gündem
  1. · aşk
  2. · colin kazım richards
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · boylumlama
  5. · prison brake
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · it doesn t matter
  9. · ferhat güzel

soyadın yanlış yazılması  

1. isimde pek hata yapmıyorlar ilginç isimleriniz yoksa da, soyadlar genellikle modifiye olurlar.

- faturayı kimin adına keseyim?
    - b bor
    - b boy
    - bor, niğde bor
    - bon
    - rizenin r si
    - ron
    - yok harry. hey allam bursa ordu rize
    - buyrun

utanmasalar bok yazacaklar.
    (pütük, 28.10.2009 21:21)
  2. ismimi bir şekilde yazması gereken ve beni tanımayan insanların yüzde 75'i ikinci ismimin başındaki "s" harfini "ş" olarak yazıyor. nedenini hala çözemedim ama soyadımın baş harfinin "ş" olmasından kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. hızlı söyleyince benim bile bazen dilim sürçüyor *
    (aseton, 28.10.2009 21:30)
  3. fazlasıyla karşılaştığım ve artık sabrımı taşırmaya başlamış durum.
    soyadımı düzgün anlatabilmek için r harfini seda sayan gibi biraz fazla vurgulu söylemeye başladım.
    nedir yahu bu çektiğim.
    lisede ortaokulda falan dersanelerin deneme sınavlarına kaydolurduk sınav giriş kartlarında hiç soyadımın doğru düzgün yazdığını hatırlamam.
    bilet alırım yine abuk subuk şeyler yazarlar.
    bu kadar mı zor yani anlamak, yazmak.
    (bkz: bak yine sinirlendim)

ilbaz, ilbas, yılmaz vs vs daha pek çok versiyonu var. hani değiştiriyim desem ortak nokta da yok ki. en iyisi intihar edeyim bari..
    evet evet mantıklı.

sonra gazeteler yazar artık 3. sayfalarda falan hatta belki manşette..
    üniversiteli genç kızın intiharı diye
    zaten akli problemleri olan genç m nokta i nokta* bu dünyanın yükünü kaldıramadı, insanların kendini anlamadığını anlatan bir giriyle(bkz: @4118515) dünyaya ve arkadaşlarına veda etti.
    ayrıca derslerinde de çok başarılı olan** m nokta i nokta (hep abartılır ya) ardında gözü yaşlı bir kaç kişi bıraktı bir de ardından sözlükte ağıtlar yakıldı*
    mekanın cennet olsun m nokta i nokta..
    (esuele, 28.10.2009 21:49 ~ 22:06)
  4. soyadımın sonuna itina ile bir n ekleniyor ki her seferinde artık ben bile evet bu diyeceğim,öyle yani.
    (ışık, 28.10.2009 21:49)
  5. telaffuzun yanlış olması kadar koyar adama. ah ulan ah.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 28.10.2009 21:51)
  6. hemen hemen her platformda başıma gelen vakadır.
    - efendim isim, soyisim nedir?
    + selim arar
    - selim aras?
    + hayır aaraaar
    - aral ?
    + ararrrrrrrrr
    - atarrrr ?
    + sana bi attırırım şimdi görürsün. adananın a sı, rizenin r si, adananın a sı, rizenin r si.
    - haaa arar, tamam.
    +hele şükür salak herif.
    - neyi arıyosun bakim sen? ehüehehe.
    + bir de espri yapıyor yahuu.
    (bkz: allah ım sana geliyorum)
    (simeranya, 28.10.2009 22:01 ~ 22:02)
  7. (balliborek, 28.10.2009 22:10)
  8. evet sürekli karşılaştığım durumdur.
    oksar
    otsay
    oskar
    -hanfendi sondaki harf y değil r olacak
    -baştan alıyorum ordu trabzon...
    (pembe rencır, 28.10.2009 22:14 ~ 22:14)
  9. yanlış yazılması bıkkınlık getirmesinin yanında aynı zamanda bir ünlüyle aynı soyadı taşımaktan ötürü "aa sen onun nesisin " şeklinde sormaları insanı çileden * çıkaracak niteliktedir. *
    (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık, 28.10.2009 22:19)
  10. -.. sevişen .. sevişen ; danışmadan bekleniyorsunuz!
    +(?) (sdfsd)
    -sayın sevişen e danışmadan bekleniyorsunuz!
    +bana mı diyo be?
    ...
    ...
    -sayın sevişen dokuz numaralı odaya gelmeniz rica olunur
    +valla bana diyo hii!
    +pardon dokuz numaralı oda mı?
    -hoşgeldiniz sevişen hamın neredeyse siz olmadan başlayacaktık ahahah
    +(üühühühüüh bide dalga geçiyo ya)sevişen değil o ''sevdişan'' salak şey .

gerçek bir alıntıdır!
    edit:gerçi bu telaffuz hatası ama yazmak istedim banane. *
    (lempicka, 28.10.2009 22:20 ~ 29.10.2009 14:50)
  11. genelde kısa soyisimli insanların başına geldiğini düşünüyorum. bir çırpıda söylendiği için anlaşılmıyor demek ki.
    illa ki kodlayacaksın, başka çaresi de yok. allah'tan kısa da uğraştırmıyor.
    (antik acılar çarşısı, 28.10.2009 22:21)
  12. -soyadınız ?
    *şolcun
    -haldun?
    *oha. şolcun
    -soldum
    *şolcun
    -solucan
    *şolcun
    -solmıycam ahıhıhıhı
    *şerefsizin ş si, orospunun o su, lalenin l si, cenabetin c si, uruspunun u su, nananın n si
    -tamam. şoldun
    *şolcun
    -soldier of fortune
    *yok ebenin damı
    -solcu
    *ver lan ben yazıcam
    (twiggy ramirez, 28.10.2009 22:25)
  13. -soyadınız nedir?
    +kalay (soran memur ya da her kimse genelde forma yazıyordur yanlış yazacağını bildiğimden titizlikle takipteyim o anda)
    -kolay?
    +kalaay. hani element var ya o işte
    - pardon düzeltiyorum. (her zaman bu kadar şanslı değilsinizdir. zira periyodik cetvelden bihaber olan nice insan vardır)
    (bay kalay, 02.11.2009 13:01 ~ 13:04)
  14. soyadı "şaştım" olan birisi olarak sayısız defa maruz kaldığım durum. bu yaz çok seyahat ettim ve onun üzerinde otobüs bileti kestim. bir tanesi bile adımı doğru yazmaz mı arkadaş?! en son bilete artık "melih bey" yazmışlardı, çıldırdım...
    (melomania, 02.11.2009 13:12)
  15. sık sık başıma gelen yanlış anlaşılmadır. soyadım(ız) tarih boyunca şekilden şekile girmiştir. tabi takipte ve tetikteyizdir, hatta genelde resmi işlemde sorulduğu zaman direk kimlik falan veriyorum adam gibi okuyarak yazsınlar diye. ancak yıllardır içime attığım bir serzenişim var ve an itibari ile burada patlıyorum. gerçek soyadımı tam olarak ifşa etmeyeceğim (gerçi biraz ipucu vermiş olacağım ister istemez ama) burada. zaten anlayacasınız ki gerçek soyadımı vermeme gerek dahi yok, çünkü insanın soyadı ne olursa olsun, ne kadar benzerse benzesin "kefenoğlu" veya daha kötüsü "kenefoğlu" zannedilir mi yahu? mektup gelmiş babama yahu böyle. insan bunu görünce bir şüphelenir kontrol eder bari, yok kardeşim, yok...
    (8844455, 02.11.2009 13:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil