|
|
- güzel bir çizgi film olmakla birlikte zamanında show tvde gösterilmişti yanılmıyorsam. kahramanımızın kolunda bir silah bulunuyordu. hiç ıskalamadan vururdu. şimdiki çizgi filmleri görünce bu açıdan şimdiki çocuklardan daha şanslı olduğumuzu iddia edebilirim.
- yıllardır adını hatırlamaya çalıştığım, küçükken hasta olduğum çizgi film.
http://www.youtube.com/...
- show tv bunu sabah saat onda yayınlardı ancak hiçte çocuklara uygun bir çizgi film değildi. kan, şiddet hatta erotizm içeren program ben dahil pek çok çocuğun hayatını değiştirmiştir tahminimce. en çokta o adamın kolundaki topun çıkardığı sesi severdim. şimdide ak47 nin sesini seviyorum. bayağı bi etkilemiş anlaşılan.
- show tv'nin 1994 yılı civarında yayınladığı süper animedir. bunu 9 yaşındaki bir velet için süper hatta ultra yapan etken ise kesinlikle bugs bunny tarzı bir çizgifilm olmayışıdır. hatta beni animeyle tanıştıran dizidir. allahtan o zamanlar rtük yoktu da tüm yaz kardeşimle deli gibi hergün izlemiştik, manyak bişeydi. show tv'nin bunu o zamanlar nasıl yayınladığı hala muallaktadır. sonra sansürdür, rtüktür bizden sonraki jenerasyon animenin yenilir mi içilir mi olduğunu bile bilemedi (istatistiklere göre türkiyede anime izleyen sayısı afrika ülkeleri ile aynı seviyededir).
dediğim gibi sikindirik bir anime değildi kesinlikle. plot sağlamdı, karakter (cobra) mükemmeldi, başlangıç-bitiş müzikleri laylaylom değildi, erotizm de şiddet de sansürsüzdü, hatunlar şuhtu. zavallı annem ise olan bitenden habersiz çizgifilm izliyor çocuklar diye de rahat bırakırdı bizi. hey gidi hey.
- psychogun adında vücuduna entegre bir silahı olan hiperuzay antikahramanı. gittiği heryerde mutlaka uzun siyah saçlı halinin resmi olan bir "wanted" ilanı bulunur fakat değiştirdiği tipiyle (saçları sarı ve kısa ayrıca yüzü de değişikti) tanınmadan sırıta sırıta dolaşırdı. birde bunun bindiği bi alet vardı, chopper motoruna benzeyen fakat chopperların uzaysı modeli bişeydi. tekerlekleri yoktu onun yerine geleceğe dönüş 2 filminde martin'in bindiği kaykaydaki gibi havada asılı durmasını sağlayan şeylerden vardı (adını bilmiyorum o yüzden bu kadar uzun yazdım). bi de bunun uzaygemisi vardı "kaplumbağa" diye eski olmasına rağmen galaksideki türevleri arasında en hızlılarındandı yanılmıyorsam.
|