2004 yapımı muhteşem film. ince göndermeleri ve espriileriyle, işlediği konunun önemiyle göz dolduruyor.
(sidar, 31.07.2005 01:17)
türkilizce ya da ingilazca gibi bişey. ama ispanyol-ingiliz ortak çalışması.
genelde meksika kökenli california'lı insanların kullandıkları gerçekten de ingilizce ve ispanyolcanın karışımı dil.
genelde gramerini ispanyolcadan, kelimeleri inglizceden alır. bunun tam tersi de olabilir. geceleri sokakta rahat gezmek istiyorsanız bu dili iyi bilmek zorundasınızdır. ilerde yolunuz los angeles'a filan düşerse diye.
adam sandler ,
paz vega ve
tea leoni'nin başrollerini paylaştığı film.
(akaydo, 31.07.2005 11:13 ~ 11:13)
soundtrack'i de müthiştir.
kanımca en muhteşem sahnelerinden biri flor ve evin erkeğinin restoranda yakınlaşmaları sahnesindeki şu enstantanedir: her şey kontrolden çıkmışken kamera ayaklara zoom ediyor ve ayakların yerle temas etmediği gösteriliyor. akabinde gelişen olaylar sonrasıysa aniden tekrar kamera ayaklara zoom ediyor ve flor yere basarak hemen kalkıyor. "ayakların yerden kesilmesi" olayı ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.
adam sanler'ın bir aşçıyı oynadığı çok güzel bir filmdir. kendine evde bir sandviç hazırlarki ağzınızın suyu akar. dvd'nin eklerinden birinde de sandviçin nasıl hazırlandığı anlatılıyor. adına da dünyanın en lezzetli sandviçi yazılmış.
bacon ve sahanda yumurta içeren bir sandviç zaten beni benden alır.
normalde baktığımda beni etkilemeyen
paz vega'nın beni "lütfen benim evlenir misin?" - lütfende ki ezikliğe dikkat çekerim - dedirtcek şekilde etkilediği filmdir. çok güzel, çok sıcak bir filmdir. kültürler arası farkları ve aile içi anlaşmazlıkları çok güzel aktarmıştır.
amerika'da müzik yapanların
hispaniklerin vazgeçemediği dil kaynaşmasıdır. ingilizce şarkı yazıyorsun ve kafiye mi tutmadı ? aldırma, sen latinsin !! dinleyicilerin de öyle. koy oraya bir ispanyolca kelime, alt satıra geç..
(bkz:
livin la vida loca)
spoiler
bugün cnbc e de rastladığım ve soluksuz izlediğim film. bence filmin etkileyici yanı gerçekçi olması. hayatta bulunan sevgilerin karşılaştırılması yapılırken izleyicinin beklediğiyle değil olması gerekenle filmin sonlanması. kişiyi sevip peşinden gitmenin her şeyi halletmemesi. kısacası mantığın aşkın üstüne çıkması çok güzeldi.
adam sandlerın aşık adamı oynayışı beğendiklerimden. ayrıca
paz vegayı müjde ar ın gençliğine benzettim ya hadi hayırlısı.
aslında bir romantik komedi ama benim gibi bir romantik komedi sevmezi bile eğlendirdi bu film. iyi vakit geçrmek için izlenebilir.
adam sandler'in paz vega ile her karşılaşmalarında "waaowh" ve hızlı bir şekilde "wait wait wait..." repliklerini kullanığı, herkesin kendine ait bir şey bulabileceği ve ailecek izlenebilecek bir drama filmi birazda komedi ve romantizim katılmış.
(ziyaa, 03.09.2008 10:48)
bir romantik komediden çok insana çok şey katan film..herşeyden önce fedakarlık..izlenmesi gerekir..
teşekkürler sienbisiey..
ispanyolların ingilizce konuşurken ortaya çıkardığı yeni dili daha güzel ifade edemiycek sözcük öyleki profesöründen tutun en kariyerli olanı bile telafuz konusunda spanglishten öte gidemiyor.
örnegin: "school" sözcüğü ispanyolcada "escuela" dır . fakat şimdiye kadar ingilizce konuşurken school diyenini duymadım çünkü o "eskuuuul" dur . eğer ingilizce kelimenin ilk harf "s" ise mutlaka başına e getilip kendilerinde bir ulama yapmaktadırlar.bi seviyeden sonra gözününü yağını yiyim sen en iyisi ispanyolca konuş bırak ingilizceyi de bünyem rahat etsin dediğiniz durumun özetidir.
"ayakların yere basmıyorken her şeyi düşünmek ve istemekte serbestsin.
ta ki divandan iner ayaklarını yere değersin; gerçek başlar"