|
|
- düzenli olarak çok sıkı bir şekilde çalışılmazsa iyi davul çalmanın imkansız olduğu aksiyon.
- mutlaka metronom eşliğinde yapılması gereken çalışmalar.özellikle sol elinin yavaşlığından şikayet eden bir baterist için olmazsa olmazlardan.söz konusu çalışmalar her gün düzenli olarak tekrarlandığında iki el birbiriyle daha uyumu hâle gelir.
iyi bir baterist olmak için sağ el gibi sol el de iyi kullanılmalı.bunun için stick control çalışmalarının yanısıra sağ elle yapılan ve tehlikeli olmayan her şey sol elle de yapılmalı ve bu eli geliştirmeye çalışmalıdır.televizyon kumandasını kullanırken,yemek yerken,dişleri fırçalarken ve hatta bilgisayar kullanırken mouse sol elle kullanılmalı ve biraz da inat etmeli.ilk başlarda biraz sıkıntı verse de zamanla faydası mutlaka görülür.
- double stroke, single stroke ve paradiddle gibi ana etütleri bulunmaktadır.
- (bkz: http://www.drumclub.net/...)
- çıt çıt metronomdan fenalık geliyorsa eğer, sevilen ve temposu uygun şarkılar eşliğinde yapılması ferahlık verir. 1 saat çalışıldığında ellerin bariz biçimde açıldığını farkedince "danny carey'yi getirin lan bana!", "joey jordison kimdir ulan?" diye çığırabilirsiniz, normaldir, setin başına oturunca geçer.
- metronom sesinden dolayı bir süre sonra uykusuzluk ve sinirlilik yapabilir.
(bkz: yan etki)
- stick control adından da belli olacağı gibi baget hakimiyetidir. bunu çalışmak için internette sıkça dolaşan ana etüdlerle sınırlı kalmak saçmalığın önde gidenidir. ortalıkta dolaşan etüdleri çalışıp da ben stick control olayını aştım diyen davulcu adayı arkadaşlarımıza selam ederekten hiçbir enstrümanın kontrolünde son nokta olmadığını hatırlatır davulun en önemli olayının stick control olduğunu dile getirmek isterim.
iyi davulcu olmak için herzaman bir çift baget ve ped taşınmalı her boş zamanda stick control çalışılmalıdır.
|