş. odasına kurduğu darta muhtelif fotoları asıp oklar fırlatmış. halen "acımadı kii acımadı kii" yapıyor canım benim.

halen kafasından senaryo yazıp, mağdur tansu çiller ayakları. yahu ne yapışkanmışsın anacım. turist ömer uzay yolunda filmindeki canavar misali kurtulamadık bir türlü. doğrudan nuke atayım belki susar kendi işine bakar gayrı dedim yok. zergling misali üredin türedin gittin, bitmedin. kıyıda köşede bir yerde ağla güzelim ya. sikmektir domalmaktır falan gibi laflar edip içindeki krizi bastırma. git tedavi ol. bir insan 365 gün 6 saat kanayıp ölmez mi ? ölmüyormuş demek ki.

öte yandan. sun tzu süslemeli düşman - savaş vs. konulu laflar sözler de hiç olmuyor. nihoyla tanışamadın en çok ona yanıyorum. ne güzel anlaşırdınız kim bilir.

not: loglar 2006 yılına ait sevgili still cursed ün 1 sene önce hesabını kitlediği gün tarihlidir ve güncel değildir. loglar kamu ile paylaşma arzusu güdülmeden doğrudan sevgili still ve eş-dostuna ithaf edilmiştir. konu durduk yere sataşma vb. gibi olgulardan uzak olup burhan altıntop misali i'm back t-shirt ü ile ortama dalan ve sevgili still'in 1 sene boyunca biriktirdiği polemik ihtiyacını gidermeden öte bir amaç taşımamaktadır.

gözlemlerime göre herkesin ne kadar iğrendiğini vurguladığı materyal son iki gün içerisinde tam 972 kere okunmuştur. ay ne iğrenç.
    (radiance, 27.12.2007 20:55 ~ 21:47)
  11. zirvetörden gittiği bütün zirvelerin resimlerine tek tek bakıcam diye montörün karşısında gözden kulaktan kaldım bir tane resmini bulamadım arkadaş. ghost girl müsün mübarek. gerçi nickaltında bu kadar tantanası olduğuna göre kesin güzeldir. selam ettiğim yazar.
    (hector, 27.12.2007 21:39)
  12. fotografından seçebildiğim kadarıyla sözlüğümüzün güzellerindenmiş. allah sahibine bağışlasın.
    (hector, 27.12.2007 21:57)
  13. (bkz: fotoğraflar için tıklayın)

ekleme: o değil de video falan var mı?
    (dünyayı kurtaran adam, 27.12.2007 21:59 ~ 22:00)
  14. (bkz: cıvıma lan)
    (hector, 27.12.2007 21:59)
  15. sigarasını ondan öncekiyle yakan yazardır.sen geldin herkes gitti still hoşgeldin . üstün açık uyuma hiç bir zaman polemik yapıp da keyif bozmaya gerek yok. sınavım var en taşşaklısından oturup 1 saat yazısmanızı okudum. yapmayın diyor ve sıradaki haberimize geciyoruz.

not: iyi oldu geldiğin.
    (bermuda, 28.12.2007 01:21)
  16. adsl modemlerin ip değiştirilmesi için çok sık resetlendiğinde arızalanabileceği konusunda uyarmak istediğim yazar. teknik kısıtlamalar, sanal dünyada şizofreni icrasında bu tür zorluklar çıkarabiliyor.
    (wondrous, 29.12.2007 21:13 ~ 21:15)
  17. iyelik ekleri, sevgi sözcükleriyle hitap edilmesinden acayip hoşlanmam, hoşlanmakla kalmayıp bu konuda zaafım olduğundan ister istemez çözüldüğüm, gevşediğim gerçeğini idrak edip normalde kullandığı “abi” tanımını tercih etmeyip bana çok daha samimi bir şekilde yaklaşarak yumuşak karnımdan yakalayan yazar.

ayrı kaldığı müddetçe sözlüğü iyi analiz etmiş. beni bile tanıyor. ancak sevgiyle, ilgiyle, güzel konuşmayla gardım düşeceğini biliyor. ki kendisine karşı gardım da yoktu hani.

neyse… dediği gibi tek kişilik kadro. katılıyorum. hakikaten iyi çarpışıyor. takdirle izliyorum. ancak mevzunun ne olduğunu anlamış değilim. az önce okuduğum ”kayserciğim gerçekleri açıklama zamanı” cümlesinin altını “gerçekten” doldurmanın zamanı gelmedi mi?

örgütler, gruplar, senin yüzünden feda olan arkadaşların… bilmiyorum hala samimiyetim hususunda kuşkuların var mı? olabilir. olduğunu varsayarak sözlük adına soruyorum: iki üç gündür tam olarak neyin tartışması yapılıyor? sorun ne? uzaktan bakınca anlaşılmıyor çünkü.

daha önce söylediğim gibi msn kayıtlarının ortaya döküldüğü bir tartışmayla işim olmaz. baştan eğreti oldum. kaldı ki iki kişinin özeli zinhar beni alakadar etmez. fakat anladığım kadarıyla sizin aranızda öyle bir muhabbet de yok. yani biri birinden hoşlanmış da diğeri hoşlanmamış, yüz vermemiş, sonra öbürü bana asıldı demiş, zart zurt, aşk meşk meşk bunlar da değil, taraflardan hiç biri böyle şeyler iddia etmiyor. eee sorun ne o zaman? sadece msn’de anlaşamayıp kavga eden iki insan mı?

günlerdir yazdıklarını merakla okuyorum. ama hakikaten derdinin-derdinizin ne olduğunu anlayabilmiş değilim. ve senden basit, direkt, açık, artık gerçekleri açıklamanın zamanı geldi cümlesinin hakkını veren bir yanıt bekliyorum. merakımın nedenlerinden biri de beraber hareket ettiğin- ki nasıl bir hareket onu da bilmiyorum tabi-yazarları okuyor olmam. beni deli değilim gibi. uzun uzun yazılar yerine sadece iki-üç cümle sc? ya da burada bitsin artık. bir daha açılmasın. taraflardan biri de bıraktı zaten. hadi. o asıl hikayeyi ben merak ediyorum.
    (kayser sozer, 30.12.2007 00:41 ~ 01:05)
  18. yazılarını uzun uzun okudum, anlatmak istediği şeylerle ilgili çıkardığım sonuç:
    (bkz: regl oldum demenin bin yolu)
    (bkz: apranax fort)
    (prenses, 30.12.2007 01:11 ~ 01:16)
  19. alihan misali para verip kendisini dövdürmesinden endişelenmeye başladım. üç yazıda bir benim nick altımda konuşuluyor ne güzel eheh şeklinde açıklama üstüne açıklama geliyor kendisinden.
    (prenses, 30.12.2007 02:18)
  20. (bkz: eskiden buralar bağ idi bostan idi)
    (she whispers, 30.12.2007 21:31)
  21. çok sevdiğim birkaç girisinin dahil olduğu tüm girileriyle kaybolup giden yazar.

bazen başlığı yazardım ve onun yazısını okurdum.az önce arattırdığımda her zamanki yerinde olan yazısını yerinde göremeyince sözlükten gittiği aklıma geldi. halbuki o giriler tekrar okuyacak kadar keyif aldığımm girilerdi.neyse.
    (spaindustrial, 30.12.2007 23:16)
  22. "neden herşeyin değeri kaybedildiğinde anlaşılmak zorunda?" sorusunu bana sorduran yazar..

şimdi gitti..

hadi değerini anlayın veya kötüleyin vs. vs. ruhu duymayacaktır. duysa bile umursar mı bilmem ama, bildiğim tek şey var. onun bir kopyasının daha bulunmadığı. özenle seçtiği cümleler herkesin yüreğini okşamadı mı? hakikaten değer bilmedi mi? çok mu kötüydü? veya lanetli olduğuna gerçekten inandınız mı? yok yok. cevap vermenize gerek yok. herşey gözler önünde. matem tutacaklar tutsun. eğlenecekler eğlensin.

size soruyorum bayanlar(!) liseli serap, amı olmak yazılarını hanginiz cesaret edip de yazardı. yazsanız bile düşüncelerinizi bu kadar iyi ifade edip diğer sözlüklere kadar şanınız duyulurdu? soruyorum size cevap beklemeden.. hanginiz severdi onun yazılarındaki gibi sevgiliyi?.. çok mu değerliydi? hissettirdiniz mi peki bunu ona?...

o ölmedi. yaşıyor. peki biz? onun duygularını hissetmeden mahrum bırakılacak bizler ne olacağız? hiçbirşey olmayacağız. hayat nasıl olsa bir yerlerde onun bildiklerini bize öğretecek. belki ölmeyeceğiz ama hayat acıta acıta öğretecek. o ise sevdire sevdire öğretirdi..

sevgiyle kal.

ağlak mıyım? evet.
    (night, 30.12.2007 23:28)
  23. (bkz: uçan yazar arkasından don kişot şövalyeciliği)

edit: burada eskiden giriler vardı. uuuu. süperlerdi inanır mısın? uçmadan önce birşeyler yazamayan yazarlar, uçtuktan sonra ölüye üşüşmüşlerdi. bitti galiba arta kalanlar, hepsi çekip gitmişler. sağlık olsun. bakınızdan anlayıverin artık. he bu arada tanımam etmem'i de yapıştırayım buraya, sadece "ölü arkasından konuşulmaz" düstüruyla verilmiş bir bakınızdı. aman siz sağlıcakla kalın.
    (dzingis, 31.12.2007 00:37 ~ 13.01.2008 12:21)
  24. gerçekten çok başarılı bir sözlük kodlayan eski itü sözlük yazarı.
    (kayser sozer, 01.04.2008 08:24)
  25. başta kendisi, ben deli değilim, robbiefowler, v.s, olmak üzere beni çok sevdiğine inandığım birçok yazarı içinde barındıran bir oluşumun mimarı. beni sevmeyen hemen hemen yoktur zaten. öylesine sempatik, sevimli, çekici bir halim var ki, benden çok nefret ettiğini söyleyen insanın bile gizliden gizliye beni sevdiğini, bana ait olduğunu, ah yerim yahu ben seni şeklinde yanaklarımı sıkmak istediğini hissedebiliyorum. napabilirim yahu, allah beni böyle yaratmış, isyan mı ediyim? neyse içi kan ağlayarak, baskılara dayanamayarak beni sözlüğüne almadığını biliyorum. rahat olsun. ben, onun beni sevdiğini gayet iyi biliyorum. yolumuz bir yerde mutlaka kesişir nasılsa.
    (kayser sozer, 11.04.2008 07:11 ~ 07:17)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil