belki ilginizi çeker
  1. · sözlüğün tüm statü ünvanları
  2. · ex aşk
  3. · statü
  4. · müzmin bekar
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · zongul ducks
  4. · öğretmenler günü
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · domuz gribi
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · türkiye deki cami sayısı
  9. · güzel kızlar solcu olmaz

statü ile arasında alaka olan yazar modeli  

1. statüsünde yazılan ile kendi arasında derinden bağ ve alaka olan yazar
    (bkz: hey wondrous sen nelere kadirsin)
    (pudra, 13.03.2005 14:36)
  2. (azwepsa, 22.03.2005 18:32)
  3. liselim statülü azwepsa arkadaşımız statüsüyle çok içiçedir, dolmuşlara büyük puntolarla yazılasıdır.*
    (dawsan, 22.03.2005 18:53 ~ 19:06)
  4. statü ile yazar arasındaki alaka, dönemlik bir ilişkidir aslında. şöyleki; tam kendinize uygun bir statü bulmuşken, bir bakmışsınız başka bir statüye sahip oluvermişsiniz. örnek olarak ben bir hafta içinde, gönül adamı statüsünden, hayatı sorgulayan adam ve son olarak da sabah şekeri statüsüne zıplayarak statü maymunluğu üzerine yaptığım ihtisasın son demlerine girmekteyim. buradan anlaşılmaktadır ki önce ince bir ruha sahip olan ben, birden ota boka saran, hiçbir şeyden memnun olmayan huysuz bir ihtiyara dönüşmüş, bunun hemen sonrasında ise hayatı pervasızca yaşayan, sabah sabah kalkıp dans ederek okula giden bir sabah şekeri insancığı moduna bürünmüş bulunmaktayım. demek ki; statü ile yazar arasında doğrudan bir ilişki yoktur, varsa da yazarın kurmak istediği ilişkiden öteye giden bir anlam içermez diyerek cümlelerimi bitiriyorum.
    (jellicle, 17.04.2005 15:09)
  5. (tutkuyakar, 17.04.2005 15:12)
  6. sözlükte, "statü" gibisinden bir kavramı kafasında takan, şiddetle merak eden bir topluluk oldukça, daha da çok dikkat çekecek olan yazarlardır..nitekim böyle bir statü anlayışına anlam getiremeyen bu meraklı topluluk, alo moderatör hattının telefonları kitlerler ve hep aynı soruyu sorarlar.."neden benim statüm yok / görünmüyor allahsız sözlük?!?!"

öte yandan bu statü anlayışının avantajlarını ve dezavantajlarını iyi kavramak gerek..bir yazar neden tarla domatesi olur?? ya da panter kaleci?? bulunmaz hint kumaşı?? athena??..ancak bu sayede yapılan bu tarz bir puanlamanın gerçek amacı ortaya çıkar..

(bkz: sözlüğün tüm statü ünvanları)
    (bkz: statü ile arasında alaka olmayan yazar modeli)
    (zeus, 17.04.2005 16:26)
  7. (tutkuyakar, 02.05.2005 23:01)
  8. statü ile arasında mevcut olan alaka, giri sayısı ile statü skoru arasında tezahür etmiş yazar bu modelin bir çeşidi sayılabilir.

giri sayısı ile statü skoru atbaşı giden yazarlar buna örnek gösterilebilir. giri sayısı çoğu zaman statü skorunun mutlak değerine eşittir (giri sayısı = l statü skoru l ). gördüğünüz yerde takdir edin bu adamları, fazla rastgelmezsiniz, benden söylemesi.
    (küller, 12.01.2008 23:04)
  9. (nagatik, 27.05.2008 00:07 ~ 00:07)
  10. sözlüğün medeni durumunuzu bilmesi hadisesidir.''hayır cv filan da göndermiş değilim ama.''
    (bkz: müzmin bekar)
    (denizbalinası, 14.08.2008 02:02)
  11. (bacanga, 23.03.2009 14:33)
  12. kız istemeye gittiğinde elindeki lap topu'u açarak, sözlüğe girerek yarı kayınpederi sayılan babaya statüsünü gösterendir.

+ bakınız efendim, en az 300 - 400 kişi beğeniyor beni ki kızınız da dahil bu sayıya.
    - hııııımm... eee sevilmeyen giriler nolcak mahmut?
    + eee düzelecek efendim onlar. içkim kumarım yok. sigaram da yok.
    - eh iyi peki verdik gitti o zaman kızı.
    kız: ben çoktan vermiştim ama baba.
    - + höönk?
    kız: artı oyu yani.
    (dertli bahattin, 23.03.2009 14:38)
  13. aslında dışarıdan bakılınca saçma görünen bu statü hadisesi bir yazar açısından bakıldığında içler acısı bir hal alabiliyor statüsü olmayan yazarda yazma şevkide kalmıyor be kardeşim... duyurulur...
    (mlk, 23.03.2009 15:05)
  14. (bkz: ex-aşk)

bu kadar mı uyar lan. ahah *
    (düz adam, 17.08.2009 01:43)
  15. (bkz: duygu insanı)

doğru lan . çok duygusallaştım ben çokk.. *
    (n excantric matmazel, 17.08.2009 01:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil