şimdi onlardan bir kuple geliyor;
coşkun aptal
emel yalak
yusuf verici
sultan kaltak
gurban yalama
sultan kıç
ayşe cinsel
aşkın azgın
reyhane azmış
mümin abaza
kemal götürür
yunus gay
subay sokar
gülfidan gösterir
nadir verir
duran tekerlek
sadık öküz
özdemir damızlık
ve son olarak da atilla otuzbiroğulları
satılmış dolar. (hani sanki dolarla satılmış hesabı. çok komik yaa ben görünce çok gülmüştüm. siz de gülün diye yazıyorum buraya.)
(bkz:
bilin neyaptı)
aslında hem ad hem soyad mağduru...
ışık soyisimli kimseler bence mağdurdur. eğer ki isimleri ünsüz bir harfle bitiyor ise kendi adlarına bir e-mail adresi almaları durumunda şöyle bir durum oluşur: keremisik@xyz.com, buketisik@xyz.com
(fb, 19.03.2007 20:16 ~ 20:18)
uzun soyadlı şahıslarda bu grupta sayılabilir.
sen bilir misin;
-nüfüs cüzdanını uzattığında sırıtarak maşallah diyen insanlara döner tekme atma isteği nedir?
-össde soyadının son harfini yazamamak nedir?
-adını soyadını söylediğin şahsın(genelde müesseselerde) sırasıyla adını- soyadının birinci, ikinci ve üçüncü parçasını unutup tekrar sorması nedir?
-arkadaşlarının "abcd, dördünüzü de çok seviyorum, eki eki" demesi nedir?
basbayağı mağdurum! tek avantajı şu; sınav listelerinde adımı bulmak çok kolay! listeye sığmayıp taşan hangisi diye bakıyorum, toplam üç saniye, hiç şaşmaz.
soyadımızın uzunluğu yetmezmiş gibi, abim yeni doğan kızına iki isim verdi! kurtaramadım yeğenimi! ne dediysem boşa! bizim ailenin erkekleri, baba sorumluluğu nedir bilmiyor, bu gayet açık!
ne güzel olurdu bizimde normal bir ismimiz olsa, aaa bbbb gibi kodlansa. yeğenimin adı aynen şu şekilde kodlanıyor: sen iço kseviyorumyeğen(ciğim-burası koda dahil değil)!!! toplam 21 harf!
artık mazoşistliğimden midir bilmiyorum, gayet memnunum soyadımdam. memnunum ben soyadımdan. gayet güzel bir soyadı bence. hem çok güzel de bir manası var. babaaa! bunu neden yaptın bize babaa! üveee! senin dedenin iki ismi olabilir, dedeni çok seviyor olabilirsin ama neden kıydın bize baba? hem o "oğlu" nerden çıktı baba? "u" harfine olan özlemimi kim dindirecek baba?
bazı dedelerin -soylarının istikbalini düşünmeden- bir zamanlar soylarına taktıkları adlar yüzünden zor durumda kalan insanlardır.
"camız" koymuş adam soyadını. senin gibi dedeyi sikeyim afedersin. ne yapıyordun bu soyismi koyarken? çocuklarına çok sinirlendin de; "aha şimdi amınıza koydum" deyip mi yaptın? bence tek mantıklı açıklaması bu.
bir de "yapar"lı, "eder"li kendine güvenen soyadlar vardır. hiçkorkmaz(yalan mnkoyum, bunu koyan dede korkağın teki değilse ben de bişey bilmiyom) , yılmaz , siker , atar , çıkarmadan3yapar, inanır, sever(sevmeyi kendine ilke edinmiş, herşeyi seviyor sanki mnakodumun dedesi), okşar(neyi okşar oğlum, belirtsene bari. memeokşar de, kediokşar de, senin yüzünden şamaroğlanına döndü torunların), yalar, yalamaz...
çok sinirlendim, sonra devam edecem bu giriye. harbiden asabım bozuldu. sen zamanında yalamıyordun diye, tüm sülalene nasıl yalamaz dersin ya breee densizzzzz! belki ben yalayacam. değil mi ama? ben sırf soyadı yüzünden dondurmayı ısırarak yiyen insan tanıyorum. "hani yalamazdın lan" demesinler diye garibanım ısırarak yiyor. bir de bu dedenin yediği boku isimle de perçinleyen ebeveynler var. o konuya hiç girmedim bak.
pekgüzel tavasapı