belki ilginizi çeker
  1. · ingiliz dili ve edebiyatı
gündem
  1. · google wave
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · ece gürsel
  8. · sağdıç emeği
  9. · dumlupınar üniversitesi

sparknotes  

1. başta ingiliz dili edebiyatı olmak üzere bütün edebiyat bölümü öğrencilerinin internet üstünde en çok kullandığı geniş içerikli, en yararlı edebiyat mecralarından biri. vize/final için mutlaka okumanız gereken ama hiç zamanınız olmadığı 400 sayfalık bir kitabı her detayıyla okumuşsunuz gibi size aktarır. karakter analizinden, geniş özete, kitaptan alıntı paragraflara kadar kanon olmuş eserler hakkında aradığınız herşeyi ücretsiz bulabilirsiniz. beni mezun ediyor, daha da bişey demiyorum.

www.sparknotes.com

edit: an itibariyle anasayfaya bir daha baktım da meğersem adamlar her konu başlığında geliştirmişler kendilerini. kaynak arayan pozitif bilimcilere selam ederim
    (lazarushadow, 12.01.2006 22:26 ~ 22:32)
  2. tarih, edebiyat, felsefe gibi konularda çok başarılı bir kaynak. fakat teknik açıdan yeterliliğine inanmadım, aradığımı bulamadım. anlatımının "basic" düzeyde olması da kendisini üst bir akademik seviyeye taşıyamıyor. ama herşeye rağmen bilinmesi gereken sitelerden bir tanesi.
    (man on the moon, 07.02.2006 22:00)
  3. harvard öğrencileri tarafından hazırlanmış öğrencilerin kara gun dostu hayat kurtarıcı site.
    adres; (bkz: http://www.sparknotes.com/)
    eğlence amaçlı olan kardeş sitesi; (bkz: http://www.thespark.com)
    (s a t o, 08.04.2007 14:42)
  4. ingiliz dili ve edebiyatı öğrencilerinin imdadına her sınav öncesi hızır gibi yetişen internet sitesi.
    (endoplazmik retikulum, 12.10.2007 14:00)
  5. ey edebiyat öğrencileri !

bir öğrenci evinde, bir odada, bir yurtta okuması gereken kitaplar, tiyatro oyunları ya da metinlerle bakışmaktan başka bir şey yapamayan yoldaşlarım !

"vize haftası geldi, nasıl yetiştiririm bunca kitabı ?" diye kara kara düşünen ve nihayetinde çıkar yol bulamayıp çalışmaktan vazgeçen canlar. durun !

şu linkte göreceğiniz internet sitesine bakmadan vizeleri gözden çıkarmayın.
    aha da link ; (( http://www.sparknotes.com/ ))

karakterler, olaylar, alıntılar, diyaloglar ve analizlerle ömrüme ömür katan bu güzide site sizi not paylaşmayan sözde arkadaşlara yalvarmaktan kurtarabilir. yüzlerce sayfalık kitapları okumak yerine iki saat boyunca sitede gezmeniz bazı sınavlardan önce hayat kurtarabilir.

sevin bu siteyi, sömürün. ben böyle temiz iş görmedim a dostlar. hazır coşmuşken son noktayı koymak adına ; "sparknotes gibi kocam olsun, üniversiteyi 10 yıl okuyayım"

(bkz: vize haftası)
    (bkz: itü sözlük eşliğinde ders çalışmak)
    (hüzünden bozma mutluluk, 20.11.2008 22:34)
  6. birisi bu sitedeki ayrı ayrı kısımları tek dosyada birleştiren bir program yaparsa öbür dünyada hayır duası kombosu yapar. bir el atın meendiz abilerim.
    (thedewil, 05.04.2009 22:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil