dandik bir güç elektroniği laboratuvarı deney raporunu kafaya olabildiğinden çok takabilen, yorgun bir insandır o..eğer bağlar tutarsa şayet, tanıdıkça daha da çok anlarsınız kendisini..sözlükte hem ismi, hem de nicki ile duble duble nickaltı girilere sahip tek arıdır belki de..karizmasını da koyar böylelikle..iyi bir insandır bir de..her konuda yardımcı olmak ister, elinden geldiği kadar da bunu başarır..bana gece yarıları böyle samimi giriler girdirtecek kadar duyarlı bir adamdır..
pizza dışında italya'da yiyebileceğiniz en kolay bulunur ve en kötü yapan yerin spagettisinin bile size enfes geldiği sevmeyen insanın bulunmadığı türden bir yiyecektir. öyle ki italya dönüşü hediye olarak spagetti bile getirebilirsiniz ülkenize. renklileri de bulunmaktadır, ıspanaklı, portakallı ve hatta mürekkep balıklı... italya'da genelde midye, karides v.s balık çeşitleriyle servis yapılır tabi yersen!
dünyanın en iğrenç kelime esprisine ev sahipliği yapar. neymiş sıpa getmiş. hiç unutmam bi gün "hay sikiim sizi de sıpanızı da" demiştim sözkonusu kelime şakasını yapan ilkokul arkadaşlarıma. o kadar da cooldum o yıllarda...
makarnanın en uzun, mutluluğun en kısa yolu olan , uzun bedenini huuup sesi ile çekerken sosuna göre acı, tatlı, ekşi anlar yaşanılan , hazırlanması kolay ,yemesi zevkli, yeri geldiğinde estetik öğelerle zenginleştirilebilen mide dostu yiyecek.
ev yapımıdır,nacizane;(görsel: spagetti/93312)
yanında şarap yok, italya'da filanda değil öyle evimizde yaptık.bildiğin öğrenci modeli. süslemeside her evde bulunan malzemelerden.
küçükken yemek yemediğim zamanlar da fıkrası anlatılarak sempatik hale getirilmeye çalışan makarna türüdür. fıkrası da şöyledir:
keloğlan bir bilgi yarışmasına katılmış.ilk soru şöyleymiş:
-avrupanın başkenti nedir?
keloğlana annesi el sallamış.
keloğlan:
-vuyana, demiş
viyana olarak kabul etmişler.
diğer soru şöyleymiş. italyanların bir yemek adı.
tam o sırada keloğlanın eşeğinin ipi çözülmüş, gitmeye başlamış.
keloğlan :
-sıpa getti..
kabul etmişler ve keloğlan yarışmayı kazanmış.
makarnaların en lezzetlisi. bildiğin makarna lan diyebilirsiniz ama sanki bi fiyonk bi düdük makarnadan daha lezzetliymiş gibi geliyor bana. ne bilim öyle işte.
tek bir tanesini tavana atmak suretiyle pişip pişmediğini anlayabileceğiniz yemek. yapışıyorsa pişmiştir. tavana atıldıktan sonra kalan kısmını afiyetle yiyebileceğiniz yegane yemek. mesela tavada pişirdiğiniz bonfileyi de tavana atarak kontrol edebilirsiniz(yapışmışsa pişmemiştir) ama sonra yenmez o.. ama spagettinin tencerede kalan taneleri yenir.
not: tavana atma işi sadece spagettide işe yarar, diğer makarna çeşitlerinde denemeyiniz, sonuçların yanlış çıkma ihtimali daha düşüktür. burgu makarnayı, tavana yapışsın diye vıcık vıcık oluncaya kadar pişirirsiniz berbat olur.