kitaplarındaki olayların hemen hemen hepsi maine' de ve little tall adasında geçmektedir. ayrıca bir romanda kullandığı karakteri başka romanlarında da kullanmasıyla kitaplar arasında ancak iyi okuyucularının anlayabileceği bir bağ oluşturur. dolores claiborne- yüzyılın fırtınası ve desperation-rose matter gibi.
kalem gücünün sınırı olmayan, "hayvan mezarlığı", "o" ve "kujo" gibi kitaplarıyla ünlenmiş yazar. henüz okumayanlar için için "sis" tavsiye edilir ve tabii ki stanley cubrick'in sinemaya uyarladığı türkçesi "medyum" olarak çevirilmiş şaheser mutlaka okunmalıdır.
tüm kitapları birbirinden güzel olan, durup dinlenmeden kitap yazan deli yazar. hatta 2002 yılında son yazdığı kitabı internetten yayınlamayı planlamıştı. 1 $ karşılığında üye olan tüm kullanıcılar kitabı tamamlanmadan, kurgu esnasında okuyabileceklerdi ama işin boku çıkarılınca sistemi iptal etti kendisi.
"thinner" diye ilginç ama kimsenin ilgilenmediği bir roman da yazmış olan korku gerilim yazarı. türkçeye "falcı" olarak çevrilmişti vakti zamanında. ve yıllar önce okumuştum. bir daha da hiçbir kitabevinde türkçe baskısını bulamadım. taksimde robinson crouse da ingilizcesi mevcut ama. gidip alıcam kimse dokanmasın.
kitapta çingeneler tarafından lanetlenen bir adam gün geçtikçe zayıflıyordu. ve yaşadığı stresi hissedebiliyorsunuz okuyunca. siz de sürekli su kaybediyormuş hatta zayıflıyormuş gibi paranoyak olmaya başlayabiliyorsunuz. tavsiye edilir.
kara kule adında mükemmel bir seriyi yaratmış olan aşmış yazar. roland deschainin hikayesini robert browningin şiirinden esinlenerek yaratmıştır. hikayenin yaklaşık 30 yıl sonra nihayete ermesi onun yazarlıktaki gelişimini gözlemlemizdeki en büyük gösterge olmasını sağlamıştır bu 7 kitaplık seri. 7. kitabın henüz türkçeye çevrilmemiş olması nedeniyle sabırsızlıkla beklemekteyiz.
genelde kitaplarında birbıriyle alakası olmayan insanları bir problem etrafında toplayan, küçük kıllanmaların sonuçta insan öldürmeye kadar varabileceğı savından giderek komşuyu komşuya kırdırtan, en olmadık insanları koruyucu kurtarıcı yapan, başından sonunu tahmin etmenin zor olduğu kitaplar yazan, akrebi ev hayvanı olarak yorumlayan yazar.
iskoç-irlandalı soyundan gelen, abd maine'de 1947 yılında dünyaya gelen amerikalı ünlü korku yazarı. özellikle ''o'' adlı eserinde aşmışlığını kanıtlayan, her eserinde insanı biraz daha büyüleyen, psikopat olduğundan şüphe edilen, muhteşem bir hayal gücüne sahip bir yazardır.
bendeki kitaplarından birinde arka kapağa bir resmini basmışlardı amcamın aman allah kitabın içindeki canavarlar halt etmiş yanında; tek kaş havada parmağını şakağına dayamış alemin psikopatı benim bakışı. sonra bir ara ciddi bir trafik kazası geçirdi galiba üzülmüştüm ama içimden şöyle düşünmüştüm, palyaçoya bakıp "o" diye dehşet ötesi bir kitap yazma yeteneğine sahip bu adam yaşadığı kazadan herhalde 10 ciltlik seri kitap yazar. neyse velhasıl kelam severiz kendisini...
kara kule'nin yazarıdır. ayrıca diğer bir çok kitabının konusu da kara kulenin etrafında geçmektedir. öyle ki kara kulede bulamadığınız bir çok sorunun yanıtını diğer romanlarında bulabilirsiniz.