starbucks yüzü görmeden yaşayan insanlar  

sayfa  / 6
adana çık aradan

1. bir bardak kahveye değerinin 5 10 katı para vermeyi saçmalık olarak gören, sırf özenti piçler gidiyor diye ne bok olduğunu bildiği için gitmeyen, belli bir olgunluğa gelmiş yaşını başını almış insandır.
    (edit: üstümdeki altı yedi kadar starbucks sever gidince üstüme kalmış. hayır ola!)
    (kelamishnikov, 12.08.2007 06:40 ~ 06.09.2007 23:42)
  2. hiçbir şey kaybetmemiş olan insanlardır kanımca.
    (donnie darko, 12.08.2007 08:09 ~ 08:09)
  3. yeri geldiğinde her şeye değerinin on katı para veren belli bir mertebeye erişmiş bilge kişiliklerin bulunduğu topluluk.
    oraya giden insanlar da biliyor heralde içtikleri kahvenin dünyanın bir ucundan maliyetinin çok üstünde pazarlandığını. bu tercih meselesidir, biraz da daha ucuz bir alternatifin olmayışıdır. insanlar çeşit çeşit kahveleri denemekten, pek tabii orada vakit geçirmekten hoşlanabilirler. ha bunu bir bok sanıp sırf piyasa amaçlı gideni de vardır. ama her gidene ucube muamelesi yapmak da ben mualifim diye naralar atmaktır. kısaca starbucks ın tek esprisi kahvedir, kahve!
    (drama queen, 12.08.2007 09:01)
  4. emrah filmlerine konu olabilecek kadar dramatik bir durumu yaşayan insanlardır. starbucks yüzü görmemek kendi tercihleri de olabilir, küçüklükten gelen acı bir hatıra sonucu da. şöyle ki:

yıllar önce turuncu bıyıklı amca emrah'a:
    -"emrah biz annenle starbucks a gidiyoruz oğlum, nıhahaha. siz de evde ders çalışın gülcanla." der.

yıllar sonra emrah büyümüş, genç bir delikanlı olmuştur. içi kıpır kıpırdır. yeni kız arkadaş namzeti emraha sorar:
    -emrah, yarın starbucksa gidelim mi?
    -nayır leyla, oraya sırf özenti piçler gidiyormuş. gel ben seni simit sarayına götüreyim hea?

(fonda: anlatamaaaaaam)
    (pendulum, 12.08.2007 09:26 ~ 23.03.2009 11:57)
  5. arkadaşları starbucks ta kikirderken kendisi kahve dünyasını tercih eden insandır aynı zamanda.
    (pandalari koruyalim, 12.08.2007 09:32 ~ 12.04.2009 23:12)
  6. amerikan kapitalizminin halkalarından birine para kazandırmak istemeyen, yerli sermayeye ve küçük esnafa destek veren,ülkesini düşünen ve bu küçük hareketlerle vatanına milletine starbucks a gidip "aa hala gitmeyenler var","acıyorum onlara" diyenlerden daha faydalı olduğunu düşünen kişidir.
    (aggressive, 12.08.2007 10:30)
  7. ne olduğunu bilse gidip gitmeme tercihini yapabilecek insanlardır. ama bu insanlar starbucks yüzü görmemiştir. ne olduğunu bilmiyorlardır. öğrendikten sonra, tamamen tercih meselesidir. sevmezse gitmez. kimse sevmezse starbucks kapanır.
    (thecan, 12.08.2007 10:39)
  8. (bkz: gloria jeans vs starbucks)
    (thraki, 12.08.2007 10:53)
  9. starbucks'daki küçük kadın ve küçük adamlardan rahatsız olan insanlardır.
    (thraki, 12.08.2007 10:58)
  10. kategorize edilmiş insanlar arasında şüphesizki en orjinallerinden birine sahip olmuşlar olarak adını ilk beş e yazdıracak topluluktur.
    öncelikle üzerinde durulması gereken cümlenin garipliğidir "starbucks yüzü görmek" kalıbını türkçemize kazandıran insana sorulması gereken soru, starbucks ın bir medeniyet kıstası mı olduğudur.
    starbucks, yüzü suyu hürmetine gidilmesi gereken böylesine bir mihenk taşımıdır bu insanların hayatında.
    hatta kimdir ya bu insanlar allah aşkına? "sen starbucks yüzü gördün ve toplumun bizim ulaşamadığımız artık hangi lanet kesminin içindesin?" diye de sorulmalıdır.
    ne yakıztır ki starbucks, gloria jeans ya da benzeri onlarcası, bunların bile sosyal statü ya da trend malzemesi yapılabildiği insanlarca en çok zararı görmekte ve toplumca bir "anti-cilikle" karşı karşıya bırakılmaktadır.
    lakin bir insan yalnızca buralarda içtiği kahveleri de seviyor olabilir. ama gelinen bu noktada artık starbucks a kahve içmeye gidemezsiniz, ya gidersiniz ve onlardan olursunuz ya da kalırsınız ve bizimle "davamıza(!)" katılırsınız. bu mu artık?
    tanrı aşkına gidin ve nerde isterseniz kahvenizi orada için, çünkü amerikan sermayesi dünyada hiç starbucks kalmasa bile bizi kucağından indirmeye niyetli olmayacak kadar bizi sarmalamış durumda...

not: ben has kahve evini, ya da kehve dünyasını tercih ederim. ve evet starbucks yüzü görmedim(yalnızca bir kez akşam saati tuvaletini kullanmıştım)
    (bkz: @1652369)
    (pinkegoboxx, 12.08.2007 12:23)
  11. eli öpülesi, eteğine yüz sürülesi insanlardır.
    (provezza, 13.08.2007 21:14)
  12. starbucks ne lan tarikatını kurması muhtemel insan topluluğudur.
    (wildboy, 13.08.2007 21:17)
  13. kendilerinden ciddi ciddi utanması gereken ama ben süper olduğum için aralarına dahil olmadığım insanlar. *

ben gördüm. çok tatlı bir yüzü var. akşam annemlere söyledim, yemekte pilavıma kaşığı batırdım. yarın istemeye gidiyoruz.
    (hansvoralberg, 13.08.2007 21:23 ~ 29.05.2008 20:33)
  14. büyük şehirlerde yaşamayan insanlardır.
    (demiurge, 13.08.2007 21:24)
  15. starbucks'ın yeni yüzü şehirde dolaşmaktadır. oradan görülebilir ancak yüzü pek seçilemiyor idare edin.

(bkz: http://img255.imageshack.us/...)
    (etranger, 13.08.2007 21:37)
  16. starbuckstan daha iyi mekanlara gidiyorlardır.
    ayrıca gidenler için(bkz: başın göğe mi erdi)?
    (smoothmekan, 13.08.2007 21:53 ~ 21:56)
  17. (bkz: starbucks'ta nirvana vardı da biz mi ulaşmadık)
    (ronn, 13.08.2007 22:00)
  18. -starbucks yüzü görmeden yaşayan insanlar var erdener abi.
    +yüzünü göremeyeceğim bi yere kadar uzaklaş!
    (farazi, 13.08.2007 22:28)
  19. gerçekten maddi gücü olmadığı için gidemeyenleri bir kenara bırakacak olursak; nevizade sokaklarında biralara milyonlar bayılırken ucuz kapitalizm söylemi ile starbucks'a bok atan gruba dahillerse; ne kaçırdıklarını bilmeyen insanlardır. starbuck's öncesinde aynı kahveleri başka mekanlarda aynı paralara içildiğini görmezden gelmek aptallıktır. öte yandan tv'de izledikleri amerikan dizilerinde yapılan atıflarla türkiye'deki durumu algılamaya çalışmak da ayrı bir gerzeklik konusudur. zira türkiye'de adım başı starbuck's açılmamıştır daha. veya polislerimiz mcdonalds'tan alınma donutlarla mukavva kutuda kahve içerek geçirmemektedirler gece mesailerini. her canım istediğinde endonezya'ya gidip de kahve içemeyeceğime göre; 5 ytl bayılıp sulawesi içme hakkına sahip olmam gereklidir bir kahve sever olarak. bunu ha starbuck'sta içmişim, ha gloria'sta ya da herhangi bir türk kahvesinde fark etmez.
    (jellicle, 13.08.2007 22:29)
  20. starbucks'ın önünden geçerken "imrenerek bakanlar" ve "iğrenerek bakanlar" şeklinde ikiye ayrılan kesim.
    (pekmutu, 13.08.2007 23:07)
  21. lüzumsuz kültürlerin sömürüsüne uğramayı reddeden, bağnazlıkla alakasız, değer yargılarının ve kültürünün hiç edilmesine küçük de tepki gösterebilen, saygıdeğer(bence) kimsedir
    (nommo, 13.08.2007 23:36)
  22. 25 kuruşluk nescafe 3ü 1 arada olayının müdavimidir.
    (los lunes al sol, 13.08.2007 23:40)
  23. hiç amsterdam görmemiş üniversite öğrencisi kadar öküz, kıro, iğrenç(!) biridir
    (omega, 13.08.2007 23:47 ~ 23:48)
  24. (bkz: aman ne büyük eksiklik)
    (depp, 14.08.2007 00:03)
  25. (bkz: at yarrağı göremeden ölen kelebek)
    (thecrimson, 14.08.2007 00:07)
 sayfa  / 6