22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1391 tane
günün başlıkları: 1391 tane
- ·kokan insan (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·aseton (5)
- ·
- ·
- ·oğlum bak git (86)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·naz aydemir (7)
- ·
- ·
- ·cacık (2)
- ·
- ·sultan (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·ışkın (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
videolar
belki ilginizi çeker
sterilizasyon
- hastanelerde ameliyat araçları** ve muayene aletleri* üzerlerinde önceki hastalardan çok sakat mikroplar barındırabileceği için bir sonraki hastada kullanmadan önce bu işleme tabi tutulur. genelde etüvde yüksek sıcaklık uygulamasıyla yapılır. radyoaktif yolla* yapan hastanelerimiz de mevcuttur. çok pahalı bir işlemdir ama tabii ki çok gereklidir.
- aslında çok pahalı bir işlem değildir. evdeki düdüklü tencere ile bile yapılabilir. (bkz: otoklav)
filmlerden öğrendiğımiz kadarıyla viski veya zippo ateşi ile de yapılabilir. - yok etmek değil de değil bir tür kısırlaştırmadır mikroba yönelik iğdiş etme işlemi artık çoluğu çocuğu olmaz üremesi engellenir dolayısıyla temiz olur nasıl diyim daha nasıl yapıyoruz dersen efendim bu mikrop belli bir sıcaklığın altında veya üstünde yaşayamayan bir zevattır heleki üremek .paket eder yollarsız azıcık alkol lazım yada yanıcı parlayıcı madde hoşlanmazlar, çamaşır suyu misal bu konuda süper iddalı bi madde , ama öle bi yaptım döktüm çamaşır suyunu 1 sene yatıyim değil sürekli olmalı bu sterilizasyon .ayrıca ikiye ayrılır kendi içinde , kuaför salonlarında manikür pedikür malzemelerinin durduğu mavi ışıklı bi kutu var o yalan sterilizasyon olarak adlandırılır bi de bunun harbi olanı var , oturur kız karşınızda bi güzel içine koyar alkolun siler kurular iyice ( küfreder size ama konu bu değil ) bu mudur der bu dur derseniz tabi en güzeli kendi malzemenizle gidip yoldurmak etlerinizi ben küfürlü olanı yapıyorum inatla alamadım bi takım hep unutuyorum.şimdi başlığı görünce aklıma geldi desem işte sözlüğün bir yararı daha.
- 3 tipi vardır; termik, steril filtrasyon ve kimyasal olarak. en uygunu termik sterilizasyondur. termik sterilizasyonda da 3 önemli kriter vardır:
i) mümkün olan en düşük sıcaklıkta sterilizasyonu gerçekleştirip enerji kaybını azaltmak,
ii) sterilizasyon süresi fermentör için ölü zaman olduğu için, işletmenin verimliliğini artırmak için sürenin olabildiğince kısaltılması gerekir. bu da sıcaklığın artırılmasıyla sağlanır.
iii) az önce her ne kadar yüksek sıcaklık lazım desek de, yüksek sıcaklığa bağlı işlemlerin ortam bileşenlerine zarar verebilme olasılığı olduğu için, bu işin bir orta yolu bulunmalıdır. - bir maddenin ya da cismin bulunduğu tüm mikroorganizmaların her türlü canlı ve aktif şekillerden bakteri ve mantar sporları da dahil olmak üzere fiziksel ve kimyasal olarak temizlenmesidir. kısaca mikroorganizmaların vegetatif ve spor şekillerinin öldürülmesi işlemine sterilizasyon denir.
sterilizasyon uygulanan maddelerin içeriklerine, dayanıklılıklarına ve en iyi steril olabilme özelliklerine farklılık gösterir, ve uygulanacağı maddeye göre çeşitli yöntemlere ihtiyaç duyulur. ısı, süzme, kimyasal maddeler ve ışınlandırma sterilizasyon yöntemlerinin katagorilerilerindendir. - sağlık hukuku dersinde karşılaştığım terim. kısırlaştırma demek. insanların üreme yeteneğine son veriliyor. hadımlaştırma da ise iş toptan hallediliyor, cinsel dürtülere, cinsel isteğe her bir şeye son veriliyor.