örümcek adam...
1962'te
stan lee ve
steve ditko tarafından yaratılan, ilk defa amazing fantasy #15'te okurlara sunulan,
marvel çizgi roman karakteri.
dayak yiyebilen beli ağrıyabilen hatta ayağı kayıp düşebilen gerçekçi tek süper kahraman.
gerçek bir super kahraman. insani özelliklerini olması onu bize daha da yaklaştırıyor. diğerleri trişkadan kahramanlar zati
tobey maguire'ın başrolünün oynadığı son örümcek adam kurgusu..
bir zamanlar okumaktan çok zevk aldığım, çigi filmi ve filmi de olan çigi roman kahramanı
"ailenizin kahramanı spiderman'dan sevgilerle" türünde mesajlar bırakarak daha da sempatik olan,en iyi stand-up yıldızlarına bile taş çıkartıcak çizgi roman kahramanı.
peter parker ismiyle mütevellit insan. sevgilisi/ilerde eşi de mary jane watson (parker)'dır
mary jane ve
feliciadan umduğunu bulamayıp düz duvarlara tırmanmaya devam eden super kahraman.
ilkinden daha iyi olması muhtemel serinin ikincisin 2 temmuz da amerika da gösterime girecek olan film.
(tekne, 07.04.2004 18:27)
filmde duvarda ters dönük vaziyette kızı öperek "ne kadar güzel ve zevkli bi tarz"diye düşünmeme sebep olan kahraman
bir belgeselde
stan lee, superman'den farklı olsun diye spider ve man arasına tire koyduğunu söyledi. tire konmadan birleşik yazıldığında stan "the man" lee bozuluyormuş bu duruma. (bkz.
spider-man)
anneannelerin örümcek oğlan şeklinde nitelendirdiği karakter
(kerrigan, 10.05.2004 20:44 ~ 08.06.2004 22:20)
tobey maguire ın oynadığı karakter
etkisinde kaldıktan sonra şeytanın şöyle dediği film: git bul bi örümcek soksun parmağını ne lens derdi kalsın ne yürüme derdi, ne de hırlısından hırsızından kampüsteki köpeğinden korkma derdi. zekan da artar alırsın aaları
* *
-merhaba ben örümcek adam..
-merhaba ben de duyulmaz adam..
-ha? ne ?? ne dedin??
sam raimi'ya ait filmi gayet başarılı bir çizgi roman uyarlamasıdır, oluşumundan, anlama sürecine, kavgalarına kadar iyi değinilmiş, efektleriyle de hayranlarını memnun bırakmıştır
çizgi karakterin popülaritesi, iri yarı olmaması ve tamamen maske taktığı için herkesin kendini yerine koyabilmesine bağlıymış, adamlar doğru demiş
canım benim en çok sevdiğim süper kahraman. esprili, canayakın, utangaç. en son bıraktığımda
fox kids aynı bölümleri yayınlıyordu. mary jane' e n'oldu öğrenemedim buharlaşmıştı ama zaten gerçek mary jane diildi. gerçeği, bilinmeyen bi boyutta kaybolmuştu.
(viola, 10.10.2004 23:33)
panel'de ayarlarda yeni keşfettiğim ve pek beğendiğim stil.siyah arka plan , mavi yazılar ve de kırmızı ikonlar...
(skuba, 30.12.2004 22:45)
kendi kendine konuşurken
-oğlum spidee
diyen
* kahraman.
(viola, 31.12.2004 15:23 ~ 31.08.2005 11:29)
bu isimde bir stil yapmıştım aylar önce, hakikaten rezaletti. 5 kişilik süper geniş kullanıcı kitlesinden belliydi. canım sıkıldı bugün, oturdum bir el atayım dedim. şurası şöyle, burası böyle olsun diye oynarken baktım ilk haliyle alakası kalmamış. eski css kodlarını da bir kenara kaydetmediğimden ilk hali artık mevcut değil ve geri dönmeyecek. bundan dolayı o 5 kişi ağıt yakabilir. hatta yarın öbür gün birkaç detayı halledilip başka bir isimle piyasaya sunulabilir.
en büyük düşmanı tabiki venomdur
ankebütefendi. (bkz:
arapça)
(sidar, 07.04.2005 01:24)