görseller
soyut resim 

belki ilginizi çeker
  1. · cinetisme
  2. · hayali resim yapmak
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · the twilight saga new moon
  4. · aşk
  5. · okan bayülgen
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · uludağ sözlük
  8. · ikea
  9. · cardinal melon

soyut resim  

1. salvador dalinin belini kırdığı resim türüdür.
    (the joy of not being, 14.01.2007 12:11)
  2. çoğu kişinin anlamayıp anlıyomuş rp si yaptığı resim türüdür
    (nightraider, 03.02.2007 14:04)
  3. abstre ya da nonfigüratif diye de adlandırılan, doğa görüntülerine bağlı olmayan bir akımdır. uygulama alanı resim sanatı içinde kalmamış; biçim ve renklere sonsuz bir serbestlik tonlaması nedeniyle heykeltraşlık, mimarlık, süsleme, dekor ve kostüm gibi sanatları da etkisi altında bırakmıştır.

...

"herkes resmi anlamaya çalışıyor. neden bir kuşun cıvıltısını anlamaya çalışmayız? neden geceyi, çiçekleri, çevremizdeki her şeyi, onları anlamaya çalışmadan severiz? nedense, konu resim olunca, insanlar onu anlamaları gerektiğini düşünüyor. herşeyden önce, sanatçının zorunluluktan yarattığını, kendi başına dünyanın önemsiz bir parçasından başka birşey olmadığını ve ona da dünyada bize zevk veren, ama anlamlandırmaya çalışmadığımız öteki bir sürü şeyden biri gibi bakılması gerektiğini, ah bir anlasalar... ama anlatamıyoruz. resmi anlatmaya çalışanlar, genellikle yanlış ağaca havlıyor..."

pablo picasso

...
    (cala, 31.03.2007 15:19)
  4. meşkine de seyrine de bayılıdığım resim türüdür..bence doğunun soyut resmi de ebru'dur..

(bkz: ebru)
    (gölgeningücü, 31.03.2007 15:52)
  5. ilkokuldan beri uğraştığım sanat dalı. resim yeteneğim biraz kısıtlı olduğu için çizdiğim, boyadığım eserler bi boka benzemezdi. ben de soyut çalışıyorum birader şeklinde takılırdım. somut çalışamadığım için olsa gerek.
    (alkolik2000, 31.03.2007 15:57)
  6. yıl: 1952 yer: fransa

- bu resmin adı ne picasso?

+ balık

- bu nasıl balık?

+ bu balık değil resim

- vaaaaayy!!...

~0~

yıl: 2004 yer: istanbul

- bu resmin ismi ne seyfi?

+ "balık", abi.

- lan bu nasıl balık.

+ balık işte abi bak kuyruğu.

- sktir lan yavşak!!!

(bkz: umut sarıkaya karikatürleri)

http://i17.photobucket.com/...
    (efeşittirema, 31.03.2007 16:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil