22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1376 tane
günün başlıkları: 1376 tane
- ·
- ·aseton (3)
- ·
- ·
- ·
- ·naz aydemir (7)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·cacık (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·sultan (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·oğlum bak git (85)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·ışkın (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·türk kızı vs eşek (16)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
belki ilginizi çeker
soykırım 1915
- hollywood filmlerine taş çıkartacak cinsten görsel efektlerin yer alacağı, dünyada büyük ses getireceği ve yabancı film oscarını almasına kesin gözüyle bakılan, çok yakında çekimlerine başlanacak olan ermeni yapımı filmdir.
- (bkz: hazım problemleri)
- eğer çıkarsa kemal sunal filmleriyle kıyasıya yarışacak film olacaktır.
- (bkz: elpinoras ın favori filmi olarak midnight ekspress)
- işgal 1453 ile birlikte ard arda gösterilmesi gereken bir film. böylelikle tarihi gerçeklikler daha iyi anlaşılır.
- sen git armasında türk bayrağı olan bi takım tut...
bu takımın peşinden her yere git...
sonra da türkiyeyi beğenme...
soykırımla suçla...
ne büyük beyinsizliktir arkadaş bu...
cahillikte üstüne eklenince tuzu biberi olmuş elbette...
tanım : komedi filmi... - -yakında çekimlerine başlanacak olan..
-en iyi yabancı film oscar'ını almasına kesin gözüyle bakılan.. filmmiş.
olmamış bir olayın (film çekimi) gelecek zamandaki değerlendirmesi üzerine(en iyi yabancı film oscar'ını alması) kesin görüş sahibi olan danaların geçmiş zamandaki olayları ne kadar çarpıtabileceklerinin hakkında biraz malumat verebilir.
be hey dallama. - (bkz: vatanı satıyoruz 5)
(bkz: komedi)
(bkz: en iyi başrol oscar'ı) - "işin özü emperyalizmdir"
öfkenize yenik düşüp kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz. bakın göreceksiniz, böyle giderse 100 sene önce yapılmak istenenler yapılacak azar azar. kurbağanın suyunu yavaş yavaş ısıtıyorlar. bugün neden fransa, amerikanın son yüz yıl içinde katlettiği milyonlarca insana karşı ses çıkaramıyor? bırak yasayı, ses çıkarmıyor. çünkü o bir kukla. amerikanın kuklası. 2. dünya savaşından sonra bütün avrupa kukla konumuna gelmiştir. bu yüzden amerikan işgallerine küba, çin, rusya gibi bir kaç ülke ses çıkarıyor. bakın amerikanlar araştırma yapmış:
abd eski başkanı reagan’ın danışmanı fein: “beyaz saray araştırma yaptı, ermenilerin 2 milyon müslüman osmanlı’yı katlettiği ortaya çıktı. ermeniler, kendi arşivlerini açmıyor, çünkü bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyor…” dedi.
abd başkanı ronald reagan’ın hukuk danışmanlığını yapan bruce fein, sözde ermeni soykırımı iddialarını değerlendirdi. ermenilerin bu iddialarının son derece asılsız olduğunu belirten fein, reagan’ın başkan olduğu 1981′de bu konunun beyaz saray tarafından araştırıldığını ve iddiaların asılsız olduğunun belgelendiğini söyledi. işte sözde ermeni soykırımı konusunda fein’in açıklamaları:
“osmanlı imparatorluğu’nun azınlıklara karşı “müthiş” sayılabilecek bir özen gösterdiği gerçeğini unutmamak gerekir. azınlıklar, kendi dini özgürlüklerini ve hayatlarını son derece rahat bir şekilde sürdürdü.
ermeni terör çeteleri ı. dünya savaşı sırasında fransa ve rusya ile birlikte osmanlıları öldürdü. bu rakamın 2 milyon civarında olduğu bir gerçek. ermeni kayıplarının ise 500 bin civarında olduğu araştırmalarla kanıtlandı. burada asıl önemli konu, ermenilerin ihanetidir. osmanlı da kendisini savundu. özellikle abd’de yaşayan ermeniler, soykırım yalanı ile büyük getiri sağlıyor. abd yönetimi de büyük paralar döndüğü için ermenileri karşısına almak istemiyor. ermeniler ısrarla kendi arşivlerini açmıyor. çünkü yıllardır soykırım yalanı ile dönen getirimi kaybetmek istemiyorlar. arşivler açıldığı anda gerçek ortaya çıkacak.” - derdini adam gibi anlatamazsan olacağı bu olur. şimdiye kadar bu olayın olmadığı ile ilgili kaç kitap yazıldı. yabancılar bunu anlasın diye ne yapıldı. zaten türk deyince adamların aklına barbar geliyor. bu imajı değiştirmek için kim ne yaptı. ülkeler bir bir ermeni soykırımını kabul ederken hangi yaptırımlar uygulandı.
bu film çekilsin başta bir iki devlet büyüğümüz kınar, medya biraz ilgilenir. sonra? sonrası yok. inci sözlük sol frame'inden daha hızlı akan ülke gündeminde ne olmasını bekliyorsunuz.
peşin not: oğlum ne saf adamsın, sazan avı lan deme ihtimali olan arkadaşlar bilmiyorum böyle bir film var mı yok mu? ben var olma ihtimaline göre yazıyorum. olsa bu olur. - saçmalık bir projedir.
''nalet olsun holivud sinemasına ve onun emperyalist yardakçı kölesi, fransa, ingiltere ve tüm faşist kavramların küreselleşme kapitalizmi içerisinde yer edindiği, barındığı oluşuma.
kahrolsun holivud sineması, yaşasın tam bağımsız türk sineması.
soykırıma hayır, şakaysa komik ciddiyse ah keşke yapsaydık.'' - melissa bilal'in türkiyeli ermenileri hatırlamak makalesinin başında theodor adorno'dan bir alıntı vardı ve şöyleydi:
"geçmişle ancak, yaşananların sebepleri ortadan kalktığı zaman hesaplaşmış olacağız. geçmişin esir edici çekiminin bugüne kadar kırılmamış olması sadece ve sadece bu sebeplerin hâlâ var olmaya devam etmelerinden kaynaklanmaktadır." - büyük ihtimalle türkiye'de gösterime girmeyecektir.
- (bkz: içimizdeki fransızlar)
- (bkz: sikilmiş götün davası)
- hakkında bir kaynak bulamadığım ama yapılsa ilk gideceklerden biri olacağım film.
dipnot: faruk aksoy yaparsa yine gitmem. - göte giren şemsiyenin bir kadraj ve bir yönetmenle açılacağını zanneden yazar söylemi
- böyle zorlama başlıklar açmak yerine direkt şu söylense de net olsa:
''çok farklıyım, çok kültürlüyüm, o kadar gelişmiş bir canlıyım ki olmayan hataları bile kabul edebiliyorum, entelektüel bir o kadar da seksiyim aynı zamanda yeni moda bu olduğu için türklerden nefret ediyorum, elimde şarabım boynumda fularım, uuu beybi...''
''hiçbir şey olamadım bari vatan haini olup dikkat çekeyim'' ekolünden bir film. süfer bir şeymiş. - allah belanızı versin gerçek sanmıştım bunu amk yabancı film oskarı falan hgfkdgjfdljgo vazgeçtim benim belamı versin.*
- (bkz: karşılaştırmalı türk tarih tezi)
- (bkz: o.ç.2012)
- açıklık getirilmiş projedir. nitekim spielberg soykırımla ilgili bir çalışması olmadığını, atatürk'ün hayatıyla ilgili bir projeye başlamayı düşündüğünü danışmanı aracılığı ile dile getirmiş.
- ermenistan'ın sinema tarihine damgasını vuracağı söylenen ve 17 milyon dolarlık bütçe çıkarılan film. çekim aşamasındaymış, sır gibi saklanıyormuş.