mynet haber servisinin götünden uydurduğu almanya'nın en yeni üniversitesi.
bu üniversitede fizik araştırmaları astroloji bölümünde sürdürülmektedir. fizikçiler öğle tatillerinde birbirlerine kahve falı bakmayı pek severler.
önümüzdeki hafta genç bakış programı bu üniversiteden yayınlanacak. konu da almanların türkleri yakmaya teşebbüs ettiklerine yönelik haberler.
var olmayan bir üniversite. gerçekten olsa sanırım dünyanın en kötü üniversitesi olurdu. hem 13 yaşında bir veledi okullarına kabul ettikleri ve ortaya saçma sapan iddialar atmasına izin verdikleri için hem de gök bilim
* araştırmalarını yıldızbilim
* bölümünde yaptırdıkları için.
hem türbanla girişin tamamen serbest olduğu, hem de kızların teklif ettiği, sadece bilim yapılan üniversite.
bu üniversite harç ücreti istememektedir.
ilahiyat mühendisliği diye bir bölüm bulunan, bilimsel makale sayısı bakımından dünyanın 2. si mükemmel üniversite.
bütün bölümlerinde öğretim dili %100
esperantodur.
(kl7mu, 05.04.2008 16:40)
almanya'da başgösteren "maradona tarikatı" üyesi öğrenciler, maradona ile üniversiteye girmek istemiş, fakat maradona siyasi simge olduğundan içeri alınmayınca gösteri yapmışlardır. gösterilerde 4 kişi yaralanmıştır.
spahn üniversitesinde eğitim dili esperantocadır.öğrencileri anadillerinin arasına esperantoca serpiştirmeden edemezler. lakin hiçbirisinin düzgün telaffuzu yoktur, de ve ki'lerin ne zaman ayrı ne zaman bitişik yazılacağını da bilememektedirler.
ayrıca spahn üniversitesi'nde 'ben üniversite diploması alayım da hacı, o iş alanında çalışmayacak da olsam ona buna gösterecek diplomam olur' zihniyetindeki öğrencilere diploma alımlarında %25 indirim yapılmakta.
almanya'nın çad sınırına yakın rusça konuşulan ahn
* bölgesinde bulunmaktadır.
rektörü, geçen pazartesi günü bir toplantı çıkışında verdiği beyanatta, "bizi yok saymaya çalışanlar var, bu iftiralara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz, onların hepsine kim olduğumuzu göstereceğiz!" dedi.