belki ilginizi çeker
  1. · ünal karaman
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · boylumlama
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · donovan bailey
  9. · selami şahin

sportif direktör  

1. bir futbol takımında yönetim ile teknik direktör arasında köprü vazifesi görevi yapan kişilerin aldığı ünvandır. futbol kulüplerinde profesyonel yönetim anlayışının söz konusu olduğu zamanlarda bu kişilere görev verilir ve futbol takımı ile ilgili tüm kararları yönetim bu kişilere danışarak verir. dolayısıyla yönetim bu kişiler sayesinde elini futbol takımının üstünden çekmiş ve işi profesyonel bir kişiye bırakmış olur. teknik direktörün üzerinde bir statüdür. gerektiği zaman teknik direktörün işine son verip; yeni bir teknik direktör getirilmesi yönünde karar bildirebilir.

bu görevin en iyi şekilde yürütüldüğü kulüpler ise genelde ispanya ligindedir. fc barcelona ve real madrid de başı çekenlerdendir.

ingiltere ligi kulüplerinde bu görevi takımın teknik direktörü de olan managerlar yürütür. italyan futbolunda ise tüm söz ve yetkiler aynı zamanda kendilerini kulübün sahibi olarak gören -bazen de sahipleridir- başkanlar bu görevin başındadır.
    (jugador, 11.07.2009 15:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil