|
|
- microsoft'un ilişkisel veritabanı motoru.
(wondrous, 15.07.2004 18:37 ~ 25.09.2007 22:33)
- mysql4 ile birlikte gelen benchmark'larda yenilgiye uğramış görünen microsoft ürünü.
düzeltme: iki ürünü kıyaslamak değildi amaç, farklı dünyaların dbms'leri onlar.
mysql manual'den bir özlü söz ile lafımı bitirmek istiyorum: "all database systems have some weak points. that is, they have different design compromises that lead to different behavior"(raiser, 18.12.2004 02:33 ~ 11.09.2007 02:58)
- (bkz: mysql ile sql serverı kıyaslamak)
(bkz: ali eren beşerlerle alessandro nestayı kıyaslamak)
(bkz: gece gece gülmek)
- tsql (transact sql) sayesinde tadından yenmeyen veritabanıdır. sql server 2000 den en büyük farkı udf ((bkz: user defined functions)) eksikliğidir. microsoftundur sağlamdır, güçlüdür ve tabiki yavaştır. kendi locking mekanizmasını delphinin ado componentleriyle kullanabilen programcı yoktur. delphicimisin otur kendi lockingini kendin yaz der. ama genede bitanedir.
- sağlam sql server. sorguları çok elastik. ben ms sql servere 45gb lık veri tabanını 400 bilgisayardan paso sorgulatıyorum ve sorun yaşamıyorum. dikkatinizi çekerim 45gb veri tabanı.
ve bu veriler büyük bir tıp fakültesinin verileri günde kaç hasta geliyordur tahmin edin.
- microsoft'un standart bir fonksiyon yapmak yerine, işi mümkün olduğunca geliştiricilere bırakan her ürünü gibi, paging için 3234234 farklı performanslı limit clause yapabileceğiniz server; gerçek coder* ile programcının farkını ortaya çıkaran..
- enterprise sürümünde işlemci ve bellek kullanımı (işletim sisteminin sunduğu kadar) limitinin olmadığı, paralel sorgu çalıştırabilme özelliğine sahip veritabanı sunucusu, fiyatını da merak etmekteyim doğrusu.
(raiser, 13.10.2005 18:17 ~ 03.11.2006 19:15)
|