kısa süren bir oyun, oyuncuyu kendine bağlamaktan bu açıdan uzak. zerre kadar umrumda değil ne kadar kaliteli olursa olsun görüntüleri, sesleri; kodumun oyunu sıkıcı ve
monoton ortamda geçiyor. kısa sürmesinden ötürü
lucas arts'a duyduğum öfkeden kaynaklanıyor da olabilir bu hislerim.
- tabi. konuya gel abi
evet, konu şöyle;
38 isimli
klon biziz, cumhuriyetin askeriyiz, aslanız kaplanız, her boku kullanabiliyoruz.
07 -
sev -
sniper
40 -
fixer - bilgisayarcı
62 -
scorch -
bomba uzmanı
şeklinde süper orjinal isimli 3 takım arkadaşımız var. yanılmıyorsam 07 ile 62
kardeş [komşu klonlama tüpünde doğmuşlar]. bu süfer dörtlümüzün ismi de
delta squad.
elit bir
komando timiyiz biz, o kadar elitiz ki 4 tane jedi yollasalar bizim yaptığımız işin yarısını yapamaz.
- naptın abi, yapar ya. jedi academy'de gördük, 1 jedi'ın neler yapabildiğini.
+ o zaman: en az bir grup padawan kadar kavga yeteneğine sahip asker
timiyiz biz.
- hadi bakalım.
klon savaşlarında başlıyor oyunumuz: 1 tane dalma, 1 tane kurtarma, 1 tane de sölemesi ayıp bir görevi oynuyoruz ve oyunu bitiriyoruz.
normal zorlukta 1 gecede biten oyunun sadece ilk bölümü zor, diğerleri çok kolay geçiliyor, bu açıdan da oynadıkça açılan oyuncular muhtemelen oyunu sıkıcı bulacak ve "bitsin de kurtulalım" diyecek, netekim fazla da beklemeden muratlarına erecektir.
bir
star wars oyunu olarak açıkçası oyunda daha çok
video beklerdim, 5 tane extra video ile geçiştirmeleri yakışmadı. gerçi 38 numaralı elemanımızın (yanibizim) sesimizi çıkaran tip, sw episode2 : attack of the clones'da da varmış, gerçek insan sesi duyuyormuşuz ya, neyse. kısa süren
load ekranlarının ardından
hud ile çevrili kaskın içinden takım arkadaşlarını şunu bunu görmek sıkıcı oluyor. intro veya oyun içi video eksiklikleri yüzünden
labirentteki
fareden farksız kalıyoruz: bir
q3a efendim bir
cs oynar gibi önümüze geleni öldürüyor, gereken 2~3 hedefe bomba atıp bilgisayarlara
virüs filan yükleyip bölümü geçiyoruz. sıkıcı lan bu mantık, oyunda görsel ögelerle bağlayıcılık arttırılmalıydı. 2
cd ile gelen, 1.8gb install boyutundaki oyundan çok şey mi bekliyorum.
patlamalar, aydınlatmalar güzel. gözüme texture hatası çarpmadı.
far cry'ı bile maximum grafiklerde oynayıp
texture hataları bulabilmiş birisi olarak, bu (daha) janjanlı oyunda grafik hatası bulamamak beni şaşırttı. oyun, su katılmamış bir unreal 2 motorunda çalıştığı için, oyundan tam tadı alabilmeniz için sisteminizin güçlü olması lazım.
tat demişken, 75 üzeri
fps'den bahsediyorum. işte öyle bir gecelik aşktı.
oyunun sonunda yeni bir muaceroğya yelken açıyoruz; devam oyunudur,
ek pakedidir,
mission packidir gelecek, belli. inşallah daha uzun sürer. az silah opsiyonlu bu
fps'ye çoook ekleme lazım popüler yapabilmek için. sırf adı için alınıp oynanır bu hali ile. silah demişken, piyade tüfeğimiz elimizdeyken, yakın mesafedeki düşmanları kesmek için
psi blade tadında bi' şeyler kullanıyoruz, feci güçlü bu bıçaklarla çoook adam kesiyorsunuz. bazen tüfekle ateş etmeye kasmak yerine, sağlı sollu koşarak
battle droid'e
* yanaşıp, kolunu kesebilirsiniz: aşırı zevkli.
kertenkele, droid ve uzay hayvanı olarak, temel 3 tip yaratığı kestiğiniz bu oyunda farklı öldürme yolları bulmak, belki oyuna bir hoş hava katar.
oyunun sesleri, tamamen gerçek. tabak, çanak, kaşık, meyve, sebze, kuru yaprak, oyuncak, kahve öğütücü vs. ne buldularsa oyundaki yaratıkların yürüme sesi, soluma sesi, zırhların çarpma sürtünme sesini gerçekleyebilmek için gençler teker teker denemiş bulmuş. gençler çalışmış, helal olsun. müzikler ve sesler süper uyumlu, sanırım oyunda bok atamayacağım yegane konu müzikler ve çevre uyumu oluyor.
multiplayer desteği
unreal 2 motorundan ötürü sorunsuz olarak sağlanmış. sağlam sisteme sahip bir arkadaş bulursanız, kasmadan oynarsınız, güzeldir.
ctf arenaları tavsiye edilir.