görseller
starcraft 2starcraft 2
starcraft 2starcraft 2
belki ilginizi çeker
  1. · insan düşmanı blizzard
  2. · diablo 3
  3. · sensor tower
  4. · world of starcraft
  5. · stim pack
  6. · colossus
  7. · terran
  8. · tychus findlay
  9. · sc 2
  10. · pylon
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · yasaklanması gereken şeyler
  6. · babaların garip huyları
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · venn şeması
  9. · silgisini bölmeyen öğrenci

starcraft 2  

sayfa  / 3
  1. 98'den beri beklenen ama bir türlü çıkmayan starcraft ghost'la büyük bir şok geçirilmesine sebep olunsa da, alemin rakipsiz en kral real time strategyoyununun ikinci versiyonu
    (stocky2001, 19.07.2004 16:12)
  2. pcye çıkmayacak ve oyun konsolu almamıza sebebiyet verecek oyun.
    (my dying bride, 19.07.2004 16:14)
  3. şimdeden yazıyorum, yakın gelecekte çıkacak ve ortalığı silip süpürecek olan oyun..blizzard bu oyunu çıkarmak için yine en iyi zamanı beklemektedir..
    (zeus, 02.10.2005 19:12)
  4. world of warcraftın meyvelerini halen yemekte olan blizzard'ın çıkarmak için bayaaa bi süre bekleyecek gibi göründüğü oyun. starcraft 2 çıkarsa wow olayı biter hatta her şey biter, o yüzden bekleyecek. ne zaman wow bitecek o zaman da çıkmayacak(hemen gaza gelme). daha sırada diablo 3 var. starcraftı bekleyenden belki daha çok diablo 3 bekleyeni var.
    (equalizer, 02.10.2005 19:18)
  5. çıkmasına kesin gözü ile bakılan ve blizzard'ın çok güzel bir ilerleme politikasının kanıtı olan müthiş oyunun ikinci bölümü.bu oyundan önce(fikrimce) diablo 3'ü göreceğiz gibi geliyor.
    (damnlucifer, 02.10.2005 19:19 ~ 19:19)
  6. blizzard'ın "gelecekte bir zaman starcraft dünyasına dönmeyi düşünüyoruz" açıklamasıyla yeşil ışıklar yaktığı oyun.
    (dark templar, 17.10.2005 22:50)
  7. oyun hakkında yapılan açıklamalara göre, protoss ile zerg arasında olma ihtimali yüksek,mistik güçleri kuvvetli yeni bir ırk gelecekmiş ve adı xel'naga olacakmış. diğer eski ırklara ise 2'şer yeni ünite eklenecekmiş.

ultra hızlı edit: yabancı sitelerde yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim bilgilerdir.
    (tuogalen, 26.04.2007 01:23 ~ 01:34)
  8. blizzard'ın sitesinde eşşek kadar yazılarla "announcing starcraft 2(starcraft 2'yi duyuruyoruz)" yazısını görmeden, çıkacağına inanmayacağım oyun. hoş bu duyuru yapılsa bile en az bi 3 sene daha bekleriz oynayabilmek için. ayrıca blizzard'ın new york borsasına zamanında yapmış olduğu "bundan sonra çıkaracağımız bütün oyunlar mmorpg olacak." açıklaması kafalarda soru işareti bırakmıyor değil. starcraft 2 "universe of starcraft" olabilir mi acaba? bekliyoruz heyecanla.

edit: eşşek kadar yazdılar "starcraft 2" diye. fazla bekletmezler umarım.
    (ronn, 26.04.2007 01:47 ~ 03.06.2008 20:36)
  9. piyasaya sürülmesi halinde kore'deki ölümlerin sayısını arttıracak oyun. buna rağmen gosu sayısında bir artış beklenmekte.
    (keyif pezevengi, 26.04.2007 02:03)
  10. bir efsanenin geri dönüşüdür..zorla masaüstü sistem düzdürtecek olandır..severek oynanacaktır..
    (zeus, 26.04.2007 02:06)
  11. (bkz: http://www.youtube.com/...)
    bu fake in-game videoyu sizlerle paylaşmaktan gurur duyarım..
    overwhelm4ever'a da ne desem boş bu saatte! (orada gece şu anda)
    (zeus, 07.05.2007 10:40)
  12. (tantun, 07.05.2007 11:25)
  13. bugün itibariyle resmen duyurulmuş oyundur kendisi. blizzard'ın anasayfası'nda logo durmaktadır.

kaynak: http://www.blizzard.com/
    (neverwinter nights, 19.05.2007 13:06)
  14. önümüzdeki 10 senenin oyunu. grafikler 3d olmasından ötürü ilk oyuna göre renkli ve çizimler için gözün biraz alişması gerekiyor. sesler ilk oyundaki kaliteyi şimdilik verebilecek gibi duruyor. ilk oyundaki 3 ırk bu oyunda da devam ediyor ilginçtir ki şimdilik açiklanan üniteler arasında hala templar ünitlerini göremedim. zealot ve dragoon gibi temel birimler duruyorlar ( dragoonlar immortal olmuş) ve stalker diye yeni bir ünit gördüm. neyse gerçekten güzel bir strateji oyunu geliyor özellikle strateji olarak geliyor olmasına sevindim.
    (dream endless, 19.05.2007 14:14)
  15. öncelikle:
    http://www.starcraft2.com/

çok uzun süredir bekleniyordu. yalnız yeni ırklar gelecek mevzusunun fos çıkması şahsımı üzdü. gene üç ırk mevcut. üç boyut hadisesine gözümün henüz alışmadığı bir gerçek tabii. ama screenshot'lar güzel duruyor.

gördüğüm yenilikler:
    marine'lerin kocaman şovalye kalkanları var.
    protoss dragoon gitmiş immortal gelmiş. yeni hava ünitesi olarak warp ray ve phoenix karşımıza çıkıyor. bir de phase prizm diye bir şey var ki, ne olduğunu çözemedim.
    terran missile turretlar yer ünitelerine saldırabiliyor.
    siege tank'ın tipini hiç beğenmedim. immortal da çok sevimsiz.

iç ses: sade ama etkileyici görüntü her zaman iyidir.

zilyon tane patch'i bilmemnesi çıkacak tabii oyunun. kıvama gelme süreci warcraft gibi işleyecektir sanıyorum.

son olarak geleneksel sc'cilerin oyuna ısınamayacağını hissediyorum bir şekilde.

oyundan kesitleri izledikten sonra gelen edit: valla ısınamayanlar diye bir kavram olacağını pek sanmıyorum. o ne güzellik, ne aşmışlık, ne yeni ünitelerdir. sıradaki parça tüm sc severlere, blizzard camiasına gidiyor: seni sevmeyen ölsün.

ağlamak ve oynamak istiyorum. hatta üç nokta.
    (iao, 19.05.2007 14:32 ~ 19:27)
  16. "beklentileri karşılayamazsa sorun olmaz. nasıl olsa hâlâ oynayabileceğimiz orijinal starcraft var." dedirten.
    (recai pengül, 19.05.2007 14:38 ~ 10.08.2007 22:18)
  17. 4. ırk mutlaka olacaktır. blizzard sürpriz yapmak istemektedir gizli tutarak, warcraft 3'teki burning legion gibi. oyunun çıkış tarihi yaklaştıkça "olm yeni bir ırk varmış protoss zerg kırmasıymış beeyle acayip güçlüymüş süfermiş amerikada kızlar teklif ediyomuş" söylentileri yayılmaya başlayacaktır.

ünite dizaynları da son derece warhammer 40k olmuş, değinmeden geçemiycem.
    (soulforged, 19.05.2007 14:58)
  18. ne olursa olsun, neyi çağrıştırırsa çağrıştırsın, neye benzerse benzesin fark yapmaz. starcraft bu yaa! strateji oyunları tarihinin en mükemmel oyunu. gelişini duyduğunda bile insanın mutluluk gözyaşları arasında şunu çığırası geliyor :

my life for aiur !!

ya da ne bileyim

it is a good day to die !!
    (rafael, 19.05.2007 15:02)
  19. yıllar sonra vay anasını dedirten oyun. adamlar wow'l uğraşmaktan single-player oynayanları unuttular, tamam gelecek mmorpg'lerde ama eski hayran kitleyi de unutmamak lazım. işte, gecikmiş de olsa sonunda beklenen haber geldi blizzard'dan. nasıl olursa olsun, blizzard bu, ot bok yapsa yine oynanır. (bkz: diablo)(bkz: diablo 2) (bkz: warcraft)(bkz: warcraft 2) (bkz: warcraft 3) (bkz: starcraft)(bkz: wow) (bkz: vs)(bkz: vs)
    (tantun, 19.05.2007 15:34)
  20. (saçmaladı yine bu, 19.05.2007 20:36)
  21. oyun güzel, blizzard'dan babam çıksa yerim zaten, oyunun adı sc2 olunca yemeyeyim de ne yapayım? ama ekran görüntülerine bakarak oyun hakkındaki ilk olumsuz fikirlerim de oluştu ve grafikleri daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. bakınız;

· http://us.media.blizzard.com/... -> http://us.media.blizzard.com/...
    20'nci yüzyıldan kalma grafik, 2d patlama efekti, corpse explosion yemiş gibi duran zergling ve marine cesetleri pek güzel değil, donuk grafikler tatmin etmedi beni. ışıklandırma güzel olmasına rağmen, aktif gölgelendirme sağlamaması ise eksik, --rep.

· http://us.media.blizzard.com/...
    artwork çizimi gibi duran battlecruiserlar, hareket eden 2d grafiklere benziyor. 3 boyutlu olarak modellenmiş hissiyatını pek vermedi bana, üzgünüm.

· http://us.media.blizzard.com/...
    marinelerin bulunduğu yüzey çok kötü. antik bir low-res jpg dosyasını texture olarak koymuşlar gibi. rüküş, yakışmamış.

peki azur danasını tatmin edecek bir oyun görüntüsü nasıl olmalı diye soran varsa, crysis'e baksınlar. buyrun görüntülerden bir puket bir demet: http://www.darkhardware.com/...

sc2'nin ingame görüntülerini içeren bir de video var. muhtemelen oyun korede geliştirildiği için, videosunda protosslar bile korece konuşmakta. ingilizce versiyon nasıl olacak bakalım. videolardan gördüklerimizi ve duyduklarımızı aktaralım şimdi. oyun incelemesi kısmı burada:

protosslarda immortal isminde bir tankımsı birlik var, dragoon'a benziyor. güçlü saldırılarda aktive olacak (tank ateşi, yamato gun vs?) yüksekkalkanı* var bunların.

bunları kesmek için ise terranlarda reaper isminde, jump jet infantry tarzı üniteler var. su tabancası kullanıyorlar koduklarım. cnc3'te* efektif olarak kullanılan bu piyade zıplatma özelliğinin benzerini sc2'de görmek şaşırtmıyor. lafı açılmışken burdan kane'e selam ediyorum.

protoss'larda stalker isminde, dark dragoon tarzı üniteler gelmiş. blink özelliği var, yakın mesafeye ışınlanabiliyorlar. bir w3* herosu özelliğiydi bu, ismi bile aynı hehe.

zerglerin nydus kanalları vardı, onu geliştirmişler ve nydus worm olarak tekrar yapmışlar, görüldü ok.

protossların phase prismleri var, (pylon yerine) enerji ihtiyacını menkul olarak yapabilen birimler, oldukça stratejik. videosunda photon cannonları yok etmektense, pylon'a dalan birimler, uzaktan gelen bir phase prism sayesinde tekrar online olacak cannonlardan kaçmaktalar, güzel bir görüntü.

bir de protosslar enerji alanı dahilinde -artık- asker üretebiliyorlar (gerçi üretiyorlar mı, war bin(?) sayesinde teleport mu ediyorlar çözemedim, o ne hızlı asker basmaktır?).

protosslarda yine colossus var, ince uzun bacakları sayesinde tepeleri aşabiliyorlar. yüksek ateş gücü ile continuous firepower sahibisiler. ts oynayanlar bilir; cabal'ın oyun sonundaki robot haline çok benziyorlar, mobile obelisk of light diyeceğim neredeyse. tiberian sun'a ve firestorm'a el sallıyorum burdan.

- protosslar yeni silahlar geliştirirken, zergler de evrimleşmeye devam ediyor.

paladin misali charge yapan psi bladeli protoss zealotların karşısında şansları bulunmayan zerglinglerin ise intihar komandosu halleri var, ismi de baneling imiş (düzeltme için teşekkürler dream endless). evrimleşmiş gençlerimizi görünce aklıma ilk olarak throne of destruction'a yaklaşırken gördüğümüz içi asit dolu patlayan kamikaze minionlar aklıma geldi, seviyorum bu benzerlikleri.

protossların phoenixleri ise oldukça güçlü görünüyor. normal saldırısı zayıf ancak overload yapıp tüm yakın çevre birimlerine saldırabilmesi, uçan bir photon cannon yapıyor kendisini. quote: "time for battle". bu phoenixler küçük birliklere karşı etkili ancak güçlü battlecruiserlara karşı zayıf, neyse birimlerin kuvvet dengelemesini sonraya bırakalım.

protosslardaki bir diğer ünite ise warp ray. saldırı özelliğini görünce, colossus'un uçanı gibi düşünebiliriz. kuvvetli lazeri tek birliğe doğrultup ona sürekli damage veriyor ve kilitlenme süresi arttıkça verdiği dmg/sec oranı da yükselior. binalara ve güçlü uçan ünitelere karşı kullanılası. ra2'deki* yuri'nin makinalı tüfekli üniteleri aklıma geldi;gattling cannonlar da düşmana kitlendiği zaman, ratatata şeklindeki yavaş atışını, sürekli tek hedefe odaklandığında triiiiiii şeklinde yüksek frekanstaki kurşuna dönüştürebiliyordu. bu güzel efektler eşliğinde de red alert serisine el sallıyoruz.

en delikanlı protoss ünitesi ise, mothership. yakın çevresinde zamanı durduruyor ve kendisine saldıranların kurşunları donup kalıyor etrafında; rakiplerini öldürdükten sonra deaktive ettiği zaman boşluğu, tüm o durdurduğu roketlerin patır patır düşmesini sağlıyor; çok tatlı bir görüntü +rep. dota'daki faceless void'in bir büyüsünü çağrıştırdı bu da, selam ediyoruz warcraft'a*. mothership'in bir diğer özelliği de, karadelik oluşturması ve oluşturduğu noktanın çevresindeki* düşman uçaklarını yutması. bir kaç battlecruizerını kaybeden bir terran için evlat acısı neymiş ben bugün bunu gördüm.

videodan görünen yeni üniteler bu kadar, daha vardır eminim. sc'nin en güzel özelliği, birbirinden farklı ünitelerin denk olarak kapışması idi. age of* gibi birbirinin tıpkısı binarladan çıkan eşdeğer askerleri, ırk seçimine göre minör modifikasyonlar ile kapıştırmaktansa, tamamen farklı güçlerin birbirini dengelemesini seyretmekti sc'deki popülerliğin anahtarı. yani ünite dengesi. yeni üniteler var ve bunların dengelenmesi için onlarca yama, güncelleme çıkartılacak şüphesiz. güzel olacağını düşünüyorum.

şimdi oyunu bekliyoruz. alıp oynadıktan sonra biraz daha yazarım muhakkak. azureel, güney kore'den bildirdi.
    (azureel, 19.05.2007 22:20 ~ 20.05.2007 20:48)
  22. görüntü-animasyon bir yana, bir roman gibi okuduğum ilk oyunun senaryo başarısını, ikincisinde de çıtayı daha da yükselterek beklemekteyim.
    (stilgar, 19.05.2007 22:38)
  23. 19 mayısta gelen duyuru, gençlik ve sporun yanında bir de raynor bayramını eklemiştir, kutlu olsundur.
    (raynor, 20.05.2007 13:17)
  24. sitesinin menülerinde gezerken o eski bildik ve tanıdık "ponk ponk" sesini duymamla bana bir çeşit welcome home hissi yaşatmış müstakbel obsesyonumuz!
    videolarından ve screenshotlarından anlaşıldığı kadarıyla üzerine yorum yapmak için çok erken bir aşamada olsa da, iflah olmaz bir terran olarak yine de söylemem gerek, "o siege tank olmamış be blizzcim!"
    ayrıca hiçbir yerde firebat'tan bir eser görmedim, kaskının içinde sigara içen o hasta herif olmadan olmaz, umarım bir yerde gözden kaçırmışımdır.

ve şimdilik son olarak katılmadan edemeyeceğim:
    (bkz: hell, it's about time)
    starcraft 2 üzerine yazmak bile çok güzel!***
    (kısaveacısız, 21.05.2007 02:49 ~ 02:50)
  25. 22 dakikalık oyun içi videosunun 3 farklı versiyonu için download linkleri şurdadır:

(bkz: http://www.gametrailers.com/...)
    (lefteyenine, 22.05.2007 18:38)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil