müzik dehası olarak bilinen ludovic navarre'in bluenote a bağlı aşmış grubu.buram buram paris kokar soundları.downtempo ya da ambient olarak tanımlanabilirler ama kesinlikle acid denemez.kimi zaman klasik cazdan da yararlanırlar,kullandıkları sample lar bunun en iyi kanıtıdır.rose rouge un da bulundugu tourist albümleri en bilinen ve başarılı albümleridir.bir de burning spear le ortak yaptıkları bi albümleri vardır o da yeterince vurucudur.bi ara rose rouge çalardı oxigen her sabah,şimdi bekliyorum ne zaman çalacak barthez abimiz diye ama tık yok.
5 albümü bulunanan fransiz acid jazz grubu. boulevard albümü tüm dünyada 300.000 kopya satmıştır.
(bkz:
tourist)
(bkz:
boulevard)
(bkz:
en laye mezzotinto)
(bkz:
the finest electro jazz compilation)
(bkz:
from detroit to st. germain)
(thraki, 24.06.2007 13:03 ~ 13:08)
paris'in batısında bulunan bir banliyö. paris merkezinin dışında bulunan banliyöler arasında,oldukca güzel bir yerleşim yeridir. ayrıca ;
(bkz:
paris saint germain)
18. yyda yaşamış hayatı efsaneleşmiş fransız kont. ezoterik ve okült bilimlere merak sarmış aynı zamanda simya ile uğraşmışdır. ölümsüzlük ve uzun yaşam iksirini bulduğu ve halen yaşadığı söylenir.
her ne kadar isminin çağrışımından almanya ile ilgisi olan bir grup mu ki acaba diyebilirsiniz-ki ben demiştim zamanında- alakası yoktur..jazz bir gruba bu kadar mı güzel yakışır, jazzını her bir çeşidini ortaya karışık yaparak yorumluyorlar, karıştırıyorlar, güzel yapıyorlar..90'lardan çıkma, pek bir leziz olan fransız jazz grubu.
"ya arkadaş, odayı toplamak ne bulduysan bi kutunun içine tıkıp dolapta yatmakta olan turntable'ın üstüne koymak değildir ki. demek eve bi kız misafir etcek olsak şu an audiofact cd'mizi bulamıycaz. ne dinliycez peki. kalkıp da bloc party dinletmiycez tabi. ya hadi kızı filan geçtim, st. germain cdsi ile idare edersin de, o kutu neden turntable'ın üstüne koyuluyo onu anlamıyorum."
diyebileceğimiz bir acidjazz gerçeğidir.