stargate isimli filmin başarısı üzerine 1997 de çekimlerine başlanan ve şu anda 10. sezonuyla hala yayın hayatına devam eden en uzun soluklu ve güzel dizilerden biri.
şahsım adına konuşmam gerekirse, birinci sezonun tamamı ve ikinci sezon ilk bölüme dayanarak diyebilirim ki; dizi süper. ilk sezonda giriş kıvamında şeylerle karşılaştıysak da, özellikle sezon sonu bölümleri ve ikinci sezon ilk bölümünün görünüşü öyle bir sarıyor ki insanı, izlememek için zor tutuyorum kendimi diğer bölümleri. aslında
şirinler isimli çizgi filmi seven ve zamanında takip edenler hemen bir bağlantı kuracaklardır. özellikle kapıyı kullanarak yeni yıldızlara gitmek ve medeniyetleri tanımak fikri şirinlerin ileri bölümlerindeki zaman kristallerini akıllara getiriyor. gidilen yerde görev tamamlanıyor ve bölüm bitiyor. ben çok feci benzettim.
oyunculara gelirsek, eğer filmi seven bir kişiyseniz ilk başta yadırgamanız olası.zaten ana karakterlerden kalanlar sadece
daniel jackson ve
jack o'neill dizide vücut bulurlar(aslında
skaara,
sha re yi sayarsak artıyor bu rakam). özellikle jack'in dizideki yansıması
richard dean anderson filmdeki kurt russell'a beş basmaktadır. öylesine seversiniz kendisini. özellikle soğuk esprileri ve coolluğu süperdir. daniel jackson'u oynayan
michael shanks de kesinlikle
james spader'i aratmaz. yani kısaca casting harikası denebilir.
dizinin izlediğim bölümlerdeki 3 ana karakterden daha söz etmek istiyorum aslında;
teal'c,
samantha carter ve general
george hammond dizinin diğer ana karakterleri. özellikle filmdeki generalin yerine gelen hammond oldukça babacan tavırlarıyla gönlümüzü fethetmiştir. teal'c'a değimek bile istemiyorum.
star trekdeki
captain spock'un stargate yansıması gibidir...
dizinin başarısı üzerine daha sonra 2004 yılında
stargate atlantis adında bir diziye daha başlanmış ve o da 3. sezonuna gelmiştir. ömrümüz yeterse izlemek hedefimizdir...
buradan üşenmeden çeviren çevirmen arkadaşlara da selamı bir borç bilirim. emeğe saygı teraziye tık...