kanımca şu ana kadar çekilmiş 3 örümcek adam filmi içerisinde en başarılı olanı.
öncelikle ilk sebebi soundtracki. soundtrackten kastım various artist olayı değil, bildiğiniz
scoreu. her ne kadar ilk filminkini de danny elfman bestelemişse de elfman bu ikinci filmde olayın içine daha iyi girmiş. daha sahnelerle yerleşen melodiler kullanmış. akıcılığı sağlamış, sağlam sahnelere sağlam ayar çekmiş.
başarılı olmasının diğer sebebi ise çok da çocuk filmi gibi durmaması. spider man 3 e göre daha üsturuplu. daha yerinde. alakasız yerlere çocuk işlerini sokmuyor. spider man e göre ise daha hareketli, kurgu oturduğu için olayları daha rahat akışına bırakıyor.
bunun yanında 3. filme göre ilk iki film de villain bakımından üstün. yani 1 ile 2 yi ayrı tutmak çok zor. zira ikisinde de villainlar ne kadar venom a göre zayıf kalsa da inanılmaz iyi oyuncular (willem defoe ve alfred molina) olduğundan bu açığı çok rahat kapatıyor. elbetteki joker kadar olmasa da oyunculuk dersi veriyorlar. 3. film çok zayıf. ama ben alfred molina'yı tüm filmlerdeki en başarılı villain olarak buldum. rolünün hakkını çok iyi veriyor. mimikleri çok başarılı.
filmde bariz bir şekilde peter parker'ı ezme çabası var. sebebini çok anlayamadım ancak ilk baştaki pizza man sahnesinden tutun mj ile ilişki sahnelerine kadar bariz bir şekilde seyirci peter parker a üzülüyor.
spoiler diyeyim--
misal pizza sahnesinde geç getirdikten sonra kapıyı kapayamaması. kapıdaki kadının ona ters davranmasına rağmen cevap vermemesi. mr aziz in ağzına sıçması. mj in kendisini terk etmesi. mj in evlilik haberini öğrendiği partide sevdiği manitasının fotosunu çekmek zorunda bırakılması. üstüne harry den tokat yemesi. motorsikletine araba çarpması. motorunu elinde sürükleyerek taşırken mj in fotolarına acıklı bakması vs..
spoiler ı kapattım--
ince ama acayip ayrıntılar. bunun yanında hoş bir asansör sahnesi var filmde. bir de belki de holywood filmlerinde şu ana kadar çekilmiş en başarılı aksiyon sahnelerinden birisi sayılabilecek bir tren sahnesi var ki 1 saniye bile gözünüzü kırpmadan izliyorsunuz.
bir de spider cam çok başarılı kullanılmış. örümcek adam binalar arasında gezinirken 3. filmde olduğu gibi baş dönmesi yaratmıyor. tam tersine kendisi süzülüyor adeta.
genel olarak gerçekten de başarılı. 10 üzerinden bi 7.5 rahat almalı bence. kendisini devam ettiren 3. film senaryo bakımından rezalet ötesi olduğu için bunun senaryosuna çok da fazla laf sokmaya gerek yok.
filmde en çok aklımda kalan sahne ise, filmin tam bittiği anda
kirsten dunst'ın pencereden dışarı doğru bakışı attığı sahne. o sahne de zaten genelinde mary jane'in hayatının özeti.